פורסם: שבת 22 נוב',08 19:26
אהלן חבר'ה, אני חייל, מוסיקאי, שיודע שהוא מתכוון ללמוד מוזיקה כבר הרבה שנים.
עכשיו כשאני יותר יושב וחושב מה אני רוצה ללמוד בדיוק, אני מוצא את עצמי בלי שמץ של מושג.
אני יוצר מוזיקה אלקטרונית בגדול, אם תרצו, תשמעו חומרים שלי במיספייס (myspace.com/optibeatmusic)
ובסך הכל זה מה שבעיקר מעניין אותי, יצירת מוזיקה אלקטרונית באמצעות מחשב, אולפן.
אבל הנושא הזה נראה לי מאוד מגביל והייתי רוצה להתפתח יותר לכיוונים שונים.
ומה שאני אומר זה שרציתי לדעת יותר מה המסלולים המקובלים שקיימים.
אני באמת אשמח אם תמנעו ממנו תשובות של תחליט מה אתה רוצה לעשות, להיות קומפוסר, או פרפורמר או זה או זה...
כי להיות טכנאי ולהתעסק ב"עיצוב סאונד" זה נושא שנורא מעניין אותי, והיצירה באמצעות מחשב גם כן נורא מעניינת אותי, ומצד שלישי לדעת יותר בתחומים שונים כמו אקוסטיקה לצורך העניין גם כן, מעניין אותי.
אני יודע שאי אפשר לאכול את העוגה מכל הכיוונים, אבל האם אני חייב להחליט מה אני רוצה בדיוק לעשות? אני לא יכול להתחיל במסלול כולל יותר ולהתמקד עם השנים?
אני לא מבקש ממכם להגיד לי מה ללמוד, פשוט הייתי שמח לקבל קצת מיקוד בעניין, ודעת מה המסלולים המוצעים בבתי ספר שונים, וכן אני יודע שאני שואל שאלה מקיפה מידי, אבל עדיין.
חשוב לציין שאין הגבל מבחינתי ללימודים בחו"ל, וזו אפילו העדפה מבחינתי, וגם כן מההכרה שלי עם עצמי הייתי מעדיף מוסד לימודים ולא מורה פרטי.
פורסם: שבת 22 נוב',08 23:06
אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים ולהבין איפה הכי היית רוצה לראות את עצמך בזמן מסוים הלאה, באיזו עמדה עושה מה? אתה צריך גם להיות כן עם עצמך ולהחליט אם יש לך את הרצון והכח לתקוף מכל החזיתות ולהגשים את זה.
בכל מקרה, מהמעט שאני מכיר אותך יש לך את הרצון ללמוד ולהבין דברים יותר לעומק מאשר לשבת רק מול המחשב ולעשות ביטים.
אני במצבך הייתי הולך לכמה ימים פתוחים ובודק טוב את האופציה של שנה א' בעמק הירדן או ספיר, יש שם הנחה מ-א-ד משמעותית בשנה הראשונה לחיילים משוחררים וזה יוצא סכום ממש מבדח, הנושאים הנלמדים רבים מאד וזה יכול לסדר לך קצת דברים בראש.
פורסם: ראשון 23 נוב',08 00:21
עודד, תודה על המאמר, קראתי אותו בעבר.
אדם ואמיר, כן אני מבין, אני חושב שאני בערך מודע לדברים הללו. אולי יהיה יותר נכון לנסח את זה ככה:
האם ניתן ללמוד מספר תחומים בו זמנית תוך כדי התמקצעות \ למידה יותר אינטנסיבית של תחום מסויים?
נגיד עיצוב סאונד, תוך כדי למידה מקבילה של מוזיקה אלקטונית? סינתזה? וכו'?
האם המסלולים בבתי הספר הקיימים מאפשרים זאת?
הלמידה מתחלקת לקורסים שאתה לוקח בנוסף לנושא המרכזי שאותו אתה לומד?
איך הלימודים הולכים בעצם?
כי תמיד יש לי בראש שצריך לדבוק במטרה מסויימת, בנושא מסויים ולא לפזול לצדדים ולנסות להתפרס על מגוון נושאים.
תודה חברים.
פורסם: רביעי 10 דצמ',08 12:54
אתה חייב באמת לדעת מה אתה רוצה ללמוד זה כמו שאני יגיד לך עכשיו איפה ללמוד לבשל?
אבל רגע! האם אני רוצה להכין פיצות? להתמקצע רק באוכל איטלקי? ואם כן אז איפה מתמקצעים באוכל איטקלי או צרפתי או מה- ללמוד את כל הסוגי מאכלים בעולם באותה שנה? רגע אוליי אני בכלל רוצה ללמוד איך לבנות מסעדה? או לתפעל מטבח...!
אתה מבין מה אני אומר?
יש בארץ מקומות שיכינו אותך ממש טוב ללימודים בחול ואפילו תקבל תעודות ועניינים שיקלו עלייך להתברג בתעשייה גם בארץ וגם בחול!