תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  assaf_kl  
Act Compatible
איך להוסיף מקצבים לקלידים בלי להחליף את הכלי - בור ועם הארץ
הודעה פורסם: חמישי 01 אפר',10 00:34   
אני בטוח שתפנו אותי מיידית עם קריאת השאלה לחיפוש של האקט, אבל מאחר ואין לי שמץ של מושג מהיכן אפילו להתחיל לחפש אולי זו תהיה העזרה לה אני זקוק.

יש לי קלידים ישנים (KORG IS40), ואני מעוניין להשתדרג עם המקצבים והליווי האוטומטי של הקלידים למטרת הופעת יחיד (המכונה בלעז: קלידן-זמר)
לאחר חיפושים לא מעטים לא מצאתי מקצבים לקלידים שלי מאחר ומדובר בכלי יחסית ישן, יש לציין כי כרגע אני לא מוצא אפשרות להשקיע בכלי חדש (הוצאה של כ-5000 ש"ח לפחות)
תהיתי אולי ישנה אפשרות להוסיף מכשיר חיצוני שיידע לתקשר עם הקלידים ויספק ליווי אוטומטי לנגינה ויוכל לאפשר הוספה של מקצבים ושדרוג הקלידים בהוצאה סבירה.

לצערי אין לי טיפת ידע בנושא, ולכן אני זקוק לעזרה מרמת הבסיס, ואולי אפילו למישהוט שיידע לתדרך אותי ישירות.

אשמח לעזרה.

פסח שמח וכשר.

http://www.wix.com/assaf_kl/assaf-klein
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 07 אפר',10 15:56   
לא מכיר את הכלי שלך, אך כל עוד מדובר במידי, וכלי ההקשה שבפנים מסוגלים לנגן מקובץ מידי או מנתוני מידי בכניסת המקלדת, אתה יכול להריץ 'מקצבים' שתכנת/הורדת מראש באמצעות התקן חיצוני, השאלה מה מתאים לך.
מדבריך אני מבין שהכלי מתוכנת מראש על מקצבים קבועים ואתה מחפש שינוי/ריענון, ולפי אופי ההודעה אני מניח שאתה מחפש מקצבים סטנדרטיים, בדומה להתקן המובנה שהיה באורגנים ותיקים (קרי, מה שהיה חלק מליווי אוטומטי). האפשרויות הן להשתדרג במקלדת או להוסיף התקן חיצוני שישדר את המקצבים כנתוני מידי לאפיק התופים במקלדת, או מכונת תופים עצמאית שתקבל התחל/עצור מהמקלדת או ידנית. אם המקלדת היא לא בנויה לזה, הדילמה שלך כאובה ואין מנוס מלהתקדם עם כלי, לא בהכרח יקר, כי הטכנולוגיה כיום מזמנת שלל תכונות לכל כלי.
הודעה פורסם: רביעי 07 אפר',10 22:15   
אם המילה "אורגנית" אינה מרתיעה אותך, ל-YAMAHA יש אורגניות עם סאונד פצצה
ואחלה ליוויים אוטומטיים. נשמעות מצויין. מדובר בכלים שחלקנו יכנו בשם "חצי
מקצועיים" מסיבות שונות ומשונות, אך הנקודה החשובה היא שהם נותנים מענה
למצב שתיארת.

אני אומר זאת מניסיון של עבודה יומיומית, לאו דווקא בתנאי במה.
(שוקל לרכוש כלי כזה מתישהו, כמענה מיידי להופעות בהן נדרשת "הפגזה" קצבית,
ללא מעורבות אישית מדי בתכנות והפקה מראש של כל פרט ופרט בתפקיד התופים.
הכנה של כל פרט - כתפיסה כללית - תמיד נדרשת. זה חלק מהמקצועיות... #smile )

המחיר סביר מאד, לעניות דעתי... (תמורה ביחס לביצועים).

להלן 2 קישורים לאותו הכלי, אחד לועזי ואחד עברי... #smile

לינק 1

לינק 2

(אין לי שום קשר לכלי זמר #smile )
הודעה פורסם: חמישי 08 אפר',10 00:11   
לא בטוח שזה אפשרי.

לי יש את הs35 של קורג.קניתי אותו בזמנו לאותם מטרות שאתה מדבר אליהם-ליווי עם מקצב אוטומטי.
אני חייב לציין שכשקניתי אותו בדקתי מה הכלי הכי טוב למטרה הנ"ל ובדקתי מול רולנד ,ימהה ולצערי הרב הקורג ניצח את שניהם בנוק אאוט (פתיחות,מעברים,סיומות וסאונד ליווי כללי גדול מאוד)
למה לצערי? בגלל המשווק...

כשסיימתי לבדוק את הכלי הנ"ל שאלתי את בעל החנות על האפשרות לתיכנות מקצבים שהייתה הכרחית לי בשל מקצבים מסוימים שהיו חסרים לי .בעל החנות בכ"ס הסביר לי שאי אפשר לתכנת על המכשיר הזה אלא רק על המכשיר הבא בתור של קורג שעלה איזה 2000-3000 ש"ח יותר,אבל הבטיח לי שאני יוכל ללכת לחנות הראשית בר"ג שם יש את הדגם היקר יותר,לתכנת את המקצבים עליו ולהעביר את זה בדיסק לקורג שקניתי.

קניתי את המכשיר ולאחר כמה ימים (אחרי שבניתי לו קייס עם גלגלים ב1500 ש:ח)הגעתי לסניף הראשי ומה אגיד לכם:לא דובים ולא זבובים...אי אפשר להעביר לדגם שלי את התכנותים של הדגם היקר כי הם לא מדברים באותה שפה...

אז אני מקוה שתמצא פיתרון ואולי פתאום יתברר לי שבעל החנות בכ"ס צדק ודווקא המומחים בסניף הראשי טעו,או שלא...
  assaf_kl  
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 08 אפר',10 18:42   
ראשית אני מאוד מודה לכל המתייחסים.

שנית, זה הכלי שעליו אני מדבר.

לא אכפת לי שיהיה זה מכשיר חיצוני (שיצא ביציאות אודיו שונות מהקלידים) שיוסיף לי מקצבים (אם ליווי הרמוני) לקלידים ויקבל את פקודות ההתחלה הסיום והמעברים מהקלידים, או שיהיה זה מכשיר שינגן על הסאונדים של התופים שקיימים בקלידים (לטעמי נשמעים מעולה) וינגנו את המקצבים דרך הקלידים.

ניסיתי גם להוסיף מקצבים לקלידים שלי אבל לא מצאתי מקצבים כמו שאני רוצה, מדובר בעיקר על מקצבי רוק, פאנק, פריילך וכד' מקצים בסיסיים שקיימים בהרבה קלידים של חברות אחרות.
מקווה שמיקדתי יותר את השאלה.

ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 08 אפר',10 19:00   
ציטוט:
ניסיתי גם להוסיף מקצבים לקלידים שלי אבל לא מצאתי מקצבים כמו שאני רוצה

לא הבנתי: כן הצלחת לתכנת מקצבים במכשיר שלך?! ואם כן, מה הבעיה לבנות מקצבים ספציפיים? מה זה "כמו שאני רוצה"?
הודעה פורסם: חמישי 08 אפר',10 19:17   
לא הצלחתי לתכנת מקצבים חדשים אבל אני יכול להוסיף מקצבים באמצעות הדיסקט של הקלידים, לצערי לא מצאתי באינטרנט יותר מידי מקצבים לכלי שלי.

ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 08 אפר',10 19:33   
אני רואה שזה הולך ברמזים... #smile
וכיצד זה עובר מהדיסק? קבצי מידי?! האם יש בעיה להעביר לדיסק הזה מקצבים באמצעות תקשורת מידי (או להעביר למקלדת ומשם לשמור על הדיסק), מהמחשב לדוגמה?
האם אתה מתכוון ל-Arrangements מלא (ליווי אוטומטי) שיישב כ"סגנון/מקצב" בתוך הכלי?
אם אפשרי, אז מה הבעיה שלך ליצור מקצבים בעצמך על המחשב ולהעביר? אתה יכול להיעזר מהאינטרנט או באמצעות תוכנה עשירה בשכאלו כמו Band In A box
הודעה פורסם: שישי 09 אפר',10 08:53   
אכן מדבר בקבצים עם סיומת ARR שאני מניח שכוונה היא לArrangements, אני אחפש את התוכנה בתקווה שהקורג שלי יידע לעבוד עם הפורמטים שלה

ytm
הודעה פורסם: שישי 09 אפר',10 17:15   
אנא,ספר ל"חברה" אם תצליח
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון