פורסם: שבת 06 דצמ',08 12:19
דבר ראשון, אני אספר קצת על עצמי ועל השאיפות שלי לפני השאלות, זה הכרחי.
אני עוד מעט בן 17 ולפני בערך שנה הבנתי שמה שאני רוצה לעשות בחיים זה להיות יוצר של מוזיקה אלקטרונית. בעברי ניגנתי בסקסופון למשך 4 שנים ואני עושה בגרות במוזיקה (5 יח'), בנוסף אני מנגן קצת בפסנתר וגיטרה ככה שידע תיאורטי בסיסי יש לי כרגע ובסוף י"ב יהיה לי גם ידע בהרמוניה ותרגול רב בסולפג'.
בקיץ עשיתי קורס קיובייס של חודש במכללת BPM ככה שגם יש לי שליטה יחסית טובה בתוכנה (אני יודע שחודש נשמע מעט אבל השתמשתי בתוכנה כבר לפני). באוקטובר קניתי מחשב והתקנתי עליו קיובייס 3, VSTים וסמפלים שקיבלתי ובחודשיים האחרונים אני מנצל כל שנייה פנויה שיש לי ליצירה בתוכנה. בהתחלה יצאו לי כל מיני קטעים אלקטרוניים מוזרים שלא היו מה שהתכוונתי בכלל אבל לאחרונה התחלתי יותר להבין איך הדברים שרצים לי בראש נראים בקיובייס ואני מצליח ליצור קטעים לא רעים (במגבלות הידע שיש לי כמובן).
ועכשיו אני מגיע לחלק שבגללו בכלל פתחתי את האשכול הזה. כל מיני אנשים שמתעסקים כבר כמה שנים בתחום הזה אמרו לי שצריך ללכת ללמוד באופן רציני בשביל להיות באמת מקצועי ושעדיף לעשות את זה כמה שיותר מוקדם. אותי מאוד מושך התחום של טכנאות סאונד, הפקת ויצירת מוזיקה אלקטרונית וסינתזה ואלו תחומים שהחלום שלי זה ללמוד אותם ולשלוט בהם.
עכשיו לשאלות:
1. האם זה בכלל אפשרי להתחיל ללמוד את הדברים האלה באופן רציני ומקצועי בגיל הזה (אני לא מדבר על עכשיו אלא על גיל 17 או 18, זתומרת לפני צבא)?
2. שמעתי שאפשר לעשות שירות צבאי שמאפשר לך ללמוד תוך כדי, האם זה נכון והאם מוסדות הלימוד של התחומים האלה מסכימים לכך?
3. האם אפשרי ללמוד את כל הנושאים האלה במכללה אחת או שאלה נושאים שונים לגמרי ואני סתם מערבב דברים?
4. האם אתם חושבים שללכת ללמוד זה הדבר הנכון לעשות? אם לא מה הייתם ממליצים לי לעשות על מנת להתקדם.
5. דבר אחרון (לפחות עד שאני אזכר בשאר השאלות שהיו לי), איפה כדאי לי ללכת ללמוד ומה כדאי ללמוד? בשביל שיהיה לי את הכלים להעביר בדיוק את מה שרץ לי בראש למוזיקה ממשית. אגב, שכחתי להגיד שאני גר באזור חיפה ככה שלימודים באזור אחר לא ריאלים מבחינתי עד סוף התיכון.
אני אשמח לשאלות, הערות, הארות או מה שבא לכם לגבי מה שכתבתי.
תודה רבה וסליחה על החפירה, נדב.
פורסם: שבת 06 דצמ',08 14:00
דבר ראשון, תודה על ההתייחסות.
אני כבר לא מנגן בסקסופון ומבחינת ידע תיאורטי של מוסיקה אני חושב שבנתיים אני אסתפק בבגרות שאני עושה.
מה שאני רוצה לעשות, ולהתמקצע בו, זה יצירה של מוסיקה אלקטרונית אבל לפי מה שהבנתי התחום הזה קשור מאוד לתחום של טכנאות סאונד (ובגלל שאני לא יודע בדיוק איזה מקצועות המונח הזה כולל אני מדגיש שאני מתכוון לאיש מיקסינג ואיש מאסטרינג). שמעתי גם שיש הרבה מאוד אמנים שעושים לעצמם את הדברים האלה ושזה הכרחי לדעת את זה בשביל להצליח כיוצר מוסיקה אלקטרונית. סינתזה לפי הבנתי זה נושא שכל מי שיוצר מוסיקה אלקטרונית חייב לדעת.
שיעורים פרטיים, נראה לי, יכולים לעזור רק בנושאים נקודתיים וללמוד ממש משהו לעומק כמו שלומדים במכללה יעלה הרבה מאוד כסף עם מורה פרטי.
אני אשמח מאוד עם תענה/ו לי על השאלות שקשורות בגיל להתחלת לימודים ובצבא. וגם כמובן המלצות על מכללות או על מסלולים שיכולים לעזור לי.
אם אני עדיין נשמע מפוזר או שאין לי מושג על מה אני מדבר תגידו ותנסו להסביר איך בעצם הדרך להיות יוצר אלקטרוני הולכת.... בערך... אני לא מצפה שתגידו לי לעשות 1,2,3,4,5 אלא ככה בערך מה צריך לדעת ובאיזה רמה. תודה.
עריכה בגלל שלא ראיתי את ההודעה השנייה - ראיתי כבר את האתר של בלנד סטודיו וקראתי שם הכל אבל הרושם שלי, והאמת גם כתוב שם במפורש, שזה הכל שם קורסים של העשרה ולא קורס התמקצעות ממש, שזה יכול להיות נחמד אבל אני חושב שזה יהיה בזבוז כסף מבחינתי.
לגבי BPM אני גם קראתי על המסלול EMP והוא נראה לי טוב (במיוחד בגלל האפשרות להמשיך אחר"כ ללימודי סאונד) אבל רציתי לחפש מקום קצת יותר קרוב לחיפה וגם לבדוק אולי מסלולים אחרים בסגנון אבל יותר טובים.
פורסם: שני 08 דצמ',08 15:58
תודה אבל גם את זה אני כבר מכיר. עם כל הכבוד לא נראה לי שאפשר ללמוד סינתזה או סאונד באופן רציני בקורס של 54 שעות.
פורסם: שני 08 דצמ',08 18:25
אז זהו שהיקף התכנים זאת בדיוק הבעיה. אם היה מדובר בנושא אחד או שניים שמתעסקים בו 58 שעות אז אפשר להבין מזה שלומדים את זה לעומק אבל יש שם רשימה של עשרות נושאים שאף על פי שאני לא מבין את כולם אני משער שבשביל ללמוד אותם טוב צריך יותר זמן.
אני מסכים איתך שבמתכונת פרטית הדברים הולכים יותר מהר אבל, ותקן אותי אם אני טועה, יידרש לי הרבה יותר כסף בשביל ללמוד אצל מורה פרטי את אותם הדברים ובאותה הרמה כמו שלומדים בקורס של 2-3 שנים במכללה.