תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:16
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כדאי ללכת ללמוד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  Infected Eisner  
כדאי ללכת ללמוד?
הודעה פורסם: שבת 06 דצמ',08 12:19   
דבר ראשון, אני אספר קצת על עצמי ועל השאיפות שלי לפני השאלות, זה הכרחי.
אני עוד מעט בן 17 ולפני בערך שנה הבנתי שמה שאני רוצה לעשות בחיים זה להיות יוצר של מוזיקה אלקטרונית. בעברי ניגנתי בסקסופון למשך 4 שנים ואני עושה בגרות במוזיקה (5 יח'), בנוסף אני מנגן קצת בפסנתר וגיטרה ככה שידע תיאורטי בסיסי יש לי כרגע ובסוף י"ב יהיה לי גם ידע בהרמוניה ותרגול רב בסולפג'.
בקיץ עשיתי קורס קיובייס של חודש במכללת BPM ככה שגם יש לי שליטה יחסית טובה בתוכנה (אני יודע שחודש נשמע מעט אבל השתמשתי בתוכנה כבר לפני). באוקטובר קניתי מחשב והתקנתי עליו קיובייס 3, VSTים וסמפלים שקיבלתי ובחודשיים האחרונים אני מנצל כל שנייה פנויה שיש לי ליצירה בתוכנה. בהתחלה יצאו לי כל מיני קטעים אלקטרוניים מוזרים שלא היו מה שהתכוונתי בכלל אבל לאחרונה התחלתי יותר להבין איך הדברים שרצים לי בראש נראים בקיובייס ואני מצליח ליצור קטעים לא רעים (במגבלות הידע שיש לי כמובן).
ועכשיו אני מגיע לחלק שבגללו בכלל פתחתי את האשכול הזה. כל מיני אנשים שמתעסקים כבר כמה שנים בתחום הזה אמרו לי שצריך ללכת ללמוד באופן רציני בשביל להיות באמת מקצועי ושעדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם. אותי מאוד מושך התחום של טכנאות סאונד, הפקת ויצירת מוזיקה אלקטרונית וסינתזה ואלו תחומים שהחלום שלי זה ללמוד אותם ולשלוט בהם.
עכשיו לשאלות:
1. האם זה בכלל אפשרי להתחיל ללמוד את הדברים האלה באופן רציני ומקצועי בגיל הזה (אני לא מדבר על עכשיו אלא על גיל 17 או 18, זתומרת לפני צבא)?
2. שמעתי שאפשר לעשות שירות צבאי שמאפשר לך ללמוד תוך כדי, האם זה נכון והאם מוסדות הלימוד של התחומים האלה מסכימים לכך?
3. האם אפשרי ללמוד את כל הנושאים האלה במכללה אחת או שאלה נושאים שונים לגמרי ואני סתם מערבב דברים?
4. האם אתם חושבים שללכת ללמוד זה הדבר הנכון לעשות? אם לא מה הייתם ממליצים לי לעשות על מנת להתקדם.
5. דבר אחרון (לפחות עד שאני אזכר בשאר השאלות שהיו לי), איפה כדאי לי ללכת ללמוד ומה כדאי ללמוד? בשביל שיהיה לי את הכלים להעביר בדיוק את מה שרץ לי בראש למוזיקה ממשית. אגב, שכחתי להגיד שאני גר באזור חיפה ככה שלימודים באזור אחר לא ריאלים מבחינתי עד סוף התיכון.
אני אשמח לשאלות, הערות, הארות או מה שבא לכם לגבי מה שכתבתי.

תודה רבה וסליחה על החפירה, נדב.
GCmusic
בחיפה
הודעה פורסם: שבת 06 דצמ',08 12:54   
יש אונבירסיטה שמלמדת מוזיקה
כמה אולפנים בהם תוכל להתמחות כעוזר טכנאי
לייבל למוזיקה אלקטרונית
מכללה שמלמדת סאונד בכינרת ( הכי קרוב אליך )

למיטב ידיעתי, תוכל ( אם אתה רציני ) לקחת שיעורים פרטיים בכמה מישורים.חשוב להכיר כלים להפקה, וחשוב מאוד להגדיר מה אתה רוצה .
לאיזה רמה אתה רוצה להגיע, הפקה זה נושא מורכב, גם הקלטה הוא נושא שאפשר ללמוד לעומק וכל החיים, השאלה במה תרצה להתמקצע?
אם אני מבין נכון אתה עדיין מנגן, אל תפסיק משיך להשתפר בכלים הוירטואלים אבל חשוב מזה לנגן לדעתי באמת, להכיר כלי לעומק, לחקור להקשיב, זה כבר עולם ומלואו.

לסיכום , אם הייתי בגילך והיה לי את הזמן מן הסתם והכסף הייתי אולי לוקח קורס אינטסיבי במכללה ובמקביל לומד מוזיקה עם מורה פרטי ( כלי , או שיעורי תיאוריה או שניהם )

http://www.giladchatsav.com
amitkom
יכול להיות שזה יעניין אותך ..
הודעה פורסם: שבת 06 דצמ',08 13:57   
למרות שאתה לא מעוניין ללמוד במרכז מצאתי משהו שאולי למרות הכל יתאים לך.

כנס ללינק הזה http://www.blendstudios.co.il/

זה בעצם שיעורים פרטיים בתוך האולפן מאדם ששמעתי ממחברים שהוא מקצועי מאוד
ואתה בוחר כמה שעות ללמוד בכל פעם ומה ללמוד . אתה תוכל לשלב שם רק את הנושאים הרלוונטים כך שלא תצטרך לחזור על דברים שכבר תדע בתיאוריה וכו..הלמידה היא אישית כך שתספיק יותר ותהיה גם ממוקד יותר.

חשוב לי לצייין שאין לי מושג מה טיב הלימודים כי אינני מכיר מישהו שלמד שם אישית אך כדאי לך לבדוק

מעבר לכך אני תלמיד bpm במסלול הbsp ואני חושב שאם תצליח לגייס יומיים בשבוע 4 שעות כל פעם תוכל לעשות מסלול אינטנסיבי של ה emp של שנה שמשלים לך בדיוק את הפערים של האולפן וגם את החיבור של הכל למוזיקה האלקטרונית אבל כאן יש שיקול של זמן שאני מבין אותו אבל בכל זאת

http://www.bpm-music.com/inner.asp?newsid=100
  Infected Eisner  
הודעה פורסם: שבת 06 דצמ',08 14:00   
דבר ראשון, תודה על ההתייחסות.
אני כבר לא מנגן בסקסופון ומבחינת ידע תיאורטי של מוסיקה אני חושב שבנתיים אני אסתפק בבגרות שאני עושה.
מה שאני רוצה לעשות, ולהתמקצע בו, זה יצירה של מוסיקה אלקטרונית אבל לפי מה שהבנתי התחום הזה קשור מאוד לתחום של טכנאות סאונד (ובגלל שאני לא יודע בדיוק איזה מקצועות המונח הזה כולל אני מדגיש שאני מתכוון לאיש מיקסינג ואיש מאסטרינג). שמעתי גם שיש הרבה מאוד אמנים שעושים לעצמם את הדברים האלה ושזה הכרחי לדעת את זה בשביל להצליח כיוצר מוסיקה אלקטרונית. סינתזה לפי הבנתי זה נושא שכל מי שיוצר מוסיקה אלקטרונית חייב לדעת.
שיעורים פרטיים, נראה לי, יכולים לעזור רק בנושאים נקודתיים וללמוד ממש משהו לעומק כמו שלומדים במכללה יעלה הרבה מאוד כסף עם מורה פרטי.
אני אשמח מאוד עם תענה/ו לי על השאלות שקשורות בגיל להתחלת לימודים ובצבא. וגם כמובן המלצות על מכללות או על מסלולים שיכולים לעזור לי.

אם אני עדיין נשמע מפוזר או שאין לי מושג על מה אני מדבר תגידו ותנסו להסביר איך בעצם הדרך להיות יוצר אלקטרוני הולכת.... בערך... אני לא מצפה שתגידו לי לעשות 1,2,3,4,5 אלא ככה בערך מה צריך לדעת ובאיזה רמה. תודה.

עריכה בגלל שלא ראיתי את ההודעה השנייה - ראיתי כבר את האתר של בלנד סטודיו וקראתי שם הכל אבל הרושם שלי, והאמת גם כתוב שם במפורש, שזה הכל שם קורסים של העשרה ולא קורס התמקצעות ממש, שזה יכול להיות נחמד אבל אני חושב שזה יהיה בזבוז כסף מבחינתי.
לגבי BPM אני גם קראתי על המסלול EMP והוא נראה לי טוב (במיוחד בגלל האפשרות להמשיך אחר"כ ללימודי סאונד) אבל רציתי לחפש מקום קצת יותר קרוב לחיפה וגם לבדוק אולי מסלולים אחרים בסגנון אבל יותר טובים.
amitkom
הודעה פורסם: שבת 06 דצמ',08 19:18   
http://school.record.org.il

אני לא מכיר את טיב המקום אבל הוא נראה לא רע ונמצא בצפון בכפר תבור

תוכל לראות שבכל מסלול יש לך פירוט מלא של כל שיעור מה נלמד וכך תוכל להחליט

בקפידה #thumbsup
ds-sound
תומך
הודעה פורסם: שבת 06 דצמ',08 20:34   
ציטוט:
ראיתי כבר את האתר של בלנד סטודיו וקראתי שם הכל אבל הרושם שלי, והאמת גם כתוב שם במפורש, שזה הכל שם קורסים של העשרה ולא קורס התמקצעות ממש

שלום נדב,

תודה על הפידבק. העניין יתוקן בגרסה החדשה של האתר, שתעלה בקרוב.

הקורס שלי מוגדר כקורס העשרה ולא כקורס להכשרה מקצועית,
מכיוון שהפקה של מוסיקה אלקטרונית אינה מוכרת כ'מקצוע' ע"י משרד העבודה.

עם זאת, מדובר בקורס מעשי ומעמיק, שמעניק ידע מקיף בתחומי המיקסינג, ההפקה והסינטזה.
מכיוון שהלימודים הם אחד-על-אחד, הלמידה מהירה ויעילה יותר, ולכן אפשר להגיע לתוצאות מרשימות גם בפרק זמן קצר.

יש לי תלמידים שלמדו את הנושא להנאתם ולהעשרתם, אך יש גם לא מעט שעבורם מוסיקה היא מקצוע במשרה מלאה.
חלקם אפילו מרוויח יותר כסף ממני, ואני מאוד מפרגן.

אני מאחל לך להצליח בכל מסלול לימודים שתבחר. #thumbsup

עודד רז
אולפני בלנד
Expert
LFO המרכז ללימודי האולפן הביתי בחיפה והצפון
הודעה פורסם: ראשון 07 דצמ',08 02:38   
  Infected Eisner  
הודעה פורסם: שני 08 דצמ',08 15:58   
תודה אבל גם את זה אני כבר מכיר. עם כל הכבוד לא נראה לי שאפשר ללמוד סינתזה או סאונד באופן רציני בקורס של 54 שעות.
ds-sound
תומך
הודעה פורסם: שני 08 דצמ',08 16:35   
אני מציע לך למדוד את מסלולי הלימוד השונים ע"פ היקף התכנים שלהם, ולאו דווקא ע"פ היקף השעות.
זכור שבלימודים במתכונת פרטית ההתקדמות האישית שלך מהירה יותר מאשר בלימודים קבוצתיים, ולכן אפשר להספיק יותר חומר בפחות זמן.
מעבר לכך, בקורס אישי אתה לומד אך ורק תכנים רלוונטיים, שבחרת מראש ושיכולים לקדם אותך.

אני לא מנסה לשכנע אותך להעדיף דרך אחת על פני האחרת, רק מציע לבחון את הדברים מנקודת מבט נוספת.
הודעה פורסם: שני 08 דצמ',08 18:25   
אז זהו שהיקף התכנים זאת בדיוק הבעיה. אם היה מדובר בנושא אחד או שניים שמתעסקים בו 58 שעות אז אפשר להבין מזה שלומדים את זה לעומק אבל יש שם רשימה של עשרות נושאים שאף על פי שאני לא מבין את כולם אני משער שבשביל ללמוד אותם טוב צריך יותר זמן.
אני מסכים איתך שבמתכונת פרטית הדברים הולכים יותר מהר אבל, ותקן אותי אם אני טועה, יידרש לי הרבה יותר כסף בשביל ללמוד אצל מורה פרטי את אותם הדברים ובאותה הרמה כמו שלומדים בקורס של 2-3 שנים במכללה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון