תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:05
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
החידה השבועית #4 - המספרה (או מסנן-מסרק)
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  oh-babie  
S.Supporter
החידה השבועית #4 - המספרה (או מסנן-מסרק)
הודעה פורסם: ראשון 30 אוג',09 22:42   
גם לי יש חידה. #smile

לקחתי שני רמקולים זהים ומיקמתי אותם כך שבין רמקול אחד לשני יהיה מרחק של בדיוק מטר אחד.

במרחק של 4.5 מטרים ממרכז שני הרמקולים מיקמתי מיקרופון מדידה, כך שהמרחק בין כל רמקול למיקרופון המדידה יהיה זהה.

דרך הרמקולים השמעתי רעש לבן, ואת המיקרופון חיברתי ל-RTA (אנלייזר) שהראה את הגרף הבא:

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

החידה

מהי הייתה מהירות הקול בשעת המדידה?

רמז #1 - בכותרת השרשרת... #smile
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 10:09   
האם זו לא כמו השאלה, "כמה ימים היו במלחמת ששת הימים"? אתה שואל על מהירות הקול והיא פחות או יותר אותו הדבר בלי תלות בשיטת המדידה, אלא אם כן אתה הולך לתנאים קיצוניים. #smile

טוב, שאלה רצינית: האם אותו הסיגנל מושמע דרך שני הרמקולים, או שמדובר בשני אותות רעש לבן בלי קורלציה ביניהם?
תומך
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 10:31   
ציטוט:
האם אותו הסיגנל מושמע דרך שני הרמקולים, או שמדובר בשני אותות רעש לבן בלי קורלציה ביניהם?

האם צורת הגרף אינה מספיקה כדי לרמוז לך באיזה מקרה מבין השניים מדובר...?
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 10:36   
הגרף מעיד על דיליי, אבל למה לנחש כשמשהו לא כתוב? אם אנחנו בענייני קריאה בין השורות, אפשר לחשוב על דרכים אחרות לקבל קומב פילטר (כגון החזרים מקירות).
תומך
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 10:42   
יפה שאתה לא לוקח שום דבר כמובן מאליו. #thumbsup
זכור את התער של אוקהם, עם זאת.
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 10:57   
הרבה מזמני (במהלך החיים) בוזבז על חידות של אחרים בגלל הנחות שגויות. לכן למדתי על בשרי לשאול כשאין ודאות - בפרט כשבשאלה אני עורך המדידה ולכן אני אמור לדעת איך הזנתי את האותות אל תוך הרמקולים.
כבר נחתכתי בעבר מהתער הזה של אוקאם #smile.
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 13:11   
המרחק בין הרמקולים (1 מטר) והתדר של HZ 320, שכפולות שלו ושל חצאים שלו מצטיירות כבעלות משמעות, מצביעים לכיוון 320 מטר לשנייה.
(בחצי מחזור, מחזור וחצי, שניים וחצי וכן הלאה נוצרים ביטולים)
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 15:31   
ציטוט:
האם זו לא כמו השאלה, "כמה ימים היו במלחמת ששת הימים"? אתה שואל על מהירות הקול והיא פחות או יותר אותו הדבר בלי תלות בשיטת המדידה, אלא אם כן אתה הולך לתנאים קיצוניים

התנאים לא צריכים להיות קיצוניים להחריד בשביל שמהירות הקול תשתנה בצורה שתהיה בעלת משמעות לניתוח תנאי שטח \ מדידות.

אם, פחות או יותר, כל שינוי של 1 מעלות צלזסיוס יביא לשינוי של כ-0.6 מטר לשניה במהירות הקול, אז בטווח טמפ' של 40 מעלות צלזסיוס (עשוי להיות הבדל בין חורף וקיץ בהרבה מדינות) תקבל טווח מהירויות של 24 מ\ש.

באוקטאבה של 1kHz, למשל, מדובר על דלתא של 116.2 הרץ; בהחלט הבדל תדירויות שניתן לזהות שמיעתית. למען הסר ספק, אינני מתייחס כאן לתפישה שמיעתית של סיגנל מורכב בתנאים אקלימיים שונים (זה נושא אחר לגמרי), אלא לשינוי המדיד בתדר בודד שעשוי להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות בשטח במקרים מסויימים.

שיטת המדידה היא הפואנטה כאן #smile, שכן מדובר בטכניקה מקובלת למדידת מהירות הקול בתנאי שטח (שני רמקולים ומיקרופון, ולא מכשור מעבדתי).

ציטוט:
טוב, שאלה רצינית: האם אותו הסיגנל מושמע דרך שני הרמקולים, או שמדובר בשני אותות רעש לבן בלי קורלציה ביניהם?

כמובן שמדובר באותו הסיגנל. אני לא נותן חידות עם טריקים מלוכלכים...

האמת שאת הכיול לפני המדידה מבצעים בדיוק כך (וזה קשור לחידה הראשונה שלך) - ברגע שמזהים הגבר של 6 דציבל, ולא 3 דציבל, יודעים שיש קורלציה בין האותות ומקורות הצליל...

ציטוט:
המרחק בין הרמקולים (1 מטר) והתדר של HZ 320, שכפולות שלו ושל חצאים שלו מצטיירות כבעלות משמעות, מצביעים לכיוון 320 מטר לשנייה.
(בחצי מחזור, מחזור וחצי, שניים וחצי וכן הלאה נוצרים ביטולים)

וזו אכן התשובה #thumbsup .

הסבר מפורט בהמשך.
mandela
תומך
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 16:52   
האם הציור הוא ממדידה אמיתית?

אני שואל כי אם השמעת רעש לבן, היית אמור לראות בציור מידע הרבה יותר רועש - הרי רעש לבן הוא לבן רק בממוצע, ולדגימה אחת של מקטע באורך מסויים אין באמת ספקטרום שטוח (ולכן גם לא comb כזה יפה וחלק).

אז האם נעשה מיצוע על זמן ארוך, או שהמידע בציור פשוט חושב מתמטית?
  oh-babie  
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 31 אוג',09 18:20   
מקור הגרף הוא מדידה אמיתית שאני ערכתי (תרתי משמע #smile ), אך את הדיליי אכן יצרתי בצורה מלאכותית.

הגרף נראה כל כך נקי וברור מכיוון שבעת העריכה הסרתי כל מידע חוץ מההחזר הראשון (שלאחר מכן שוכפל), וגם הוא קיבל טיפול יסודי כך שיראה כמו פונקציית דיראק...

אולי הייתי צריך להשאיר את זה יותר מלוכלך... פשוט חששתי שהמידע המיותר סתם יבלבל. #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון