פורסם: שני 24 מאי,10 15:03
היי כולם,
חבר חדש פה בפורום, התנצלותי על חוקים ואתיקה שאני דורס מבלי משים ...
אני בטוח שהמקצוענים פה שונאים את השאלה, אבל בכל זאת: אני מחפש קלאסית מוגברת (cutaway), בתחום שבין 2000-3000 ש"ח. אני לא מקצועי, אבל כבר גם לא ילד ומאז שחזרתי לנגן (הרבה בוסה נובה, ובתכל'ס הכל) די השתפרתי. אני יודע שהתשובה הנכונה היא "מה שנשמע לך טוב ומרגיש לך נוח", ואני אמנם בדרך לסיבוב חנויות קצר במרכז תל אביב, אבל ברגע שהמוכרן אומר לי "תקשיב לסאונד החם של הגיטרה" אני נאבד. מה לעשות, לא מצליח, ובטח שלא ב-10 דקות של נגינה בחנות להחליט מה טוב יותר / פחות ...
מבין האופציות שכבר נתקלתי בהן, ישנן את האדמירה, טאקאמין, מנואל רודריגז ומרטינז. יתרונות / חסרונות / המלצות ?
ברגע שיהיו לי מודלים יותר ספציפיים בראש, אעדכן.
תודה!
Act Compatible
פורסם: חמישי 27 מאי,10 14:17
אני ממליץ לך לנסוע למרסלו רייך בחדרה ולשמוע קצת גיטרות יותר רציניות ממה שיש במרום וכלי זמר (וגם במחירים סבירים).
אפאריסיו, בורגט בעיקר (הקארילו יקרות מידי לתקציב שלך).
באדמירה לא הייתי נוגע.
בכללי אני נגד קלאסיות מוגברות. קלאסיות טובה היא קודם כל גיטרה אקוסטית במהותה. וקידוח והתקנה של פראמפ פוגע בגיטרה. פיאצו מתחת לגשר מפחית מיכולת העברת האנרגיה מהמיתרים לטופ.
אני הייתי קונה גיטרה טובה, ואז מחפש פתרון הגברה לא פולשני (אם באמת אתה צריך הגברה - קודם כל תענה על השאלה הזאת - אני מבי שאתה לא נגן מקצועי). יש פיקאפים נדבקים, יש קונדנסרים יעיודיים שמורכבים על הסאונדהול, כל מיני פתרונות.
אלבניז בונה גיטרות טובות - אני מכיר בעיקר מפורומים של גיטרות קלאסיות, לא ניסיתי ולא ראיתי אף אחת אף פעם (אני מנגן בעיקר קלאסית בשנתיים האחרונות אחרי 25 שנה של חשמליות).
אני בייתי מוותר גם על הקאטאווי - שוב - תשאל את עצמך אם באמת צריך. אפשר להגיע בקלות עד הפסק ה-15 לפחות בקלאסית רגילה, ומעל לזה עם הזזת היד. האם באמת קריטי לך הפגיעה הזאת במבנה האקוסטי של הגיטרה? כמה באמת אתה משתמש בגבהים האלה בגיטרה קלאסית?
אם כבר קאטאווי ומוגברת, כרנאה שימאהה זה לא הבחירה הכי גרועה שתעשה. הם סה"כ נותנים תמורה טובה למחיר, ויודעים לעבוד.
אם אתה באמת הולך על קלאסית טובה, אני הייתי הולך על גיטרה ספרדית טובה ולא יפנית ממפעל ענק.
אני לא מבין את הקשר לרוחב הגשר? אתה מדבר על המרחק בין המיתרים?
כנראה שזה הרוחב התקין/תקני של גיטרה קלאסית. הצוואר והגשר הרחבים מאפשרים שליטה טובה יותר בפריטה באמצעות האצבעות.
דווקא לסגנון לטיני, בוסה וכו' - אני לא חושב שזה קריטי. זה חשוב יותר בקלאסית או פלמנקו.
פורסם: חמישי 27 מאי,10 22:42
אני לא יודע על איזו גיטרה ספציפית מדובר, אבל אני בכלל לא נפלתי מרמירזים בטווח המחירים שהבחור ציין.
רמירזים ברמות הגבוהות יותר בהחלט כן. אבל הרמירזים הנמוכות (במחירים של 5000 ש"ח) לא עלו לדעתי על גיטרות אחרות שעולות חצי.
פורסם: שישי 28 מאי,10 10:53
איך לא שמעתי שאמרו פה מיוזיק סנטר, יש להם גיטרות לא רעות בכלל.