תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:47
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בקשר להקלטות תופים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  Reason7  
שאלה בקשר להקלטות תופים
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 00:01   
טוב חברה אז בחודש האחרון אני מתנסה לראשונה בחיי בהקלטות של כלים חיים. אני נמצא כבר 5 שנים בתחום של מוזיקה אלקטרונית ואני חייב להגיד אני מאוהב בשתי העולמות הללו.דרך אגב אני עובד עם להקת רוק לצורך העניין. טוב אני אגש לעניין הקלטנו תופים לא מזמן והכול פחות או יותר בסדר האובר אדס מלאים הטמטמים שמנים הסנר נותן בראש ורק הבייס דראם החליט לעשות שביתה. כשהקלטנו אותו שמנו לב שהמיק לא מתרגם אותו כמו שהוא נשמע בחדר. בחדר הוא נשמע פשוט אלוהי ובועט ובמיקרופון הוא נשמע סגור חסר פאנציות וחלש. נסינו לפתור את העיניין במהלך ההקלטה אבל אין !,שום דבר לא עזר נסינו מלא פוזיציות שונות אבל זה עדיין נשמע אותו הדבר. המיקרופון שבו השתמשנו הוא חלק מחבילה של אפקס להקלטות תופים לא השתמשנו בכל החבילה אלא רק בחלק ממנה.אני רק רוצה לציין שאין לנו אפשרות להקליט את התופים מחדש חוסר בתקציב (שעות אולפן). למרות שאני מאמין שאני יכול לתת לבייס דראם פאנציות ולגרום לו להישמע יותר פתוח(במקרה הזה אני אצטרך להרים תדרים בצורה רצינית) השאלה האם סאמפל של בייס דראם עדיף על כך והאם הוא לא יורגש. כל שאר האלמנטים שהקלטנו הישארו ויספקו את הטביעות של ההקלטה.

רק רוצה לציין שהקלטנו באולפן במתנס באילת שהוא דיי חדש ולא היה לנו מגוון של מיקרופונים וחלק ממיקרופונים שאיתם הקלטנו נלקחו בהשאלה. במקרה של
הבייס דראם הייתה לנו רק אפשרות אחת.

תודה מראש #smile
sharonzaz
Expert
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 00:10   
Drum replacement

בפעם הבאה נסה עם לשים קונדנסר דיאפרגמה גדולה מול החור בתוף רגל (מול מערכת התופים) בין 20 ס'מ ועד למטר
תלוי בסאונד שאתה מחפש\ זה יעזור מאוד לקבל את הנפח.
מיק פנימי נותן את הקליק אבל אפילו ה D112 לבדו לא יעזור הרבה בהקלטה עם מיק אחד בלבד.

אין לך ברירה אלא להטריג - זה יעבוד יופי.
אם משהו דורש כל כך הרבה עבודת EQ או עיבוד מוגזם כבר עדיף להקליט מחדש
  Reason7  
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 01:00   
מה זאת אומרת להטריג?
DuckTape
תומך
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 01:12   
זאת אומרת ש...

אתה מתריג (במידי) סמפל של של KICK בכל פעם שבערוץ מתנגן הבייס דראם המדובר.
משמע שאתה לא צריך לשבת ולהניח KICK באופן ידני בכל פעם שאתה צריך אחד במקום זה שהוקלט...נשמע מוכר ?
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 01:20   
כן בהחלט אם אני לא טועה משתמשים באותה פעולה בסייד ציין השאלה איך אני עושה את זה.אני עובד עם קיובייס הרבה אבל אני לא יודע הכל. אני מאמין שאני יכול למצוא את האפשרות אבל אני דיי לחוץ בזמן. אשמח אם תנחו אותי כיצד לבצע את זה בקיובייס.

ושוב תודה מראש #smile
הופמן
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 01:57   
DRUMAGOG זה תוסף שעושה פעולה כזאת מצויין לפי השמועות,אני לא יודע אם בקיובייס עצמה יש פונקצייה כזאת.בוא נשמע מהחבר'ה המטריגים הסידרתיים פה
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 02:54   
אין לי מושג איך אפשר לעשות את זה בקיובייס בלי DRUMAGOG. בריפר זאת לא בעיה בכלל.
אם אתה קצר בזמן ואין לך חשק להתעסק עם זה אתה מוזמן לשלוח לי את הערוץ (אולי גם עם סמפל קיק לפי בחירתך), ואני אבצע לך את ההחלפה. זה באמת לא סיפור.

אגב, אני מכיר את הסט APEX הזה, והצלחתי להגיע איתו לסאונד קיק שמוצא חן בעיני כשהמיקרופון קיק נמצא ממש מחוץ לחור בעור הקידמי (ממוקם בזוית כלשהיא), וSM57 בצד האחורי, ממוקם כאילו אתה מנסה להקליט את הפדאל. יכול להיות שתצטרך להפוך פאזה באחד מהמיקרופונים. בפעם הראשונה שהשתמשתי בסט הזה טריגר היה באמת הפתרון היחיד הנראה לעין.
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 07:57   
אם אתה לא מכיר את קיובס מספיק (או את הכלים בתוכה ליישום פעולה כזו) או אין לך זמן, עדיף שתעשה את זה עם פלגין.
הנה הסבר
הנה כמה חינמיים
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 11:47   
ראובן אם אתה יודע לבצע את הפעולה הזאת בקיובייס אני אשמח אם תשתף אותי? #clap
tamuzstudios
Act Compatible
הסתייגות
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 12:04   
sharonzaz :
מיק פנימי נותן את הקליק אבל אפילו ה D112 לבדו לא יעזור הרבה בהקלטה עם מיק אחד בלבד

רחוק מלהיות נכון.
אמנם ישנן שיטות הקלטה עם 2 מיקרופונים לבייס דראם לרבות הקלטת הביטר, בניית מנהרות ושלל אפשרויות מעניינות, אבל זו ממש הטעיה לומר שאי אפשר להוציא סאונד בייסדראם מעולה עם מיקרופון אחד.

הסאונד שתרצה להגיע אליו יהיה תלוי בסוג ומיקום המיקרופון, בסוגו גודלו אופיו וכיוונו של התוף עצמו, וכמובן בכל שרשרת ההקלטה לרבות קדם מגבר, חיווט וממיר.

אפשר גם אפשר להוציא סאונד בייס דראם לא פחות ממדהים עם מיקרופון אחד בלבד #thumbsup
www.tamuzstudios.co.il

אולפן הקלטות
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון