פורסם: שבת 10 ינו',09 10:07
כבר זמן מה אני מחפש רמקולים ביתיים ולא מוצא משהו שעונה על צרכיי.עד היום היו לי רמקולים מהסדרה הגבוהה של B&W ומכרתי אותם עקב כך שהטווויטר צרם לי מידי והמיד היה מורגש מידי ביחס לשאר.
אני מחפש רמקולים עדינים (טוויטר לא צורם או מתכתי מידי,באס לא מפציץ,מיד נעים), במה אחורית-שדה קרוב, וורסטילים שטובים בהרבה סגנונות
התקציב שלי הוא 6000-7000 ש"ח לזוג.
הרמקול היחידי שעשה לי את זה מכל בחינה (לאחר שמיעה של הרבה ביתיים) זה דווקא רמקול אולפני Genelec 1032A אבל מהסדרה הקודמת לא הכי חדשה.
אני משדר בקול הקמפוס 106 ויש לנו את הרמקולים האלה באחד האולפנים והוא פשוט מדהים.
הכל נשמע טוב עליו, הכל חד אך לא צורם, יש מיד מורגש ונעים, במה אחורית.פשוט מושלם
רק חבל שהוא עולה מעל 20K .....
ניראה לי אבל שזה הצליל שאני אוהב ומחפש.....צליל אולפני בעל שדה קרוב.
מישהו מכיר משהו בסגנון בתחום המחיר שלי שעולה על צרכי [מה?!]
אני צריך את הרמקולים לחדר שינה ולשמיעת מוזיקה ולא לשימוש אולפני......אני פשוט כניראה אוהב את הצליל האולפני כניראה.
פורסם: שבת 10 ינו',09 15:14
הרמקולים הנ"ל מוגברים.
אני יכול לחבר אותם ישירות למקור כמו DVD למשל או שהם חייבים לעבור דרך פרה.
אני מכיר טוב מאוד את עולם הסאוונד הבייתי וקיימים המוני פרה עם מנורות במחירים של בין 5K ל-30K
האם בעולם הסאווד האולפני קיימים PRE עם מנורות בשביל לעדן קצת את הצליל והגבוהים והאם יש במחירים של 2-3K וברמה טובה.
אני בכלל ניראה לי שכל העולם הבייתי זה גנבה לאור יום....אתה צריך להשקיע איזה 40K בשביל סט נורמלי ובסט אולפני אני יכול לגמור את הסיפור עם 10K
עוד שאלה אחרונה...אני רגיל שאחד מהאספקטים המודדים רמקול טוב הוא המשקל שלו כי כפי שאתם יודעים כמה שיותר כבד פחות וויברציות ופחות צביעת סאוונד. משום מה הרמקולים האולפניים יחסית קלים וזה עוד אחרי שיש בתוכם מגבר.....? איך אין צביעה במשקלים כאלה נמוכים?
לפי מיטב ידיעתי משקל טוב לרמקול מדפי הוא 10 קילו ומעלה וכמה שיותר יבורך.
תומך
פורסם: שבת 10 ינו',09 15:40
קודם כל יש לך טעם טוב. genelec אכן רמקולים טובים מאוד.
אולם עולם הסאונד האולפני (משתדל ש)לא מתעסק בפוזה כי אם במהות. על מי אני עובד? גם פה יש מלא פוזה אבל זה לא קשור כרגע.
רמקול nearfield אמור להפיק כל מני דברים- ויברציות של הארגז הן חלק מאופיו של הרמקול וסיבה לאהוב אותו או לא. למעשה חלק ממהות הקופסה היא לייצר ויברציות אשר הרמקול לא תמיד מספק בצורה מיטבית.
בקיצור- המשקל הוא לא מדד האם רמקול הוא טוב או לא. ברגע שאתה נכנס לעולם הרמקולים האקטיביים. אתה בעצם עוקף את המגבר הביתי שלפעמים נותן צבע לסאונד שבו אינך מעוניין ולכן רמקולים אקטיביים בדרך כלל יעבדו יותר טוב מקומבינה של מגבר+רמקול אשר אינם מוכרים לך היטב. יש יוצאים מן הכלל גם פה. אבל כרעיון כללי זה נכון.
למה לך פרה אמפ אם אתה מחפש שקיפות. חלק מהעניין ברמקול אולפני הוא לשמוע מדוייק.
מומלץ לקרוא איןספור שרשראות על מוניטורים אולפניים באגף "סביבת האזנה"
פורסם: שבת 10 ינו',09 18:31
סליחה, אבל לבטל את כל תחום הסאונד הביתי כ"גניבה לאור היום" זה לא רציני.
קודם כל, יש הרבה "שמן נחשים" גם בתחום האודיו המקצועי. אחר כך, יש הרבה מאד מוצרים ביתיים איכותיים שמספקים חוויית האזנה מדהימה שהרבה מאד אנשי אולפן לא חוו מעולם. יצא לי לשמוע לא מעט מערכות ביתיות שחשפו פרטים די מביכים במיקסים שבדקתי. הייתי אומר שאם אותם טכנאי סאונד היו עובדים עם מערכת כזו הם לא היו נותנים למיקס לצאת כך מדלתות האולפן.
נכון שיש רמקולים אולפניים שיישמעו טוב בתנאים ביתיים ולהיפך, ובהחלט ייתכן שתמצא עסקה טובה אם תשווה ותבדוק ברצינות. ספציפית לגבי ג'נלק, לי יש את ה-8030 החדש ואני מאד אוהב את הצליל שלו. זה לא אומר שהוא יישמע טוב יותר מרמקול ביתי באותו מחיר.
אם מדובר על מוגברים אתה צריך לבדוק את תיאום העצמות בין הרמקול לקדם-מגבר שלך, מכיוון שחלק מהאולפניים המוגברים מצפים לקבל קו מאוזן בעצמה של +4dBu, מה שנמצא ביציאת מיקסר אולפני ממוצע אבל לא ביציאה של קדם-מגבר ביתי.
לגבי ויתור על הקדם - לא מעשי לדעתי, ולו רק משיקולי נוחות של שליטה על הווליום והחלפה בין מקורות צליל. אפילו אם אתה משתמש רק ב-CD (מסופקני בימינו) תזקק לפחות לשליטה פסיבית על ווליום ללא צורך לכוון כל רמקול בנפרד.
ועוד:
האם שמעת את הג'נלק ואת ה-b&w באותו חדר? רמקולים אולפניים בדרך כלל יימצאו בחדר מטופל אקוסטית...
פורסם: שלישי 13 ינו',09 13:23
את ה-GENELEC שמעתי באולפן שממש ממש לא מטופל אקוסטית ועדיין הוא נשמע נהדר
על ה-B&W אין מה לדבר...אני פשוט כבר לא אוהב אותם והם נמכרו
אני מחפש מוניטור טוב עד 8000 ש"ח שיהיה לשימוש בייתי כך שאני אפילו יעדיף עם הגבוהים שלו לא יהיו חדים מדי . אני לא מחפש מוניטור למיקסוס שישמיע כל פרט.
אני אוהב לשמוע את המוזיקה קצת רחוקה ממני , כלומר לא בתוך הפנים שלי לכן חשבתי על שדה קרוב בשביל להרחיק קצת את המוזיקה ממני. השאלה האם ממרחק של 3 מטר זה ישמע טוב?
החדר שלי הוא חדר קטן. לא מטופל אקוסטית
יש עוד הצעות ? חנויות שאני יכול ללכת אליהם לשמוע רמקולים?
תומך
פורסם: שלישי 13 ינו',09 19:53
Adam מאוד מהנים להאזנה אם כי לא הייתי ממקסס עליהם או כותב עליהם.
יכול להיות שתאהב גם Tannoy
אישית עד היום אני מאוהב בזוג System 600 פאסיביים ששמעתי פעם,
מדהימים