פורסם: ראשון 20 יונ',10 02:54
התקציב שהצבתי למוניטורים הוא עד 4,500-5000 ש"ח מקסימום, אני כבר כמה זמן בהתלבטות, קראתי מליון ואחד פוסטים לגבי מוניטורים בתקציב הזה, בפורומים בחו"ל ובארץ, כמובן שזה הרבה עניין של טעם אבל מעבר לזה קשה לגבש החלטה סופית.
ככה בעיקרון המוניטורים צריכים לעבוד בחדר שעדיין לא מטופל אקוסטית (אבל אני כן מתכנן טיפול אקוסטי, יש לי כבר חלק מהחומרים , לדוגמאת פלטות עץ וחומר "snow-white")
התכנון היה לעבוד בחדר מסויים שיהיה אולפן למוזיקה 3X3 ריק מריהוט ואני אחליט מה לשים בו, אבל כנראה שלא ייצא לפועל ולכן זה יהיה בחדר השינה בו יש ריהוט,ארון, מיטה זוגית וכו' גודל החדר בערך 4.5X4
העיקרון הוא לגבי המוניטורים, בתקציב הזה הדגמים שקיימים הם:
Yamaha HS80
KRK Rokit 8
Mackie MR8
עוד מוניטורים שנכנסים בתקציב אבל עליהם לא השגתי הרבה מידע:
Behringer B3031A
Roland DS-7
חרשתי את הרשת בכתבות וסקירות, היום במקרה ייצא לי לראות את ה- Yamaha MSP7 שגם נכנס בתקציב, ולמען האמת התגובות עליו טובות (הקטע הוא שהמוניטור הזה הוא 6.5" ביחס לאחרים שהם 8")
הרבה אמרו לי לא להתפשר, לחסוך עוד טיפה ולקנות את ה- ADAM A7, בעיקרון זה לא עניין של חסכון, לצערי אין לי לב לשלם 7,200 ש"ח על מוצר שבעיקרון מהווה תחביב בשבילי ולא יותר מזה. (ועוד כשיש לי את ההוצאות על הציוד הנוסף מסביב+קורס שעשיתי)
רציתי לדעת את דעתכם וההצעות שלכם בין 3 המוניטורים שלמעלה, וה-MSP7 כנגד אם יש מקום להשוואה למראות השוני
*אני יוצר בעיקר טראנס (אפריקה/דארק), חשוב לי עומק ודיוק באזור הנמוך, הבאס כמובן
תודה.
פורסם: ראשון 20 יונ',10 03:02
בעיקרון ע"פ ההרגשה רציתי לסגור על ה-HS80 באמת, וזהו.
אומרים שהוא מדוייק מאוד, איכותי ונותן תמורה טובה מאוד ביחס למחיר
מערער אותי הקטע שחלק מהאנשים אומרים שדווקא באזור הנמוכים והמיד-ריינג' הוא פחות חזק, ואני חושב שזה חסרון לסגנון המוזיקה שאני יוצר (ושוב, גם אם זה עניין של טעם, את העניין הזה קראתי בכמה וכמה פורומים ובתגובות של אנשים שונים)
פורסם: ראשון 20 יונ',10 11:28
תודה על התגובות.
UV, כמה דברים:
ע"פ הדברים שאמרת, המוניטורים העיקריים שעומדים בדברים האלו ע"פ תגובות רבות ברשת הם ה- HS80 ו- MSP7 של ימאהה
לעומת זאת שמעתי על ה- Mackie תגובות וחלק מהאנשים אמרו שהם "מייפים" את הסאונד
בקשר למיקס, אין לי כ"כ מקום לעשות בו מיקס עם 2 המוניטורים, אולי ללכת לחנות ולשמוע מוזיקה שאבחר, לא אידיאלי, במיוחד כשהאוזן מסתגלת קצת מהר ומהסיבה שאני די "מתחיל" בעסק יהיה לי קשה לשמוע שינויים גדולים אני מאמין
האמת שה- MSP7 ע"פ הרשת לא נופלים אפילו מה-HS80, אבל המידע והביקורות שאני מצאתי לגביהם קטן מאוד ביחס לביקורות האינסופיות של ה HS80
אני חושב שההתלבטות האמיתית שלי היא ביניהם
תודה שוב
פורסם: שלישי 22 יונ',10 22:31
האם יהיה משמעותי לחסוך עוד קצת כסף וללכת על ה- ADAM A7
ע"פ ההבנה שלי עם המוניטורים האלה You can't go wrong והם כבר נמצאים בכמה רמות מעל
מה דעתכם על העניין?
במקום כל ההתלבטות אני יכול לחכות עוד חודש אם זה משמעותי ושווה
פורסם: רביעי 23 יונ',10 00:15
בטוח שקודם אשמע את המוניטורים הנבחרים כדי להחליט, ושוב אני יודע שזה עניין של טעם אישי אבל כמות האנשים שממליצים על מוניטורים מסויימים היא גדולה ביחס למוניטורים אחרים באותם תקציבים אפילו.. וזה אומר משהו לגביהם
אין לי אפשרות לקחת מוניטורים אליי להתנסות כי אין פה חנויות באיזור שאני גר שמתעסקות עם זה (פרט לכלי זמר... שאני לא מאמין שיש להם מה שאני מחפש)