Expert
פורסם: שני 16 נוב',09 12:59
בדר'כ שילוב מאוד מנצח יהיה לס-פול אל תוך מארשל מנורות (או לא מנורות)...לפחות
לשניים מהסאונדים שביקשת.
שים לב שסלאש תמיד היה מנגן עם סאונד יחסית יבש ומינימלי.
הסאונד שלו מגיע בעיקר מהסגנון והגישה המיוחדת לו לגיטרה..
גיטריסט שלא מוערך מספיק לטעמי.
גרי מור גיטריסט מעולה כמובן, ייחודי גם כן רק קצת יותר מונוטוני.
הדברים הישנים שלו יותר כאסחיסטים ויותר מגוונים.
וואי, למרות היכולות על שלו לא ממש מדבר אלי, למרות שהוא לא משעמם אותי וזו כבר נקודת זכות.
את הסאונד שלו אני פחות אוהב באלבומים, לייב הסאונד משופר משהו וכמובן הוא איש מבדר מאוד לצפות בו.
Expert
פורסם: שני 16 נוב',09 21:49
דבר ראשון כל נגן יאמר לך שזה באצבעות ,
אבל לגבי הסאונד , אני יודע שזה לא הכי מעודד אבל אם הגיטרה שלך לא תהיה מדהימה מדהימה , לא תצליח באמת להגיע לסאונד שלהם ,
ניגנתי בזמנו על שתי לס פול מדהימות בשני זמנים שונים אחת הייתה וינטאג' והשניה דווקא חדשה אבל כל כך טובה , שבא לבכות ,
לשתיהן היו ממש את אותן איכויות ומשהו קסום בצליל שיש רק למשובחות בגיטרות , לתאר לך קצת ?
הצליל הכי שמן ויחד עם זה הכי פתוח שיש , דינאמיקה שלא נגמרת שמתפוצצת לך ביד ,הומוגניות ואחדות בכל תו ותו , הכלי לעולם לא סתום גם במיתרים העבים בסריגים הכי גבוהים , כשאתה סוגר את ה"טון" בפיקאפ צוואר הצליל מקבל גוון חם ומלא הרמוניות , צליל באורך שלא נגמר ...
אני זוכר בבירור שהן פשוט "שרו" לי ביד , עם מגבר מרשל קטנטן של 800 שקל
לא הייתי צריך להתאמץ כל צליל היה נשמע מההקלטות , סאונד גארי מור בשניות ,סאונד סלאש בשניות , סאונד קנופלר בשניות והכל כל כך מדויק .
באותו הרגע הבנתי שהכל שטויות חוץ מהגיטרה והאצבעות של הנגן , ושיש להם סוד לכל הגיטריסטים הללו , הגיטרות שלהם כל כך טובות שזה לא להאמין .
Act Compatible
פורסם: שלישי 17 נוב',09 09:17
לא אמרתי שאין לפעמים באמת יתרונות טכניים משמעותיים לגיטרה טובה אבל.....
אם תשים לב הבחור ששאל התמקד על משהו :מגבר, וסאונד דיסטורשיין רווי גיין ועגול.
לפי דבריו יכול להיות שאין לו אפילו מגבר נורמלי אם בכלל יש לו אחד ,לעומת זאת יש לו גיטרה מצויינת ומגוונת מאוד מבחינת היכולות שלה,בהתאמות נכונות היא גם יכולה לתת סאונד כמו שהוא מחפש,שלא יסתבך הבחור עם רגשי נחיתות על הגיטרה שלו ,כי בשלב זה נראה לי שהוא מבין שמגבר טוב עם ערוץ גיין מעולה זה מה שהוא מחפש.בהחלט לא פחות חשוב מהגיטרה.
אולי אם הבחור יגיד לנו עם מה הוא משתמש כרגע(מגבר?פדאל?מע' סטריאו מעפנה?),נוכל להמליץ על משהו מתאים יותר במדוייק.
והכי חשוב אני מזכיר,להקשיב,להתאמן ולהבין מה ה"גדולים" עושים כדי שייצא ביצים בנגינה,הכל בראש.