הצטרף: 27 אוג' 06
הודעות: 43
מיקום: רחובות
פורסם: שישי 21 נוב',08 14:06
הקלטתי הופעה עם מכשיר הקלטה. הקלטה חיצונית, לא ישירות מהמיקסר.
יש דיסטורשן בהקלטה.
השאלה שלי האם אפשר "לנקות"את הדיסטורשן, או לפחות לצמצם אותו?
S.Supporter
הצטרף: 25 יונ' 01
הודעות: 5210
מיקום: רעננה
פורסם: שישי 21 נוב',08 16:00
לפעמים יש הקלטה חד פעמית שצריכים/רוצים לשמור ויש צורך בשיפור, תלוי בסוג הדיסטורשן, יש דרך לתקן דברים מסויימים, לא תמיד דברים שנשמעים כמו עיוות גורף הם פשוטים יותר, ולא תמיד דיסטורשן הוא בהכרח קטימה של הגל
נציג עסק/מוסד/שירות
הצטרף: 19 מאי 01
הודעות: 1237
מיקום: In Line
פורסם: שישי 21 נוב',08 16:34
אות אודיו מוקלט שסכום מרכיביו ידוע ניתן לשיחזור על ידי ניתוח הנתונים והיפוך משווה. המונח עיוות במשמעות קיטוע אומר כי המערכת נשארת על אותו ערך זמן ארוך ללא שינוי ואינה יודעת מה נמצא בפועל מעל הקיטוע. במצב של הענות גל שטוחת ראש, קיטוע, יש הרבה נקודות כניסה עם נקודת יציאה בודדת ומתקיים אובדן מידע שלא ניתן לשיחזור (המערכת אינה יודעת מה נמצא מעל הגל השטוח).
יכול להיות שבעתיד יהיו מערכות שיוכלו לנחש מה אמור היה הגל לעשות בכל אותו חלל נעלם בזמן, בתדר, במופע, ובאמפליטודה אולם לבחור שהקליט אתמול הופעה אין אפשרות, נכון ליום זה, לבצע תיקון של עיוות גל אודיו. יש אפשרויות למסך, לחפות ולנקות מסביב. אבל גל מעוות ישאר כזה לתמיד - עד שיומצא אחרת.
אם נזדקן כולנו יחד באושר ובעושר נוכל לדעת האם בעוד 20 שנה תיקון זה יהיה אפשרי. להיום התשובה שלילית
הערת אגב לגבי מלודיין העתידית. הטכנולוגיה המופלאה "הוכרזה" אבל עדיין לא הוכחה. סרט מצוייר לא משקף אמת. כשנראה מערכת אחת עובדת - נדע שהגענו אל הנחלה. ובכל מקרה זו דוגמא קלאסית למצב שבו המערכת מכירה את כל הנתונים שהוזכרו למעלה ומשנה בהם ערכים. לא ממציאה מחדש את מה שאין.
מה שמלודיין עושה היום מענין גם הוא - וזאת עבודה לא מעטה לכשעצמה.
_________________
הפקה ומיקס