אני חושב שאני מוכן כבר לקנות את אחד משני המיקרופונים האלה: shure 58 או akd d5.
עכשיו הבעיה היא שלכרטיס קול שלי אין כניסת מיקרופון אז אני צריך משהו שישמש בתור קדם מגבר (הבנתי שזה יכול להיות גם מיקסר).
אם מיקסר גם מתאים ויוצא יותר זול אז אני מרוויח פעמיים כי גם מיקסר אין לי כרגע.
אז על מה אתם ממליצים? (כמה שיותר זול כמובן)
לדעתי אם אתה רוצה להקליט בבית עם מיקרופון בתקציב של כמה מאות שקלים
עדיף לך הרבה יותר לקנות קונדנסר USB
יש הרבה כאלה היום בשוק ב100-200 דולר
הרבה פחות כאב ראש בתפעול
ואני בטוח שתקבל תוצאה טובה יותר
מאשר שימוש במיקרופון דינאמי באיכות בינונית (עם שם גדול אבל לא בגלל האיכות )
ופריאמפ גרוע וממירים של כרטיס קול של המחשב. _________________ www.PanicInToronto.com www.OfirGal.com
אני באופן אישי מעדיף מיקסר על פני פראמפ זול. מיקסר מאפשר גמישות רבה בעבודה, כמו אפשרויות שונות לשלוח לאוזניות, חיבור מקורות צליל נוספים במקביל וכו'.
בתקציב של כמה מאות שקלים אתה די מוגבל ולצערך אני חושב שהאופציה הסבירה ביותר היא ברינגר.
יכול להיות שהמיקסרים הזולים של סאונדקרפט, מקי וימאהה ישמעו קצת שונה (יותר או פחות טוב זה בעיקר עניין של טעם) אבל אל תצפה למהפכות גדולות. אם אתה עושה השוואות וכן מעדיף את אחת האופציות והמחיר סביר מבחינתך אז לך על זה!
יש הבדל בין לא מוגן מרעש לבין סביבה מרעישה.
אם אתה יודע שיש לך הרבה שעות של שקט יחסי מסביבך אז הקלטה עם קונדנסר בהחלט באה בחשבון, אם אתה גר בתל אביב על הכביש ושומע כל נאד של העוברים ושווים אז אתה תשמע דברים דומים גם בהקלטה.
לא תשובה ישירה לשאלת המיק' USB הספציפי, אבל כמה מחשבות לגבי הקונספט...
נכון שמיק' USB הוא פיתרון כולל, קומפקטי ונחמד ואפילו במחיר מפתה, אבל הוא גם חבילה שלא ניתנת לפרוק.
אם בשלב מסוים תתחיל לפזול אל משהו אחר, תרצה נניח אפילו רק לנסות מיק' אחר 'אמיתי'/רגיל,
שוב תיתקע בגלל חוסר היכולת לחברו בלי פרה מתאים
אם החלטת שהמיק' הזה הוא באמת כל שאתה צריך ויכול לשרת אותך לעתיד הנראה לעין, קרי הקשבת לו,
בדקת אותו בסביבת ההקלטה (החדר) שלך, ומכלול הביצועים שלו מתאימים לך ואתה לא צופה צורך לחבר מיק' אחרים/נוספים אז ניחא...
כי מנגד, לפרה או מיקסר (בלי קשר לאיכות ולמחיר...) יש את היתרון הבסיסי בגמישות ויכולת השידרוג והחלפת המיק' בעתיד,
הוספת מיק' (או כל מקור אודיו אחר), יכולת בדיקה/נסיון/השוואה של מיק' אחרים ועוד.
למיקסר יש את יתרון השליטה האינטואיטיבית על בקרי כניס(ו)ת המיק' אבל לא פחות חשוב גם על הניתוב ועצמת המוניטורים אם הם מחוברים דרכו.
בהשוואה למיק' USB, מיקסרון או פרה + מיק' 'סטנדרטי' הם אופרה אחרת הן מבחינת מגוון האפשרויות וכמובן מבחינת טווח המחירים.
לא סתם זו גם הדרך המקובלת ברוב המקרים, מהביתיים/חובבניים/חצי מקצועיים ומעלה...