פורסם: רביעי 11 פבר',09 16:57
אהלן. ברשותי Gibson LP sonex Deluxe שנת 81'. גיטרות שיוצרו במהלך שנות השמונים והופסקו לייצר.
הגיטרה נשמעת מעולה ועברה סט אפ מקצועי, אך שמתי לב שיש לה בעיה. אפילו לחץ קטן של זרוע ימין על גוף הגיטרה משנה לה את הכיוון. כמו שעושים בכוונה כדי לעשות בנד לצלילים פתוחים...רק שפה לא בכוונה
זה קורה. זה מגיע למצב שאי אפשר לנגן עליה ושתשאר בכיוון. כמו שנאמר הגיטרה עברה סט אפ וטיפלו בה מבחינת אינטונציה.
יכול להיות שזה קשור לעץ שלה, לזה שעברו 15 שנה מאז שניגנו עליה?
האם מישהו נתקל בתופעה?
Supporter
פורסם: רביעי 11 פבר',09 17:08
אמיר,
לא ציינת האם הבעיה חדשה או לא ומתי החלה. האם מדובר בגיטרה שבמשך 15 שנה ממש שכבה בארון ללא שימוש כלל?
אני גם מתקשה להבין כיצד לחץ (רק מגע כלשהו?) על גוף הגיטרה, ולא על הצוואר או כל אחד ממרכיבי הגיטרה הקשר ישירות במיתרים, יכול לגרום לבעיית כיוון. האם בדקת את המפתחות?
כמו כן, אתה יכול לחפש באינטרנט אחר בעיות ספציפיות למודל מסוים וסביר שתמצא הרבה יותר מידע באתרים כמו Harmony Central מאשר כאן עבוד מודלים לא נפוצים.
פורסם: רביעי 11 פבר',09 17:54
את הגיטרה קיבלתי לאחרונה מבעל אולפן שהגיטרה שכבה אצלו אז הוא פשוט נתן לי אותה. אני מניח ש 15 שנה אף אחד לא נגע בה...
אני אבדוק באינטרט לגבי עוד מידע על הגיטרה, למרות שקשה לי להאמין שהבעיה היא במפתחות או חלק אחר של הגיטרה. כי כשמנגנים עליה היא מכוונת לאורך כולה והכול טוב ויפה. רק כשמפעילים לחץ על העץ מרגישים בשינוי.
חבר פעם סיפר לי שהפיקאפ של האקוסטית שלו לא עבד רק על מיתר אחד. הוא לקח אותה לטכנאי והוא שם את הגיטרה שבוע בערך מתחת לסאב וופר. הוא ניסה לגרום לתדרים הנמוכים של הסאב לדחוס את העץ של האקוסטית, שהייתה חדשה, ואכן הפיקאפ עבד אחר כך...
סיפור קצת מוזר אבל חשבתי אולי זה קשור לדחיסות של העץ של הגיטרה שלי...