תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:32
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  mushoniko  
אין לי ניסיון ואין לי רישיון אבל רוצה ליצור מוזיקה אלקטרונית
הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 00:39   
שלום לכולם
קוראים לי משה אני בן 28 ואני רוצה ללמוד איך ליצור מוזיקה אלקטרונית.הבעיה היא שלא התעסקתי עם מוזיקה בחיי (אולי ניגנתי על המשולש בכיתה ו בשיעור מוזיקה וזהו)...ככה שהשפה ממש זרה לי וגם אין לי יכולות טכניות #confusedלפני שאני נכנס ברבאק,אני רוצה לגשש לראות אם אני בכלל מתאים לזה... אחרי ביקור במכללות מיוזיק רזוננס ו bpm הגעתי למסקנה שלימודי תאוריה מוסיקלית במקביל ללימוד cubase 5.0 יהיו טובים לי (תקנו אותי אם אני טועה).העניין הוא שאני מתלבט:

במיוזיק מציעים קורס תמציתי על קיובייס ב1600 שקלים בתור התחלה (האם זאת התחלה טובה/מספקת?)

בbpm המליצו להתחיל בקורס קיובייס של ארבעה חודשים שעולה 3950 ולהתחיל אחרי חודש קורס בתאוריה מוסיקלית שנמשך גם הוא ארבעה חודשים ועולה 1450 (הבעייתיות שלי עם זה שנראה לי שכדאי להתחיל עם תאוריה לפני הקיובייס)

ברזוננס הציעו לי את המסלול מילניום 3 שכולל בתוכו קיובייס ותאוריה מוסיקלית ושמתחילים במקביל שזה טוב אבל זה קורס שנמשך 8 חודשים ועולה 10750 (מרגיש שזה קצת כבד כי אני לא יודע אם זה בשבילי בכלל)

בקיצור,אני מבולבל, אני לא יודע איפה להתחיל מצד אחד אני רוצה לקבל את הפיל מצד שני אני לא רוצה שזה יהיה תמציתי מדי...וגם איזה מהאופציות תהיה ההכנה הכי טובה אם ארצה להמשיך מבחינת היסודות שאני מקבל והחסכון(שאני לא חוזר על עצמי )
תודה על כל עזרה
yonataniv56
הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 07:04   
Dear Mush (can I call you Mush?)

I usually don't answer to such posting, for many reasons - one of which is out of loyalty to those who make a living out of teaching music. I suspect that many of my friends in this forum have chosen to do the same.

Nevertheless - and forgive me for saying that - there was something in your naive approach that made me think that perhaps this time I should reply.

I'm surprised, not to say shocked, that when a 28 years old guy, with no experience whatsoever steps into one of those colleges he is being offered an expensive cubase courses.

Those are rough times - for you and for music colleges as well - and I think it is really not responsible to spend sooo much money on something that you even don't know you want to do.

A cubase course will NOT make your an electronic musician, or a musician of any sort. That is not to say that you can't make it - but it does mean that it would take A LOT, much more than any 3-month course, to be one.

My suggestion to you is to buy Cubase (if that indeed is what you need) and start exploring it like crazy. There is a manual, and a lot of material on-line (including here), and even a book in Hebrew, if I remember correctly. Also - buy a keyboard and start learning how to play - again - there is a lot of stuff online. Much of what we learn we learn by ourselves - if the advisers at any school forgot to mention that to you then something does not smell that good to me.

I've been in musical programs for almost 10 years now. I believe in the "system", but you have to be able to sit many many hours by yourself and study. After a year or so, if you think that you are capable and interested in taking a course or register for an entire semester - I'm sure you could learn a lot.

Best,

Yoni

הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 07:47   
אני מסכים עם יוני, מבלי לזלזל בבתי הלימוד, כרגע זה יהיה בזבוז כסף אדיר.

אני מצטרף להמלצה לקנות קיובייס 5 (סטודיו תספק בהחלט),
ואם אתה ממש רוצה, למד כלי נגינה כלשהן, פסנתר או גיטרה שייתן לך את הבסיס המוסיקלי.

קורס של 4 חודשים ללמוד קיובייס זה מגוכח לגמרי לדעתי, מה גם שברגע שיש
לך נסיון מינימלי עם ציוד אנלוגי הגישה לכל תוכנה היא פלוש מינוס דומה.
במקרה שלך, הייתי הולך אל מישהו כמו עודד רז (נמצא בפורום) לכמה שיעורים
ללא החתמה לקורס מלא והתחיבות כספית כזו שייתן לך קרש קפיצה אל תוך עולם המוסיקה הדיגיטלי.

ראיתי הרבה מאוד חבר'ה צעירים בלי בסיס מוסיקלי ובלי נסיון בכלל עובדים לבד
כמה חודשים עד שנה ומשהו ועם כשרון מוציאים חומר מצויין.

בנוסף, וכמו שנאמר מעלי, האינטרנט בכלל והאתר הזה בפרט מוצף בחומר רב
לעזרה בדיוק בתחום הזה, וכמו מאות אנשים אחרים אתה יכול ללמוד את הנושא לבד.

שלא יישמע שאני מזלזל במוסדות לימוד, אם אחרי זמן מה אתה מגלה שזה זה בשבילך
ואתה רוצה למצות את עצמך עד הסוף וחסר לך יידע, לך על זה והרשם לך לאחד המוסדות,
וזה אם כבר עודד לא יכול לעזור לך יותר (מה שקשה יהיה להאמין #smile )

תזכור דבר חשוב -
ללמוד תוכנה ולתפעל אותה, כל אחד יכול.
בשביל לעשות מוסיקה אתה צריך להיות מוסיקאי, או לפחות שיהיה לך כשרון מוסיקלי מולד כלשהו,
אחרת זה עלול להשמע כמו מקבץ תוים ומקצבים ריקים מכל תוכן מוסיקלי #think
rockem
הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 08:49   
אני לא ממש מסכים איתכם
הבן אדם אומר שאין לו יכולות מוזיקליות והיכולות הטכניות נטולות בספק

אז לפי דעתי כן יש מקום ללכת וללמוד בצורה מסודרת קצת ולהכיר אנשים
אבל אולי יש מקום ללכת למורה פרטי מישהו שמתעסק במוזיקה מהסוג הזה וללמוד מנסיון
כי בגיל שכזה להתחיל ללמוד משהו מאפס זה מאוד מאוד קשה

ועוד משהו .. למה ישר לקנות cubase 5 ?
למה לא להוריד reaper ולהתנסות איתה ?
מיותר בעיני לבזבז כמה אלפים על תוכנה בשלב שכזה

בהצלחה !
#thumbsup
קובי
Act Compatible
ו REAPER סבבה לאללה !
הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 10:13   
בהצלחה משה #thumbsup
zoharr
תומך
המלצה חמה - עודד רז
הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 10:16   
משה היקר,
עמדתי בצומת החלטה דומה לפני כשנתיים (למרות שמצבי היה שונה כי כבר כתבתי והלחנתי טראקים אך ברמה שלא הספיקה לי) ועשיתי סקר שוק קטן.
המסקנה שלי (שהיום אני עומד מאחוריה באופן מלא) היתה ללכת לאולפני בלנד של עודד.

אני לא מתכוון לספר לך על עודד וכמה שהוא טוב, כי את זה תוכל לקרוא בפורום בפוסטים אחרים, אבל הגמישות שלו (שיעורים פרטיים לפי יכולותיך ולפי צרכיך) והמבניות שבא הוא משתמש כדי לבנות לך קורס הם משהו ששום מכללה לא תוכל להעניק לך.

לגבי רמה - אין מה לחשוש, מה שתקבל אצל עודד או אולי אצל מורי קיובייס\אולפן אחרים לא נופל במאום.

check it out:

אולפני בלנד

צור קשר בפרטי אם תרצה לשמוע עוד
  mushoniko  
תודה רבה
הודעה פורסם: רביעי 01 יול',09 11:17   
על התגובות המהירות והמידע השימושי
אני הולך לחרוש #search
#clap
talnadav
Act Compatible
אם אפשר להוסיף
הודעה פורסם: חמישי 02 יול',09 13:45   
הי משה, אני חושב שאני מבין מה אתה מרגיש כי עברתי דבר דומה. אני בן 35+ ונחשפתי לעולם המוזיקה-מחשב בגיל מבוגר יחסית (בערך כפי שאתה עכשיו). לא היה לי מושג קיובייס ולא שום דבר אחר. אני התחלתי ושמעתי דווקא על "לוג'יק" בזמנו...
בשונה ממך, לי יש רקע מוזיקלי. אבל לא ידעתי איך ליצור את האינטגרציה עם המחשב וליישם רעיונות מוזיקליים לכדי יצירה מוגמרת. לא ידעתי כלום מהבחינה הטכנית!
אתה צריך לשבת עם עצמך ולמפות את הדרך בה תצעד לפי מיפוי הרצונות שלך:
אתה רוצה ללמוד מוזיקה? (או)
אתה רוצה ליצור מוזיקה?
אני מכיר הרבה שאין להם שום מושג מוזיקלי (לימודי) ויוצרים אחל'ה קטעים. הכל מתוך ניסוי וטעייה ושמיעה של סגנונות שונים.
ברגע שתחליט שהיצירה היא המושכת אותך אתה נכנס לעולם מטורף....
צריך מחשב (איזה בדיוק? כמה להשקיע בו?), צריך כרטיס קול מקצועי(אולי נכון לומר "ייעודי"), וצריך מקלדת שליטה כלשהי.
על כל אלה שולטת תוכנה.... איזו? קיובייס היא השגורה ביותר, אבל יש רבות.
יש גם מלא קומבינות ומבצעים. ישנם כרטיסי קול שמגיעים עם גרסאות מוקטנות של קיובייס ותוכנות אחרות ובכך אתה מוזיל את עלויות הרכישה הראשונות שלך, לפחות עד שתבין מה הכיוון שלך.

לא צריך ללמוד "קיובייס" כדי ליצור מוזיקה (דעתי, כן?) קיובייס - לצורך העניין - זהו סט העפרונות שלך ליצירת הציור. אתה יכול להשתמש בכל מיני סוגים של עפרונות וחברות, או מכחולים או טושים... לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו + הנוחות האישית שלך.
לכן, צדקו קצת החברה מעלי כשנחרדו לשמוע על מסלולי קיובייס מייגעים (זה טוב למי שממוקד על א: קיובייס, ב: יוצר ברמה זו או אחרת).

למד מוזיקה, לבד או עם חברים (רמה בסיסית), בחר כלי נגינה שקל לך להתחבר אליו (גיטרה גם, להקליט ישירות למחשב ולהשתעשע... או קלידים ברמה בסיסית - לא באך וקלאסי). בחר לך תוכנה (חינמית או קנויה או כחבילה מתוך מוצר שרכשת...) והתחל. שוב בעזרת חברים או פה בפורום, ואחרי פרק זמן מסוים שכבר יהי לך פחות או יותר מובן - מי נגד מי, לך ללמוד באופן רציני יותר.
גם האינטראקציה עם תלמידים נוספים תעשה לך טוב, ולפחות לא תרגיש אבוד ובודד מדי...

בהצלחה רבה!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון