תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
השתקת רעשי המחשב?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (170) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  AmoniaC  
הודעה פורסם: רביעי 18 יול',01 12:24   
:sad: מישהו יכול לשתף אותי בנסיון שלו להעלים את רעשי המחשב. אני מתכוון לכל ההמהומים והציוצים של המאוררים ו/או הרדיסקים.
:irritated: זה עושה לי חור בראש, ואחרי שאני מכבה את המחשב זה כאילו שיחררתי משקולות מהראש.
החלפתי לפני כשנה מחשב, למשהו יותר שקט, אבל עם הזמן נראה לי ששקט זה דבר יחסי, ומה שהיה שקט בהתחלה נהפך להטרדה רצינית. מאוד סימן קריאה
מענין מי הצליח לפתור ואיך, וגם אם לרעשים אלה יש השפעה על הראש במשך הזמן.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 18 יול',01 22:57   
במחשב אפשר למצוא שני מקורות רעש עיקריים:
1. כוננים המקרינים רעידות מכניות מתנועת הקריאה כתיבה של הראש, ושריקות מהדיסק הפנימי המסתובב במהירות
2.מאווררים שבתוך ספק הכוח, על המעבד המרכזי וגם כרטיסים אחרים (כמו כרטיס גרפי). אלה נדרשים לפיזור והרחקה של אוויר חם אותו מפיקים רכיבי האלקטרוניקה במחשב. חום הוא דבר הרסני באווירת המחשב, ועשוי לגרום לתקלות.

אז יש לנו שני "לא-רצויים": חום ורעש. כדי לנווט את זרימת האוויר אנו נדרשים לכוח מניע, אבל בתור מוסיקאים הרעש הנוצר מכך מטריד ביותר, וכמובן פוגע בהפקה עצמה.

"מה חידשת?" בטח תאמר. כלום, ממש. רק רציתי לרענן את הזיכרון בעובדות מסוימות שחלק שוכחים או לא יודעים. כבר יצא לי לראות מחשב (או כל מכשיר אחר באולפן) אשר קברו אותו עמוקות בגלל הרעשים שהקרין. כתוצאה מכך הוא התחמם ורתח ויצא מכלל שימוש.:shame:

מכאן, שכל נסיון להקל על המצוקה צריך להיות מלווה בפיתרון בעיות החום.

ארון בעל דלת זכוכית ומסגרת גומי, מוריד הרבה את הרעש של מחשב הטמון בתוכו, כאשר יש לדאוג שההאוויר החם יצא מאחור (הנקודה הכי פחות חשופה לאוזן) או שיחדור פנימה קירור של מזגן.
סימן קריאה יש לזכור שקירור עז ישירות על חלקי מתכת ובתנאי לחות מסוימים, עשוי לגרום לקורוזיה שלהם (עיבוי).
מאוורים לפיסי זה לא דבר בהכרח יקר, ואם הרעש לא סביר מומלץ להחליף למשהו שקט יותר.
סימן קריאה זכור: תנועת האוויר מהמאוורר (כמו בלהבי הליקופטר) היא לרוב זו שמפיקה את מרבית הרעש ששומעים (כאשר זרימת חלקיקי האוויר נעה בכיוון מסויים ומחזורי נוצרת תדירות שמיעה).
לעתים חיבור רופף או תושבת לקויה גורמים למארז לרעוד (כפי שהוזכר בהודעה הקודמת). במקרה זה אפשר לנסות ולהוסיף גומיות, או חומרים רכים אחרים, בין הרכיבים הרועדים, כדי לשכך את התופעה (בין הכונן לגוף המארז למשל).
העקרונות המנחים במקרה של רעש הם הפרדה ובידוד. היצמדות יתר של רכיבים רוטטים רק מגבירה ומפזרת את הרעש. בידוד רכיבים רועדים או מרעישים עוזר בהנחתת הרעש בצורה משמעותית.

צריך ללכת מהבפנים החוצה. משככים את רעשי המחשב הפנימיים כמה שאפשר, כולל שימוש בחומרים גמישים לריכוך מגע הדדי.
ניקוי פתחי האיוורר באופן קבוע כדי להקל על זרימת האוויר. וממשיכים לסביבת המחשב החיצונית.
מה עוד?
ייעול הקירור של המערכת ומכאן לשקול הורדת מהירות המאוורר או החלפתו.
בידוד ספק הכוח או הרחקתו מהמחשב. הכפלת המרחק מנחיתה את הרעש ברבע.
הסתרת המחשב. סאונד שואף לעבור בקו ישר, וכל מכשול בדרך ינחית מעוצמתו.
מאידך, פגיעה של רעש בחומר גורמת להחזרים שעשויים להגיע לאוזנינו. מכאן שציפוי דפנות המתקן בו מצוי המחשב בחומר בולם לעתים עוזר מאוד. או לעתים מספיק להניח ריבוע דיקט בחסימת קו העין (שהוא קו הרעש)למשתמש.
יודה
הודעה פורסם: שני 13 ינו',03 04:32   
ובנוסף לכל עמיתי מלמעלה שאני בהחלט מסכים איתם אוסיף כי הרעיון הראשוני הפשוט הוא: הרחק את המחשב מאוזניך! לפי תאוריך המחשב נמצא על השולחן
במרחק 20 ס"מ מראשך ואולי גם פתוח. (ראיתי די הרבה כאלה)
בכל אופן הפתרון הזול שאני מצאתי הוא, להוריד את המחשב לריצפה, בניתי סביבו ארון
מלאמין, ריפדתי בחתיכת שטיח מקיר אל קיר (מבפנים,,) עשיתי חור מאחור דרכו עוברים כל הכבלים (מסך, אודיו מידי וכו,,) חשמל עדיף להכניס לארונית כאשר יש לפרק את התקע ולהכניס אותו דרך חור בגודל החוט לאחר מכן אפשר להרכיב את התקע חזרה בתןך הארונית. ו.. סוגרים את הדלת הקידמית והפלא מתרחש, לא שומעים כלום, אויר יש מספיק גם מהחור של החוטים וגם מהרווח בין המחשב לבין הדפנות (10 ס"מ מכל צד) ובסוף העבודה במידה והמחשב נשאר דלוק כל ימי חייו כמו אצלי, פתח את דלת הארונית ולך לישון.
פשוט זול ועובד! (ג. יפית)
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 13 ינו',03 05:45   
http://www.blargoc.co.uk/reviews/zalman6500bcu/
http://www.mentor.org.il/reviews/antec_blower/antec_blower-1.shtml
זה מה שגוגל העלה לי בחיפוש קירור שקט למחשב (בעברית)
ben-je
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',04 18:22   
שאלה....?!
יש אפשרות לחבר מתג הפעלה וכיבוי למאוור מסויים במארז?
קניתי לאחרונה מארז שאמור להיות שקט יחסית אבל בכל זאת היה רעש שהפריע לי #ugh
פתחתי את המארז וגיליתי שרוב הרעש בא מהמאוורר האחורי במארז (המאוור שפולט)
אז לבנתיים ניתקתי אותו אבל אני מפחד שהמעבד שלי לא יתחמם בגל זה למרות שהחורף שלנו רק עוזר לכל העסק .
אז חשבתי אולי לחבר מתג למאוורר הספציפי הזה ולפני שאני הולך להשתתף בניסוי רציתי לדעת אם זה אפרי?
Ctzvi
אפשר גם אפשר
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',04 18:57   
הנה כמה דוגמאות http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_145
יש לי חברים שיצרו כאלה בעצמם (אני אבדוק איתם מאיפה הם אספו פרטים) ובכל פורום שמתעסק ב Overclocking/Modding תמצא הסברים מדוייקים.
בנציון
Act Compatible
הודעה פורסם: חמישי 30 דצמ',04 19:56   
מישהו פה התנסה עם קירור מים ?
Radioactive
תומך
הודעה פורסם: שישי 31 דצמ',04 02:25   
בנציון :
מישהו פה התנסה עם קירור מים ?

Yes, of course, if it's too hot like this picture indicates:
http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=4660&c=7&s=dd&p=15&PHPSESSID=936fe090072fb7a98e1be31f71bbbcc0
you can try this advanced water cooling technique:
http://www.funpic.hu/en.picview.php?id=20002&c=7&s=dd&p=3&PHPSESSID=936fe090072fb7a98e1be31f71bbbcc0
#headphones
ben-je
הודעה פורסם: שישי 31 דצמ',04 19:24   
אין מצב שאני פשוט חותך את ה+ ומחבר מפסק ? חייב להיות אלקטורינה בכל הסיפור הזה? #read
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 01 ינו',05 05:06   
ben-je :
אין מצב שאני פשוט חותך את ה+ ומחבר מפסק ? חייב להיות אלקטורינה בכל הסיפור הזה? #read

גם ברכב שלך אתה יכול לחתוך את צינור המים ולחבר ברז ! ! !
ובאחד מבתי החולים בארץ סגרו לא מזמן את ברז החמצן הראשי.............
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון