תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 02:25
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מאסטרינג לשירי רוק כבד
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  nuflood  
מאסטרינג לשירי רוק כבד
הודעה פורסם: חמישי 18 פבר',10 10:03   
היי

לא מזמן סיימתי לעשות מיקס לשיר שאני ולהקתי הקלטנו. המיקס עצמו נשמע לי טוב מספיק מבחינת מה שאני מחפש (אפילו שלצערי התופים הפעם אלקטרונים ונעשו עם drumkit from hell).

אבל לא משנה מה אני עושה, אני תמיד הורס את השיר עם המסטרינג. ניסיתי לעבוד עם הפלאג ozone (4 לדעתי) ואף להשתמש בפריסטים שלו. אבל בעוד הוא שיפר כמה דברים (כמו עוצמה ושירה), הוא הרס דברים אחרים (כמו התופים) כך שהשיר ללא המסטר עדיין נשמע יותר טוב חו בגדול.

תהיתי אם יש פה מישהו שמוכן להרים את הכפפה ולעזור לי. אני אשלח לו את המיקס ואת המסטר שעשיתי והוא ינסה לראות איך אפשר לשפר את השיר וכמובן שגם ללמד אותי מה הוא עשה בשביל הפעמים הבאות.

תודה
evish
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 18 פבר',10 10:22   
תעלה משהו לשמוע
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 18 פבר',10 10:27   
תעלה את המיקס והמסטר לאתר שיתוף קבצים
ושלח לי למייל את הלינק: Shalom.Shalom434@gmail.com
יש לציין מס' דברים:
1. להוציא את המיקס ללא שום דבר על המסטר.
2. סיכום כללי צריך להיות -6 דיבי פיק (מקסימום) ו- -18 דיבי RMS.
3. האקספורט צריך להיות על 24 ביט 44100 קה"צ. (רצוי 32 אבל אני מאמין שעבדת על 24 אז שיישאר כך....)
4. כמובן בפורמט WAV #wink .
במידה ויש בעיות מיקס אני אשלח לך למייל את השינויים שצריך לבצע וחוזר חלילה עד שהמיקס יישב כמו שצריך.

כמו שנאמר: לא מסדרים במסטרינג דברים שצריך לסדר במיקס.........
ואני אסביר לך מה עשיתי שם בדיוק. #thumbsup
  nuflood  
הודעה פורסם: חמישי 18 פבר',10 20:07   
נעשה ברגעים אלו
תודה.
  nuflood  
הודעה פורסם: ראשון 21 פבר',10 22:21   
למען הסר ספק ומניעת בילבול.... אני ממש לא מעוניין לשלם למישהו שיעשה את העבודה בשבילי. אני מעוניין ללמוד איך לעשות את העבודה בעצמי.
כשזה יהיה גמור אני אעלה גם את השיר הסופי וגם את השיר ללא המאסטר עם הסבר מפורט על מה נעשה בו כדי שכולם ילמדו.

תודה לעוזרים.
kobifarhi-studio
Expert
היי
הודעה פורסם: שני 22 פבר',10 00:02   
אתה מוזמן לשלוח את המיקס והמסטר שלך לKOBIFARHI@GMAIL.COM
אשתדל לעזור
בכלל אם אתה באמת רוצה את הייעוץ של האנשים פה קצר את הדרך ושים לינק להורדה של השיר כדי שכולם יוכלו להתרשם
בסך הכל בשביל זה יש פורום
אני מאמין שתקבל ככה הכי הרבה מידע
  nuflood  
הודעה פורסם: שני 22 פבר',10 00:35   
לכבוד הוא לי שאתם מציעים את עזרתכם, קובי. ואין בעיה.

זה הלינק לשיר ללא המאסטר. את זה עם המאסטר לא טרחתי להעלות לשום מקום כי הוא ממש גרוע.

http://www.badongo.com/file/20641849
kobifarhi-studio
Expert
הודעה פורסם: שני 22 פבר',10 01:31   
מסטרינג זאת לא תורה על רגל אחת
למה אתה מצפה בדיוק? שיתנו לך נוסחה כלשהי ? באיזה פריסט להשתמש?
איך תרצה שנעזור לך אם לא נשמע מה שעשית בעצמך? אי אפשר לנחש מה הבעיה בדרך עבודה שלך.
הלו בגלל זה קיימים אולפני מסטרינג....
פריסט בפלאג כמו האוזון יכול להשמע מעולה אבל לעולם לא יחליף סדר עבודה אזניים טובות ובקרה מדוייקת- ובטח שלא נסיון אישי
אני מציע שתשלח את המסטר שעשית שננסה להבין מה הכשיל אותך

כנקודה למחשבה-- אם המיקס נשמע תמיד טוב יותר ממה שניסית כנראה שזה המקום הנכון לעצור בו
גם מסטר עתיר ניסיון יראה את הגדולה שלו כשידע להגיד שאין לו מה לגעת במיקס.
מיקסים טובים לא חייבים מסטר - ייתכן והם כבר בעוצמה הנכונה בגוון הנכון .
ShlomiTubul
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 22 פבר',10 03:40   
+1.... #thumbsup

קובי כפי שכבר ציינתי בפני חברינו,
ציטוט:
תעלה את המיקס והמסטר לאתר שיתוף קבצים

אני גם מעוניין לראות היכן הטעויות שהוא עושה כדי לדעת איך לתקן אותו....וחוצמזה לראות את הרפרנס הכללי של התוצאה שהוא מבקש להשיג.

ואני גם חושב שמסטרינג צריך מיומנות וניסיון.....

ועוד משהו, שום דבר בעולם לא יחליף מסטרינג אנאלוגי טוב, ההדגמה היא בסה"כ העיקרון והדרך עשייה וצריך לקחת בחשבון שמסטר אנאלוגי, ישמע תמיד טוב יותר (לפחות לאוזניי, למרות שאני בטוח שיסכימו איתי עוד כמה חברים בפורום #thumbsup )
retrolabel
Act Compatible
סתם עצה
הודעה פורסם: שני 22 פבר',10 03:52   
אנשים בד"כ חושבים שמאסטרינג אמור "לשפר" סאונד, או במילים אחרות לפצות על הטעויות במיקס/הקלטה/עיבוד/הפקה.

מה שלא מפנימים הוא שמטרת המאסטרינג המקורית היא מאוד בסיסית ופשוטה, להתאים את הטווח הדינמי של השיר למדיות שונות.
ובמילים פשוטות, להרים ווליום. זה הכל.
איך מרימים ווליום בלי לפגוע במיקס, זו בעיה, כי כשאתה מרים עד נקודה בה הפיק מגיע ל-0 לא הזקת אבל גם לא עזרת.
משלב זה והלאה כל הרמת עוצמה היא תוצר של קימפרוס המיקס עד לתוצאה בה הפיק נשאר על 0. וה RMS בין -9 ל-12.
אם זו מוסיקה רכה יותר אז -15.. תלוי בסנדרטים שהולכים באופנה.. אין פה חוקים, מה שיש זו מלחמה של ווליומים.
יש עוד גורמים כמו מאסטרנג ל CD,לרדיו, לויניל, למועדון, לDVD וכו'.. כל מדיה עובדת על טווח דינמי אחר
וכדי שהשיר שלך לא יעבור עוד מאסטרינג רצחני כדי להתאים למדיות שונות, עושים מאסטרינג ייעודי לכל מדיה בנפרד בהתאמה.
ככה למשל אם CD עובד על 16 ביט שזה 96 דיבי, והרדיו משדר טווח דינמי של 85בערך (סליחה שאני לא זוכר בדיוק כרגע)
אם הרדיו צריך לשדר שיר מ CD הוא מקמפרס בעצמו ומוריד את ההפרש הזה בדינמיקה באופן שרירותי.
אם לרדיו יהיה מאסטר שיותאם לטווח הדינמי המתאים, הרדיו לא ימסטר לך, וככה לא יהרוס לך את השיר.

ואני אחזור למשפט הראשון שאנשים חושבים שמאסטרינג אמור לשפר, הם לא מבינים שמטרת המאסטרינג הוא להרוס.
אבל להרוס במידה שאנחנו נסכים להבליג כדי שהשיר שלנו לא יהיה חלש יותר במכשיר MP3 אחרי שיר של בריטני ספירס.

אז איך מרימים RMS בלי להרוס.. בעדנות ובזהירות.
קודם כל איקיו, קצת לחדד אם צריך, לא בהכרח צריך.
התדרים הנמוכים בדר"כ מגיעים לפיק ראשונים, למרות שלא בהכרח שומעים אותם "חזק" מספיק..
מה שקורה הוא שהם גורמים למיקס להשאר חלש, לכן עם איקיו אפשר קצת לחתוך .. אולי קצת לחדד גבוהים, אבל ממש בזהירות.

עוד דרך, או בנוסף או במקום.. מולטיבנד קומפרסור, במקום לחתוך תדרים, פשוט לקמפרס לפי תחומי תדרים, נמוכים אמצע גבוהים וכו',..
ליצור איזשהו איזון שכאשר תדחוף את הווליום אל תוך הלימיטר המיקס יורם בצורה שווה מה שיביא לאשרות לדחוף קצת יותר.

יש הרבה דרכים וכל אחד עם הדרכים שלו, אבל המטרה היא זהה וקבועה, להרים RMS בלי לקבל דיסטורשן.
בגלל זה אני לא מאמין בפריסטים כי כל שיר דורש טיפול שונה .

www.retrolabel.co.il
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון