תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לא יודע מה אני רוצה ללמוד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  optibeat  
לא יודע מה אני רוצה ללמוד?
הודעה פורסם: שבת 22 נוב',08 19:26   
אהלן חבר'ה, אני חייל, מוסיקאי, שיודע שהוא מתכוון ללמוד מוזיקה כבר הרבה שנים.
עכשיו כשאני יותר יושב וחושב מה אני רוצה ללמוד בדיוק, אני מוצא את עצמי בלי שמץ של מושג.
אני יוצר מוזיקה אלקטרונית בגדול, אם תרצו, תשמעו חומרים שלי במיספייס (myspace.com/optibeatmusic)
ובסך הכל זה מה שבעיקר מעניין אותי, יצירת מוזיקה אלקטרונית באמצעות מחשב, אולפן.
אבל הנושא הזה נראה לי מאוד מגביל והייתי רוצה להתפתח יותר לכיוונים שונים.
ומה שאני אומר זה שרציתי לדעת יותר מה המסלולים המקובלים שקיימים.
אני באמת אשמח אם תמנעו ממנו תשובות של תחליט מה אתה רוצה לעשות, להיות קומפוסר, או פרפורמר או זה או זה...
כי להיות טכנאי ולהתעסק ב"עיצוב סאונד" זה נושא שנורא מעניין אותי, והיצירה באמצעות מחשב גם כן נורא מעניינת אותי, ומצד שלישי לדעת יותר בתחומים שונים כמו אקוסטיקה לצורך העניין גם כן, מעניין אותי.
אני יודע שאי אפשר לאכול את העוגה מכל הכיוונים, אבל האם אני חייב להחליט מה אני רוצה בדיוק לעשות? אני לא יכול להתחיל במסלול כולל יותר ולהתמקד עם השנים?

אני לא מבקש ממכם להגיד לי מה ללמוד, פשוט הייתי שמח לקבל קצת מיקוד בעניין, ודעת מה המסלולים המוצעים בבתי ספר שונים, וכן אני יודע שאני שואל שאלה מקיפה מידי, אבל עדיין.

חשוב לציין שאין הגבל מבחינתי ללימודים בחו"ל, וזו אפילו העדפה מבחינתי, וגם כן מההכרה שלי עם עצמי הייתי מעדיף מוסד לימודים ולא מורה פרטי.
הודעה פורסם: שבת 22 נוב',08 19:45   
אז מה השאלה, בעצם?

תתחיל מהמאמר הזה
, ונמשיך משם.
תומך
הודעה פורסם: שבת 22 נוב',08 19:53   
there are really alot of sub-fields, and I was faced with the same question before I chose audio engineering.
other things I thought about were classical / jazz muzik, sonology, electronic production, electronics..
since myspace doesn't work on my pc חלאס I couldn't listen to your music,
so the best I could say is ask yourself what is a subject you are good at but still find challenging,
where you feel you have good ideas on how to do it better than what you hear,
and maybe most important in this context, what do you feel that you can learn alone, and what you need someone to make some sense for you.

also, it's not a crime to study a some of this and some of that,
but talk to people to make sure the first year of a course is also worth something.

oh and good luck
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שבת 22 נוב',08 23:06   
אני חושב שאתה צריך לעשות חושבים ולהבין איפה הכי היית רוצה לראות את עצמך בזמן מסוים הלאה, באיזו עמדה עושה מה? אתה צריך גם להיות כן עם עצמך ולהחליט אם יש לך את הרצון והכח לתקוף מכל החזיתות ולהגשים את זה.

בכל מקרה, מהמעט שאני מכיר אותך יש לך את הרצון ללמוד ולהבין דברים יותר לעומק מאשר לשבת רק מול המחשב ולעשות ביטים.
אני במצבך הייתי הולך לכמה ימים פתוחים ובודק טוב את האופציה של שנה א' בעמק הירדן או ספיר, יש שם הנחה מ-א-ד משמעותית בשנה הראשונה לחיילים משוחררים וזה יוצא סכום ממש מבדח, הנושאים הנלמדים רבים מאד וזה יכול לסדר לך קצת דברים בראש.
  optibeat  
הודעה פורסם: ראשון 23 נוב',08 00:21   
עודד, תודה על המאמר, קראתי אותו בעבר.

אדם ואמיר, כן אני מבין, אני חושב שאני בערך מודע לדברים הללו. אולי יהיה יותר נכון לנסח את זה ככה:
האם ניתן ללמוד מספר תחומים בו זמנית תוך כדי התמקצעות \ למידה יותר אינטנסיבית של תחום מסויים?
נגיד עיצוב סאונד, תוך כדי למידה מקבילה של מוזיקה אלקטונית? סינתזה? וכו'?
האם המסלולים בבתי הספר הקיימים מאפשרים זאת?
הלמידה מתחלקת לקורסים שאתה לוקח בנוסף לנושא המרכזי שאותו אתה לומד?
איך הלימודים הולכים בעצם?

כי תמיד יש לי בראש שצריך לדבוק במטרה מסויימת, בנושא מסויים ולא לפזול לצדדים ולנסות להתפרס על מגוון נושאים.

תודה חברים.
הודעה פורסם: ראשון 23 נוב',08 11:17   
הבעייתיות, לדעתי, נעוצה בכך שאתה עדיין לא יודע מה אתה רוצה.
תחליט קודם כל מה היית רוצה לעשות בסופו של דבר, לפי המטרה תמקד את נושאי הלימוד הדרושים, ורק אז תתחיל להתעסק בלוגיסטיקה.

מבחינה טכנית אני מעריך שתוכל לשלב את כל התכנים החשובים לך ללא בעיה מיוחדת.
ברוב המקרים מסלולי לימודים מקיפים של מכללות מכסים אחוז גבוה מהידע הדרוש, ובמידת הצורך תמיד ניתן להשלים תכנים חסרים באופן פרטי.

היו לי תלמידים שלמדו מוסיקולוגיה באוניברסיטת תל-אביב, ובאו לקבל תכנים מתקדמים של קיובייס והפקה דיגיטלית,
אני מכיר סטודנטים שלמדו במכללה תל-אביבית ובמקביל לקחו שיעורים פרטיים בגיטרה ובפיתוח קול,
ומישהו שהלך ללימודי סאונד מלאים בעמק הירדן, השלים אצלי את הידע שחסר לו בתחום הסינטזה.

פתרונות טכניים יש בשפע.
החשוב ביותר הוא לברר עם עצמך מה היית מעוניין ללמוד, ולהגדיר מה תרצה להשיג מהלימודים.

בהצלחה,
עודד
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שני 24 נוב',08 05:53   
ציטוט:
האם ניתן ללמוד מספר תחומים בו זמנית תוך כדי התמקצעות \ למידה יותר אינטנסיבית של תחום מסויים?
נגיד עיצוב סאונד, תוך כדי למידה מקבילה של מוזיקה אלקטונית? סינתזה? וכו'?
האם המסלולים בבתי הספר הקיימים מאפשרים זאת?
הלמידה מתחלקת לקורסים שאתה לוקח בנוסף לנושא המרכזי שאותו אתה לומד?
איך הלימודים הולכים בעצם?

ככלל, התשובה על שאלותיך היא חיובית. תוכל למצוא (בישראל או מחוצה לה) מסלול לימודים המשלב לימודי סינתזה, עיצוב צליל, מוזיקה אלקטרונית, עבודת אולפן, אקוסטיקה והרבה יותר מזה. אלא שקשה מאד להבין במדויק "איך הלימודים הולכים" עד שלא תבקר, פיזית, במוסדות הלימוד הרלבנטיים, ותקיים פגישת ייעוץ אישית, שבה יובהרו לך מבנה תכנית הלימודים (השונה ממוסד למשנהו), תכניה ויעדיה, אפשרויות הבחירה בהתאם לתחומי העניין שלך, ותוכל להתרשם באופן ישיר ממוסד הלימוד, מתקניו, אווירת הלימודים, המורים, התלמידים, האוריינטציה המוזיקלית ועוד.

דווקא מכיוון שאין לך כרגע כיוון ברור, אני בטוח שהביקור במוסדות השונים יסייע לך להתמקד, לחדד ולהבהיר לעצמך מה בעצם אתה מחפש.
הודעה פורסם: רביעי 10 דצמ',08 12:54   
אתה חייב באמת לדעת מה אתה רוצה ללמוד זה כמו שאני יגיד לך עכשיו איפה ללמוד לבשל?

אבל רגע! האם אני רוצה להכין פיצות? להתמקצע רק באוכל איטלקי? ואם כן אז איפה מתמקצעים באוכל איטקלי או צרפתי או מה- ללמוד את כל הסוגי מאכלים בעולם באותה שנה? רגע אוליי אני בכלל רוצה ללמוד איך לבנות מסעדה? או לתפעל מטבח...!

אתה מבין מה אני אומר?

יש בארץ מקומות שיכינו אותך ממש טוב ללימודים בחול ואפילו תקבל תעודות ועניינים שיקלו עלייך להתברג בתעשייה גם בארץ וגם בחול!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון