Act Compatible
פורסם: חמישי 02 יול',09 13:45
הי משה, אני חושב שאני מבין מה אתה מרגיש כי עברתי דבר דומה. אני בן 35+ ונחשפתי לעולם המוזיקה-מחשב בגיל מבוגר יחסית (בערך כפי שאתה עכשיו). לא היה לי מושג קיובייס ולא שום דבר אחר. אני התחלתי ושמעתי דווקא על "לוג'יק" בזמנו...
בשונה ממך, לי יש רקע מוזיקלי. אבל לא ידעתי איך ליצור את האינטגרציה עם המחשב וליישם רעיונות מוזיקליים לכדי יצירה מוגמרת. לא ידעתי כלום מהבחינה הטכנית!
אתה צריך לשבת עם עצמך ולמפות את הדרך בה תצעד לפי מיפוי הרצונות שלך:
אתה רוצה ללמוד מוזיקה? (או)
אתה רוצה ליצור מוזיקה?
אני מכיר הרבה שאין להם שום מושג מוזיקלי (לימודי) ויוצרים אחל'ה קטעים. הכל מתוך ניסוי וטעייה ושמיעה של סגנונות שונים.
ברגע שתחליט שהיצירה היא המושכת אותך אתה נכנס לעולם מטורף....
צריך מחשב (איזה בדיוק? כמה להשקיע בו?), צריך כרטיס קול מקצועי(אולי נכון לומר "ייעודי"), וצריך מקלדת שליטה כלשהי.
על כל אלה שולטת תוכנה.... איזו? קיובייס היא השגורה ביותר, אבל יש רבות.
יש גם מלא קומבינות ומבצעים. ישנם כרטיסי קול שמגיעים עם גרסאות מוקטנות של קיובייס ותוכנות אחרות ובכך אתה מוזיל את עלויות הרכישה הראשונות שלך, לפחות עד שתבין מה הכיוון שלך.
לא צריך ללמוד "קיובייס" כדי ליצור מוזיקה (דעתי, כן?) קיובייס - לצורך העניין - זהו סט העפרונות שלך ליצירת הציור. אתה יכול להשתמש בכל מיני סוגים של עפרונות וחברות, או מכחולים או טושים... לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו + הנוחות האישית שלך.
לכן, צדקו קצת החברה מעלי כשנחרדו לשמוע על מסלולי קיובייס מייגעים (זה טוב למי שממוקד על א: קיובייס, ב: יוצר ברמה זו או אחרת).
למד מוזיקה, לבד או עם חברים (רמה בסיסית), בחר כלי נגינה שקל לך להתחבר אליו (גיטרה גם, להקליט ישירות למחשב ולהשתעשע... או קלידים ברמה בסיסית - לא באך וקלאסי). בחר לך תוכנה (חינמית או קנויה או כחבילה מתוך מוצר שרכשת...) והתחל. שוב בעזרת חברים או פה בפורום, ואחרי פרק זמן מסוים שכבר יהי לך פחות או יותר מובן - מי נגד מי, לך ללמוד באופן רציני יותר.
גם האינטראקציה עם תלמידים נוספים תעשה לך טוב, ולפחות לא תרגיש אבוד ובודד מדי...
בהצלחה רבה!