תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
יש תוכנה שנותנת אפקט של גיטרה מזרחית?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (220) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  moti6684  
יש תוכנה שנותנת אפקט של גיטרה מזרחית?
הודעה פורסם: שלישי 08 יונ',10 01:18   
יש לי את התוכנה Guitar Rig 3
ולא מצאתי שם אפקט שמדמה גיטרה מזרחית

יש תוכנה שעושה את זה או אפקט כל שהו
ד"א אני מתכוון לגיטרה כמו שיהודה קיסר מנגן

תודה
איתיסהר
הודעה פורסם: שלישי 08 יונ',10 02:34   
יהודה קיסר ל-"גיטרה מזרחית" זה מה שליאו פנדר או לס פול לגיטרה חשמלית.

הוא ממקימי ומעצבי הסאונד הזה שגדל להיות מה שאנחנו קוראים "גיטרה מזרחית". לפני בני דורו לא היה דבר כזה לנגן גיטרה ככה (ואני תיכף מגיע לנקודה).

הראשון שניגן ככה, למיטב ידיעתי, היה אריס סאן (בטוח היה אחד הראשונים).

למה זה חשוב: הסאונד המכונה "גיטרה מזרחית" הוא סאונד שבמקור הושפע יותר מהכל - מהבוזוקי (יהיה לך עד היום הרבה יותר קל להחליף את הגיטרה בהרכב מזרחי בבוזוקי מאשר בעוד). ככה שזה יותר "גיטרה יוונית" מאשר מזרחית ראסמית. הביטוי מזרחית נצמד אליה, כמו גם לכל המוזיקה המאוד מגוונת ורבת השפעות הזו - ממקורות, איך לומר, לא מאוד סובלניים (בעברית - גזענות).

ולמה כל זה חשוב: כי הסאונד שאתה מחפש לא בא משום אפקט. טכניקת הנגינה הבוזוקאית ביד שמאל של הגיטרה (הרבה האמר-אונים ופול אופים, משקל הנגינה, כמובן שבחירות הסולמות, הכפלות ומרווחים וכו') וביד ימין של הגיטרה (אלטרנייט פיקינג [יענו-למעלה ומטה עם המפרט] מהיר, עם שיחרורים אחת לכמה זמן, שמקבלים איזה קומפלימנט מיד שמאל באיזה סלייד ארוך ומהיר למטה או למעלה על המיתרים), זה יותר מהכל מביא את הריחות הנכונים שאתה מחפש.

יש בזה ים ללמוד. ים ים ים. תשמע אריס סאן קצת. אחד הגיטריסטים הגדולים שהיו לנו אי פעם, ובית ספר שלם לסגנון הזה. יהודה קיסר כמובן - גם.

בכל מקרה, ישנו איזה סטאפ מזוהה עם הסאונד הזה: קח בגיטריג 3 את האולטרה סוניק (זה הוואחש הסגול ההוא) - הרבה טרבל, קצת פחות מיד, קצת פחות בס מהמיד. קומפרסור קליל (לפני המגבר) טיפונת דיליי (אחרי) - אהלן, זה הסאונד. עכשיו תנגן איתו כמו שצריך.  
  moti6684  
ווואי
הודעה פורסם: שלישי 08 יונ',10 09:12   
המון המון תודה
kimchy
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 08 יונ',10 09:30   
איתי, זו נראית התשובה המושלמת !
כן ירבו !
#thumbsup
rami
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 08 יונ',10 13:41   
לא מבין גדול בגיטרות, אבל איתי! יש כבוד...
קבל פירגון #thumbsup
איתיסהר
הודעה פורסם: רביעי 09 יונ',10 03:39   
איזה כיף #thankyou #thankyou

תודה! אני מחויב להחזיר את אותה התייחסות רצינית שאנחנו (ואני אישית) קיבלנו מחברי הפורום לכל אורך הדרך.

אחרי הפירגונים - אתה מתקרב לסאונד בסוף או לא? 
תומר אסולין
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 09 יונ',10 09:42   
ישנה דרך שאני אישית אוהב לעבוד בה, קצת יותר מתאימה לסאונד הגיטרה המזרחית שמאפיין את התקופה האחרונה.
גיטרה בדיירקט (עדיפות גדולה לרבע נפח...לי יש EPIPHONE SHERATON שנותנת תוצאה מדהימה במחיר מגוחך) כשהנגינה מתבצעת ב LEAD על הפיקאפ התחתון...אני משתמש הרבה בטכניקת מפרט שמזכירה טיפה נגינה על עוד, הרבה דאון פיקינג ועבודה של יד שמאל בהאמרים.
לאחר מכאן תפקיד זהה בטרצות על אותו פיקאפ.
וכדי להרחיב ולהעמיק את הסאונד אני מכפיל תפקיד שלישי באוקטבה למטה על פיקאפ צוואר.
כל זה שולח לגרופ כשעליו קומפרסור ושליחה לפייזר ודיליי קצר
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון