תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פרספקס למניעת רעשים מהרחוב
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  talzeevi45  
פרספקס למניעת רעשים מהרחוב
הודעה פורסם: רביעי 26 מאי,10 17:42   
שלום חברים,

ההורים שלי מתגוררים כבר שנים בוילה בשכונה מאוד סואנת בקרבת תחנה מרכזית עירונית, לאחרונה הם החליטו לעשות שיפוץ כולל בגינה כחלק מהשיפוץ הם החליטו שהם רוצים להפחית את כמות הרעש המגיע מן הרחוב.
החומה הגובלת עם הרחוב בגובה מטר ובאורך של תשעה מטרים בערך.
לאחרונה הייתי באזור הרצלייה פיתוח וראיתי שהמון וילות שם השתמשו בחומת פרספקס? בכדי למנוע רעשים.
וגם בכבישים מהירים אני נתקל מידי פעם בפלסטיק השקוף הזה שאני מסווג כפרספקס. האם נכון הדבר? לפי מיטב זיכרוני פרספקס הוא חומר די יקר, האם באמת יש לו סגולות גדולות יותר במניעת רעש? האם יש המלצות לגובה מסוים? האם יש חברות שעוסקות בעניין, או שאני צריך לרכוש את הפרספקס בעצמי ולפנות לרתך שירתך לי מסגרת? האם יש סוג מסויים של פרספקס שאני צריך לברר עליו, עובי מסויים? או האם בכלל יש אלטרנטיבות אחרות.

אם ההודעה אינה מתאימה לפורום אקוסטיקה, אלא ל-24 שעות, אנא העבירו אותה לשם.

תודה מראש חברים, טל.
הודעה פורסם: רביעי 26 מאי,10 21:34   
אכן רואים את זה במקומות שונים, ולא תמיד זה בכלל מתאים.
ראשית הוא מתלכלך ונשרט עם בלאי מוגזם, כך שזה הופך למצבה מכוערת.
שנית, תלוי מאין מגיעים הרעשים והיכן הם פוגעים בסביבה ובמבנה שלכם.
יש רעשי כביש נוראיים (חיכוך הצמיגים בכביש), אלה נחלשים לרוב באמצעות חומה (או אספלט "שקט") לא בהכרח גבוהה, ויש רעשי תנועה (מנועים, צופרים ואגזוז לרוב), ואלה כבר מתפשטים, נתקלים בעצמים קשיחים וקופצים לכיוון נגדי.
הבעיה מחריפה ליד צמתים וככרות, רמזורים בעיקר, וברחובות שבהם יש מבנים משני הצדדים של הכביש, היכן שהקפצות הרעש מצד לצד מרקיעות מעבר לחומה, אלא אם אתה ממש בסמוך אליה.
דוגמאות לכך ניתן למצוא בכמה ערים (כפר סבא לדוגמה, על כביש הפועל, עם חומה ומעליה פרספקס בלוי כמגן חסר ערך לווילות שעל הכביש, כאשר מולן מבני תעשייה מחזירי קול), או לאורך איילון, עם חומה אקוסטית סופגת גבוהה יותר (כאן הרעש די מונחת לכיוון שכון בבלי לדוגמה, אבל לא לגמרי).
ככל שגרים גבוה יותר, כך שומעים יותר ופחות נהנים מהבלימה. מניסיון.
שכך, עליך לבחון מהיכן מגיע הרעש ואילו כיוונים הוא תופס בהקרנה לעבר עצמים בסביבה. אם בכל זאת תגביהו את החומה, עליה להיות אטומה בחיבור לגדר הקיימת - כל מעבר אוויר אומר שהרעש יפרוץ.
אם הבית גבוה מהכביש והחומה לא תחפה כל כולו בגובה (סביר שלא יאשרו גובה כזה אלא במקרים חריגים שדורשים התערבות מסיבית של דיירים בסביבה), זה לא יעזור הרבה. לעתים קורה דבר הפוך כאשר הרעש פוגע בחלק העליון של המבנה ומקרין לחומה שהקימו וחוזר שוב לחלק התחתון של הבית.
לעתים הייאוש מהרעש הבלתי נסבל ולא מתחשב בכבישים הוא איום, אך יש לשקול כל הוצאה אם היא תעזור, או שאולי כדאי להוריד במחיר ולעבור למקום אחר, הבריאות קודמת לכל.
פרספקס עצמו אינו חומר שעוזר אקוסטית. משתמשים בו כבדרך זולה להאריך חומה כדי לחסום, וזאת יש לבצע כראוי אחרת מהרוחות הוא נתלש. חומרי בליעה וספיגה הם מתאימים יותר אך יקרים ודרושים יישום נכון.
הודעה פורסם: רביעי 26 מאי,10 21:44   
עקרונית, החומר ממנו עשויה החומה האקוסטית צריך להיות בעל יכולת חסימת רעש גבוהה מעצמת הרעש עקב עקיפת גלי הקול את המחסום.

במילים אחרות, בתכנון נכון של חומה אקוסטית, הדבר היחיד שאמור להשפיע על יכולת חסימת הרעש הוא מימדי החומה.

פוליקרבונט (*נערך) הוא פשרה דקורטיבית נפוצה, למרות שאינו בעל "סגולות" בלימה "מי יודע כמה"; לפחות לא בהשוואה לחומת בטון, למשל.

בכל מקרה, מכיוון שמדובר לרוב בעלויות בניה גבוהות, לא הייתי נכנס להרפתקה כזו בלי בירור\ייעוץ מסודר. כמעט כל משרד יועצים באזור מגוריך אמור לדעת לתת לך הערכת מצב אובייקטיבית.
  talzeevi45  
הודעה פורסם: רביעי 26 מאי,10 22:45   
אם בהתחלה חשבתי שאין לי מושג בעניין, עכשיו אני די בטוח.
משום מה תמיד חשבתי שלפרספקס סגולות אקוסטיות מיוחדות, אני מודה לכם על התשובות המפורטות, לא נותרו לי שאלות נוספות, אם לאור התשובות שלכם הוריי יחליטו ללכת על עניין הפחתת הרעשים בכל זאת, אפנה לאיש מקצוע.

שוב תודה והמשך ערב מעולה.
טל.
הודעה פורסם: חמישי 27 מאי,10 11:05   
קודם כל, החומר שממנו עשויות החומות האלה שרואים בצידי הכבישים הוא בד"כ חומר סינטטי אבל לא פרספקס.
פרספקס נשרט מאד ושביר באופן יחסי.
זה בד"כ סוגים של פוליקרבונט מחוסם או מסורג.
החומר הזה יקר בצורה רצחנית. אין לך מה להיכנס לזה בכלל.

שנית, בתכנון אורבני, שרוצים להרגיע את התושבים ועושים חסימה אקוסטית, החסימה היא לא לבתים אלא לכביש.
את תכנון הבלימה מבצעים מול הכביש, לא מול החלון.
את עיקר האנרגיה יש לבלום באזור שבו היא מרוכזת. אח"כ.... אתה יודע, עקיפה וכ"ו.
כמו כן, עיקר התכנון הוא הסטה ולא בליעה או חסימה.
אתה לא יכול לחסום באופן דקורטיבי רעש של אוטובוס כי הוא לא נוצר במקום אחד.
הדרך היחידה לחסום רעש של אוטובוס זה מנהרה אבל אז יש בעיות של זיהום אויר.
אני מניח שאתה לא מתכוון ללכת לעיריה לבקש היתרי בניה לחומה אקוסטית מסביב לכביש.

הלאה:
חלק עצום של האנרגיה בא מהכביש. מהקרקע. הרעש של המנוע הוא רק חלק מעיקר האנרגיה שנובעת מחיכוך הצמיג בכביש.
בתכנון של תחנה מרכזית חדשה, עיקר הסיפור והבלגן בהפקדות היה על הניתוק של המסועים מהכביש באמצעות עמודים (מה שהרים את המסועים בדיוק לגובה החלון).
כשעשו את פרוייקט שכונת שפירא, מדדו את הרעש בקומת הקרקע ביחס לרעש של הבתים שעשו את עיקר הצעקות.
היה פער עצום לטובת הקומות העליונות למרות כל הפוליטיקה והצעקות.
עד היום, הפרדה מפלסית נחשבת לזו שנותנת את המענה הטוב ביותר לבעיות אקוסטיות.
מבחינתך, מה שזה אומר זה שחות פרספקס לא תעזור כי היא לא קשורה לבלימה של התנודות מהכביש.
כמו כן, אם הבניין של ההורם שלך לא על עמודים, אז זה אותו סוג של בעיה.

הלאה:
יש עכשיו גישה שמדברת על חסימה ירוקה.
לעניות דעתי היא עובדת.
עיבוי הגדר החיה שמסביב לבית יתן פתרון ירוק, אסטטי וכנראה גם יעיל.
יש שם אספקט מוכח של הולכת אנרגיה מהאדמה, יש שם ביטול רציני של אנרגיה בתדרים מסויימים וזה די יפה לדעתי

אבל ההערה הכי חשובה שאני יכול לתת זה - אל תעשו שום דבר בלי יעוץ מסודר.
חומת פרספקס זה בכייה לדורות
זה יקר
זה שביר
זה נשרט
זה מתלכלך
זה עוצר את כיווני האויר
ולא בטוח שזה יעיל
  talzeevi45  
הודעה פורסם: שישי 28 מאי,10 18:21   
תודה על התשובה המפורטת יורם.

אני צריך זמן לעכל את רוב האינפורמציה הזאת, להתייעץ עם בעל מקצוע ולהחליט אם הפתרון ייתן מענה לדרישותיי והאם ההשקעה הכספית הרבה באמת שווה את זה.

מעניין הפרספקס ירדנו, צריך לבדוק עם העירייה לגבי גובה חומה אפשרי ולבדוק עם השכנים (אנו גובלים עם שניים) מה דעתם על הגבהת החומה בנינו, לאחר מכן אפנה לאיש מקצוע ואקבל הצעות לפתרונות אפשריים וכמובן עלויות.

שוב תודה רבה ושבת שלום.
טל. 
הודעה פורסם: שבת 29 מאי,10 20:08   
רק לסבר את האוזן, כשאני מדבר על עיבוי של הגדר החייה, אני לא מדבר על איזה גדר חיה חמודה של פיקוס שיחני (הגדרות הנפוצות שבחזיתות הבניינים בגוש דן) או איזה קאריסה.
אני מדבר על 2-2.5 מטר עובי של צמחייה
עצים, מטפסים מודלים וגדר חייה.

אם תרצה, אני יכול לשלוח אותך לכמה דוגמאות בגוש דן.
מדובר על הפקעה של שטח רציני מאד מהמשבצת של הבית אבל השכר גבוה ובמזומן... די הרבה שקט.
stern
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 29 מאי,10 20:17   
אני אשמח מאוד לדוגמאות כאלה של גדר חיה.
הודעה פורסם: שלישי 01 יונ',10 00:58   
לא נראה לי שהפתרון ה"ירוק" יהיה אקטואלי לגבינו, צמחייה היא הזמנה לבע"ח, ולאחר שבקיץ שעבר התגורר אצלנו למשך מספר חודשים נחש די מרתיע, אימי החליטה לחשוף כל שטח אפשרי בגינה. אבל תמיד טוב לדעת שקיים פתרון מסוג זה.

תודה יורם.

לילה טוב, טל.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון