תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:31
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סטאפ החלומות שלכם- הפנטזיה ההגברתית שלכם
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  giraffe  
תומך
סטאפ החלומות שלכם- הפנטזיה ההגברתית שלכם
הודעה פורסם: שבת 15 אוג',09 21:38   
זה מחייב הסבר,
בעודי מסתובב ברחוב עם תינוק צורח בעגלה (ניסיתי להרדים אותו, כל השאר לא עבד) דמיינתי לי מה הייתי עושה עם מלא כסף (זה פותר את כל הבעיות, לא?) מכונית חדשה, בית, אולפן משלי, תרומות לחברים וכו', ופתאום זה היכה בי. כמעט כולם רוצים להופיע עם איזשהו אמן שהם מעריצים, או להגביר הופעה מדהימה אשר מהווה אתגר וסמל למקצועיות שאפשר להפיק בתחום.

בקיצור, בעולם הפנטזיה שלכם, בתקציב לא מוגבל:
איזו מערכת הייתם בוחרים להגברה של עד 1000 איש?
איזו הייתם לוקחים להופעת ענק בפארק של 50000 איש?
מגברים במידת הצורך?
מוניטורים?
מיקסר במה, מיקסר מוניטור?

ובעיקר למה. זה המעניין, לזרוק שמות כולנו יודעים, מסקרן אותי מאוד ה"למה", ורסטיליות מול מיקוד באופי , נוחות עבודה בשטח, עוצמה מול איכות ופרמטרים אחרים.

#thumbsup אני אתחיל:
הופעה עד 10000 איש:
מערכת ראשית Meyer Milo, עם תוספות של UPA לצדדים וMICA למונו באמצע. מיקסר PA של digidesign Venue (עם כל הפלאגים שאפשר כמובן) מוניטורים INear סנהייזר עם אוזניות מותאמות אישית לנגנים, מיקסר במה midas Heritage כלשהו.

למה: meyer - נוחות עבודה, איכות מדהימה לטעמי בכל טווח המוסיקה, עם דגש על איכות ודיוק בכל טווח התדרים, פיזור אחיד ושליטה מעולה בזמן אמת.
למה DIGI- כמו באולפן, פשוט לקחת את הסשן ולבצע תיקונים בשטח בהתאם למצב. נוח מאוד ואינטואיטיבי מאוד.
מוניטורים- בתוך האוזן יותר מדוייק לכולם, אין זליגות וסנהייזר פדנטים בכל הנוגע לקליטה ושידור - באיכות מאוד טובה גם באיזורים עמוסי תדרים ושידורי אלחוט
מיקסר במה- איך אפשר בלי מידאס אחת בשביל השליטה בכל כפתור וכפתור, כאשר הכל מונח מול העיניים. איכות סאונד מעולה לטעמי.
מאחורי הבמה- מקרר ענק עם בירות (leff או גינס בבקשה) , מישהו מלימוזין שינפנף איזו פרה טובה למען האנשים ואיכות החיים, ופינה שקטה לאלו שרוצים להעלות עשן.

נ.ב. בקריאה שניה גיליתי שאני קצת עצלן בדוגמה שנתתי, נסו לפרט יותר ממני בבקשה. #smile
הודעה פורסם: ראשון 16 אוג',09 01:36   
בכל ההרכבים והלהקות ולבד שאני כבר מנגן בהם למעלה משלושים שנה,אני נחשב לסבל המוצלח ביותר

אי לכך ובהתאם לזאת החלום שלי להראות לכולם שאת מגדלי ההגברה בהופעה של מיטלמן למשל הרכבתי

לבד וגם פירקתי לבד
  giraffe  
תומך
בכדי לעודד את מצב רוחנו
הודעה פורסם: ראשון 16 אוג',09 22:04   
הנה עוד כמה רעיונות שעלו לי על משהו ששמעתי בעבר והייתי שמח לשחזר בכוחות עצמי.

1)טראנס- סאן פרוג'קט לפני חמש או שש שני בפאצ'ה בתל אביב. מעולם לא שמעתי טורבוסאונד שנשמעת כל כך נכון.
2)רוג'ר ווטרס בסידני אוסטרליה- איך שהייתה אמורה להישמע ההופעה בארץ (להלן תקרית שדה החומוס) מאוזן, מושלם מבחינה טכנית, סראונד מדוייק. לפני ההופעה הסאונדמן שם במערכת את brothers in arms כדי להעביר את הזמן עד ההופעה. נשמע כמו אולפן טוב! עד כדי כך.
3)רוקנרול- היהודים בפסטיבל הסטודנט בטכניון, השנה. עבדתי שם אז אני יודע בדיוק מה היה- אולם הייתי שמח להיות על הקונטרול במקום בפעם הבאה. זה פשוט נשמע טוב. חזק, ומרגש.
4)קערות קריסטל מזמרות - יער נידח באוסטרליה- מערכת פשוטה של מאייר, 2 סאבים 2 טופים כל צד. מיועדת בכלל למסיבת הטראנס שתבוא בעקבות ההופעה הזו. זה הוריד גשם. גם אני רוצה לעשות את זה. במודע ולא מתוך אילוץ. #biggrin

נו, מה איתכם?
הודעה פורסם: שני 17 אוג',09 04:55   
אני חושב שכל הציוד מהליגה העליונה הוא מספיק איכותי בשביל להרים כל הופעה, כשההעדפה נופלת בד"כ על נסיון עבר עם דגמים של היצרן, העדפה לצבע (אם קיים משהו בולט, כחול למשל... לבן זו גם דוגמא טובה) או ערימת ירקרקים שעוברת בין ידיים מתחת לשולחן...

יש הרבה ציוד שנהנתי לעבוד איתו בגלל סיבה X בזמן שמסיבה אחרת הייתי בוחר במתחרה שלו.... כנ"ל אם הייתי בונה את סט-אפ החלומות על ציודים שסביר שלא אגיע אליהם בשנים הקרובות, אם מתעסקים בפנטזיות הייתי קודם כל הולך על פונקציונאליות.
הפנטזיות שלי דיי "ריאליסטיות" ומתעסקות בעבודה היומיומית שלי, ולא באיזה גיג חלומי מתחת להר געש בזריחה כשביני ובין הלהקה יש 100 אלף איש...

לרוב העבודות שלי כרגע, הייתי מוכן לחתום בלי היסוס על NTL720 של EAW (לא שמעתי, אבל הפונקציונאליות שלהם מדהימה בעיני, זה העתיד לדעתי). למוניטורים הייתי הולך גם על EAW (היצור שלהם, לא התכנון אבל), המיקרו וודג'ס שלהם הם מבחינתי שיא האלגנטיות, ביחוד לבמות קטנות. את אלה הייתי מחבר לכל עגלת מגברים מהדור החדש, קרי קלילים עם פרוססור פנימי או בלי, עם עדיפות למערכת מחברות "אחיות" כזו שבה המגברים והפרוססור מתחברים לרשת שליטה ובקרה אחת.

מיקסר יכול להיות כל דיגיטלי מודרני, אבל על בסיס רגשי (והעדפת צבע) הייתי בוחר בדיגידזיין קטנה או דיג'יקו מקבילה, אני מאוד אוהב את העיצוב שלהן. מולטי אנאלוגי לא יכנס לסט-אפ הזה. #stop

לגיג המוצלח שלי הייתי בוחר בהרכב שהוא לאו דווקא רוק,יש לי העדפה ברורה למוזיקה עממית ועמים, או ג'אז ואפילו בלוז, דברים שמצריכים קצת יותר מחשבה, האזנה ומעורבות מאשר חבורת צעירים שמנסרים וצורחים דרך קומפרסורים,והכל קורה ב120 דיבי...
ואם אפשר להיות גם קטנוני, (היה לי גיג היום שנע לפרקים בין "דקור את הזמר" ו"הלוואי והייתי יכול לנגן ככה", אז מותר לי) אז אני מעדיף מוזיקאים שאין להם את היכולת המופלאה לשמוע את הPA כשהם נמצאים מאחוריו, ומוניטור בלקסיקון שלהם זה כלי לחיזוק הבאלאנס הטבעי על הבמה ותיקונים, ולא אמצעי לבזבוז זמן יקר (כי בגיג שלי, התאורן בדיוק מגלגל איזה פייסל עבה בלי טיפת טבק, ויש עוד שעתיים שלוש להעביר עד למופע, עדיף בסטלבט, אחרי מקלחת).
אני רוצה נגנים שזאת העבודה שלהם. לא בגלל שהם יותר טובים, אלא בגלל שהעבודה השניה שלהם היא לא להיות סאונדמן, ולז^^I לי בשכל שחסר באסים למצילה וש58 זה לא מיקרופון טוב מספיק לחצוצרה (אז להופעה הבאה שלך תגיע עם סט מיקרופונים משלך. וגם תסתפר ותקנה חולצה חדשה).
כפיר.ק
וואי הזכרת לי....
הודעה פורסם: שלישי 01 ספט',09 18:15   
בדיוק חזרתי מהג'אז באילת.עשיתי שם מוניטורים לכל הגדולים מחו"ל והיה כ"כ קל.
רובם כ"כ עדינים בלוול שהם לוקחים.פעם ראשונה שאומרים לי :תנמיך בבקשה את הפסנתר...
והווליום על הבבמה כ"כ נכון שאתה יכול לפתוח קונדנסר שנמצא על פסנתר עם כנף פתוחה למוניטור
או אובר הד למוניטור. פשוט תענוג.
ומבחינתי גיג החלומות הוא כזה שלא מוגבל בבאלנס ואפשר לעשות באלנס כמה שצריך ועם נגנים מקצוענים,
שלא מייללים כשאתה רוצה לשמוע עוד שיר.
אבל נראה לי שזה מוגזם,לא?
  giraffe  
תומך
הודעה פורסם: שלישי 01 ספט',09 19:39   
#thumbsup

אמרנו כבר שג'אז זו מוסיקה לאנשים משכילים? #thumbsup
למרות שזה לא בהכרח תנאי קבלה... #biggrin
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :