אני לא בטוח שיש לי המלצה ברורה אבל יש כמה קווים מנחים:
לכל חברה יש כמה סוגים של כבלי מיקרופון שמתאימים לשימושים שונים ויש גם דרגות איכות שונות. כבל לעבודות הגברה צריך להיות גמיש מאד ומצד שני עמיד לעומס מכני (דריכה, מתיחה וכו').
יש סוגים מסויימים עם סיכוך כפול המיועדים למקרים בהם יש קרבה לציוד תאורה המקרין השראה סביבו.
לעניות דעתי החברות המכובדות יותר, klotz, proel, mogami, canare וכו' מציעות כולן כבלים באיכות ראויה וצריך בעיקר לשים לב לקניית הסוג הנכון ודרגת האיכות הגבוהה יותר מאותה חברה. אם יש יבואן שמבין עניין הוא יוכל להמליץ לך וכמובן שניתן לבדוק גם באתר החברה.
אני מחזיק באולפן כבלים ברמות הגבוהות ביותר כמו כבלים מכסף של Kimber . מאות מטרים של Mogami ו Belden באיכות הגבוהה ביותר וכ'ו..
אני שואל על אלטרנטיבות לכבל ברמת האיכות הממוצעת של Klotz (לא ה MC5000) להגברות שטח.. ה Klotz נותן בדיוק מה שאני צריך ליישום הזה (כמובן שלא לאולפן..) אבל מחירו לדעתי פשוט לא ריאלי לאיכותו..
אני מחפש כבל מקביל ל Klotz על כל הפרמטרים שמתומחר בצורה שמשקפת כבל ברמת האיכות הזאת, עד 5 ש"ח למטר
תרשה לי להמליץ לך על Sommer (גם גרמני כמו הקלוץ)
הכבל נקרא: The Stage 22 - Highflex
את הכבלים האחרונים שלי הכנתי ממנו. נראה ומרגיש בהחלט 'תואם' קלוץ
לא בטוח מה המחיר היום, בדוק אצל סנטרוניקס
לסנטרוניקס יש Klotz והם מוכרים אותו לפי 6.30 ש"ח למטר לגליל של 100 מטר בעוד אותו כבל נמכר ב"דקדה" ב 15 ש"ח למטר.. לא יאמן. _________________ www.aranlavi.com
tan tan שלום.
ראשית כיף לקרוא את המודעות שלך הן מקצועיות ,מעשירות ומפתחות
דקדה הם לא חנות היבואן ולכן הפער במחירים אשר בא לידי ביטוי בעיקר כאשר קונחים כמות. המחיר שלהם הוא פחות או יותר המחיר שתשיג בכל מקום אחר שאינו של היבואן להערכתי...
לגבי sommer cable זוהי חברה גרמנית המתמחה בייצור כבלים ומחברים שונים לסאונד\ווידאו \מחשבים ועוד... לעומת קלוץ הם מוכרים פחות בעולם ועיקר הפעילות שלהם באירופה. לגבי איכות וגם מחיר יצא לי לקרוא שהם ברמה של קלוץ ויש הטוענים כי הם מעט טובים יותר אך יקרים יותר. הניסיון שלי למצוא את ההשוואה כשל לצערי. את הכבלים הם מייצרים במפעל שלהם ואת המחברים ככל הנראה הם משיגים ממקורות שונים. יש להם המון מחברים לציוד שכבר לא מייצרים כיום בתאימות לאחור וזה נהדר. אגב sommer זה קיץ בגרמנית.
אני משתמש במחברים וכבלים שלהם ביחד אם סנהייזרים 421\409\441 akg-d20 ישנים (חיבורים של תקופה טרום x\l\r) והתוצאה נהדרת!
לפני כמה שנים הייתה תקופת בצורת של קלוץ ונוייטריק בארץ והיית מוכרח כמה כבלים ל-8track שלי ורכשתי כבלים גרמניים של cordial. עד היום הכבלים הללו עובדים אצלי קשה וקשה לי להיות כנה ולאמר שהקלוץ טוב יותר מהם והם היו זולים יותר כך ששוה לבדוק.
בדיקה נוספת אשר עשוי להפתיע היא דרך חברת radial הקנדית המצויינת! יש להם ליין של מחברים וכבלים להופעות ואם זה עומד בסטנדרט
של שאר הציוד האולפני שלהם אז אני מאמין כי זו חוויה טובה אבל יקרה למדי.
שווה להימנע מכבלים של proel וכדומה לאו דווקא מבחינת עמידות אלה מבחינת איכות צליל בינונית והמחיר בהתאם.
מקווה שזה תורם לעוד אנשים ואל תשכחו שהכי חשוב בכבל זה שהוא בצבע וורוד או צהוב _________________ המציג אינו רופא!
קודם כל אתה צודק, אני לא יודע אם המחיר הגבוה הוא ספציפית רק בדקדה, פשוט לשם התקשרתי והפער של יותר ממאה אחוז הוא פשוט מפתיע..
למה אתה מתכוון לגבי מחברים ישנים ? לדוגמה Tuchel ? אם כן אז טוב לדעת.. יש לי גם כמה סנהייזרים ישנים שבאמת יכול להיות יעיל להחזיק ספייר..
לא ידעתי ש Radial מייצרים כבלים, אני מאוד אוהב את ה DI's שלהם אז זה בטוח שווה בדיקה !
מסכים איתך לגמרי לגבי Proel, כבל בינוני לגמרי שהשנים עושות לו רע.. לגמרי לא עמיד כמו הכבלים הגרמנים הנ"ל ונשמע סתום
צבע וורוד נשמע לי לעניין ! בת הזוג שלי דיג'יית אז זאת נראית לי אחלה מתנה ליום האהבה ! גליל וורוד של Klotz
עשיתי המון, אבל ממש המון טסטים לגבי כבלי מיקרופון אולפניים, המנצח הבלתי מעורער היה כבל של Belden שבכלל לא מיוצר ל audio, כמה שאני זוכר הדגם שלו הוא 9182. פשוט הכבל השקוף ביותר שמצאתי וקניתי גליל של איזה 300 מטר ממנו. אני ממליץ עליו בחום גדול לאולפן, הבעיה היא שהוא כמעט בעובי של מולטי אז לצאת איתו לגיגים זה לא ממש ריאלי.. פשוט מגושם מדי אבל נשמע כאילו אין שם כבל.. _________________ www.aranlavi.com