תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:23
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
להפיק בבניין מגורים..
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  hardgore  
להפיק בבניין מגורים..
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 00:47   
הי,
אז ככה, אני גר עם ההורים בבניין מגורים רגיל בעיר עם שכנים מתחתיי, למעלה זה גג שלנו..

לאלה שעושים מוזיקה באולפן ביתי (כמו שאני מתכנן לעשות) -
איך אתם מתמודדים עם עשיית המוזיקה שלכם בעוצמות גבוהות ועם מלא באסים (טראנס, היפהופ, דראמ ן בייס..) ובכלל בשעות היממה עם השכנים?
במידה ואני רוצה לעבוד בכל שעה אפילו 3 בלילה..מה הפיתרון? איטום/בידוד? כמה יעלה כזה דבר בסביבות, לחדר כמו שלי ? (ציור בלינק למטה),
עד כמה זה יעזור כדי שלא ישמעו שום דבר (עד כמה שניתן כמובן) מחוץ למה שהולך מהחדר?

האם אוזניות יכול להיות פתרון גם כן? כי הבנתי שעדיף לא לעבוד איתן, מפני שכשעובדים איתן אז לא שומעים את המיקס הכללי כמו שצריך, וכל אוזן שומעת בלכוד..

האם זה אפשרי לשכור שעות באולפן שכבר מלא עם כל הציוד וכו? השאלה מה העלויות ומה הפרוצידורה, אולי זה כבר יכול להיות פתרון משתלם שכבר כל הציוד+אקוסטיקה+שעות לא מוגבלות קיים וכל פעם אתה פשוט מגבה לעצמך את העבודות..?

האם קיימים עוד פתרונות שלא חשבתי עליהם? כיצד אתם האמנים / מפיקים פועלים?

הנה סרטוט של החדר שלי, כמובן ניתן לשנות את מיקום הדברים במידת הצורך..התופים הם אלקטרוניים שאמורים לעבוד עם המחשב העתידי..
השולחן מחשב העתידי אמור אני מאמין להגיע עד לפינה הריקה (בציור בצד שמאל למעלה), או שאולי עד איפה הקיר הימני איפה שהשידה (בצד ימין למעלה) ואותה להעיף..
אני מתאר לעצמי שהעמדה תהיה רחבה ל 2 מסכים וצריכה להיות מספיק מרווחת גם לכסא מנהלים גדול ונוח #smile

מה אומרים? תודה רבה!

ציור הדמיית החדר
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 01:03   
מוזיקה בווליום חזק ב-3 בבוקר בבניין מגורים? בגדול: זה בלתי אפשרי, אפילו עם תקציב גדול מאד. תהיה בנאדם ותן לשכנים שלך לישון #smile. (תן גם למשפחה לישון!)

אפשרות אחת היא לנסות ולעבוד על הגג (אני לא צוחק), אבל גם זה בערבון מוגבל, שכן בסים נוטים לעבור דרך יסודות הבניין ויכולים בקלות להטריד שכנים גם 2-3 קומות מתחתיך.

אוזניות אכן לא מומלצות למיקסים, אבל מצד שני גם ווליום חזק לא הכרחי. הפתרון הנכון הוא לעבוד בווליום מתון עד נמוך. זה פועל גם לטובתך ומגן על האוזניים שלך ועל יחסיך עם השכנים, שעלולים להתגלות כעצבניים כשלא נותנים להם לישון. אם אתה נוהג "להפציץ", זה זמן טוב להפסיק וללמוד לחיות עם עוצמת קול שפויה.
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 01:17   
בהחלט מסכים עם עמיתי #smile
רק לציין כי ממש היום הקלטתי זמר והאזנתי באוזניות לעייפה...
מעת לעת הורדתי ווליום עד שהיה יחסית חלש,
ומעניין שדווקא אז יכולתי לשים לב הרבה יותר טוב האם הוא שר נכון את השיר -
יכולתי לשים לב לניואנסים שבווליום חזק קשה לשים לב אליהם.
נקודה חשובה.
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 01:23   
האמת שאני לא מפציץ בכלל, יש לי כרגע סתם רמקולים 2.1 למחשב של לוג'יטק חח, שהם תמיד בכפתור הווליום שלהם על החצי, ובמחשב אני גם על החצי, (ולרוב אפילו פחות מזה) אז זה סך הכל רבע מהמקסימום ואף קטן מזה =)

כך שאולי איטום טוב בהחלט יכול להוריד אולי אפילו עד 100 אחוזים מהבסים וכל השאר? (מהמוניטורים העתידיים) או שבכל מקרה תמיד ישמעו קצת מבחוץ לחדר?

אגב איזה גודל מוניטורים מומלצים לחדר כמו שלי? ואילו עוד שיקולים אני צריך לקחת בהם / בכללי בעמדה שלא חשבתי עליהם?

ויש מה לדבר גם על אקוסטיקה (בלי קשר לבידוד/איטום) או שכרגע אין ממש צורך וסתם חבל על הכסף? ..

פשוט אני חושב לעצמי שבמסטרינג וכו, המטרה להיות הרי שכל אחד ישמע אותך הכי קרוב למקור, אפילו באוזניות של מטוס, אז לא עדיף כבר להשאר עם הציוד הפושטי הזה של מחשב אינטרנט? #smile

תודה!
רועי גבע
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 02:13   
השאלה המתבקשת היא לאיזו תוצאה אתה רוצה להגיע?
(ואילו כלים ישנם ברשותך? קרי, האם יש לך נסיון בהקלטות והפקה? האם זה רק לתחביב כרגע?)
וכמו כן, לא יזיק לחפור בפורומים, מה שאני מתאר שכבר התחלת לעשות...
בהצלחה!
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 08:39   
כל עוד מדובר בחדר רגיל ולא ממ"ד (אשר יש לו יכולות בידוד משופרות מחדר רגיל בשל המסה המוגברת של הקירות) בעלות שתעלה לך לבודד את החדר במידה מספקת על מנת לנטר בלילה בעוצמה של 50-60 דציבל (ווליום עבודה לא מוגזם) עדיף לך לטעמי לשכור מקום באיזור התעשיה הקרוב לביתך.
evish
Supporter
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 13:25   
אתה תופתע לגלות כמה פעמים תצטרך לעבוד עם ווליום גבוה וזה לא הרבה בכלל.
רוב העבודה נעשית בווליום נמוך ואם אתה יושב במרחק של מטר מהמוניטורים תאמין לי שאתה לא תרצה להפציץ את השכנים #biggrin

רק תדאג להיות בנאדם ולא לעשות רעש והכל בסדר.
Supporter
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 14:21   
אבישיי זה לא בדיוק מדוייק,
תגדיר ווליום "נמוך" ותגדיר ווליום "מפציץ"
גם ווליום עבודה תקין לדוגמא K-14 בסטנדרט הKsystem הוא לא נמוך בכלל (סביבות ה85 SPL) ובשיטת הבנייה הישראלית הטיפוסית השכנים בהחלט יוכלו לשמוע ולתת חוות דעת על המיקס.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 17:29   
אני זוכר כילד, היה לי פסנתר חשמלי, ואפילו זה היה גורם לשכנים מספר קומות מתחתיי להתלונן על הרעש אפילו בשעות היום.
תרחם על השכנים שלך. לא כל דירה בכל בניין חייבת להכיל אולפן ביתי. אם יש לך חברים שמתעסקים בזה, תתאגדו כולכם ותשקיעו במקום שבו אפשר לעשות רעש.
ofir_segal
הודעה פורסם: שני 20 אפר',09 17:59   
אני רוצה לחזק את רעיון איזור התעשיה הקרוב לביתך #smile.. .
053-2777420
facebook :
http://www.facebook.com/ofir.segal
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון