תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:05
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיה - רעש עקב הדלקת אור בחדר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  agurvitz  
בעיה - רעש עקב הדלקת אור בחדר
הודעה פורסם: שישי 31 אוק',08 22:24   
שלום... יש לי DC Offset חזק במוניטורים...
אני יפרט קודם...

המחשב, המוניטורים, והמיקסר שלי מחוברים לאותו שקע חשמל (דרך מפצל כמובן) בחדר שלי..
כאשר בחדר האמבטיה פותחים את האור (במתג שנראה תקין סך הכל) נשמע DC Offset חזק מאוד מהמוניטורים, DC שלפי דעתי עם הזמן יכול עשות נזק גדול לרמקול.
העוצמה של ה DC משתנה באופן אקראי בכל פעם שהאור נדלק או נכבה באמבטיה... לעיתים היא כמעט לא נשמעת, לעיתים היא נשמעת בעוצמה גבוה מאוד... מה שמוזר זה שכאשר בחדר שלי האור נפתח ונסגר לא שומעים כלום, רק באמבטיה (מוזר!).
כאשר אני מנתק את המיקסר מהחשמל או מנחית את העוצמה של ה Main Out ה DC לא נשמע כלל... מה שאומר שכמעט הכל באשמת המיקסר (כמובן כמובן- Behringer Xenyx)...

מסקנה - את המיקסר אני יחליף כמה שיותר מהר...
אבל בנוגע לאור בחדר האמבטיה... מה עושים? משהו עם זה לא בסדר... למה זה קורה?
אגב זה רק בחדר האמבטיה ולא בשום מתג בבית...

תודה למי שיכול לעזור
nimrod
Supporter
הודעה פורסם: שישי 31 אוק',08 22:56   
agurvitz,

עשית קצת סלט. DC Offset זה בטוח לא #nene

אתה מתכוון לרעש/קליק חזק בעת ההדלקה והכיבוי של מנורת האמבטיה
או רעש כל זמן שהמנורה עובדת?

אם האפשרות הראשונה, ייתכן שהגיע זמן להחליף את המתג/מפסק... #wink

נ.ב. מה הקשר לפאזות ? #confused
ברשותך ערכתי את הכותרת...

#smile
yonyz
הודעה פורסם: שישי 31 אוק',08 23:54   
גם אני עובד עם מיקסר של בהרינגר מאותו הדגם, אבל אצלי זה קורה בכל הבית
ובכל הרמקולים שבבית, אז המיקסר הוא לא האשם.

מפסק תקול זה בטח לא, כי זה קורה בכל הבית.

אם תחבר את כל "העסק" לאל-פסק, הבעיה תיפתר לגמרי.
זה הוכח מדעית. טוב, לא מדעית, אבל בחדר של אחי זה עובד יופי.
adam77
תומך
הודעה פורסם: שבת 01 נוב',08 07:39   
I had a similar problem after moving the workstation: switching the light off made a strange chopper synth sound,

(something like a low sine wave that fades away in 2-3 seconds, level-modulated by a .1 Hz LFO.)
#doh #confused

I bought a better amplifier and minimised the audio chain to almost nothing, and it went away..

without guessing, is there a simple way (device) to create an electrical "gateway" to the system that isolates it from irregularities ?

if the device exists, what functions should it claim to exhibit?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 01 נוב',08 07:58   
אכן סלטים. מרוב מונחים וחשדות מתחילים לערבב #smile
אם המפסק יוצר רעשי מיתוג, הבעיה היא במפסק או במה שמחובר אליו, והרגישות לשמיעת הרעש הזה (הקיים כמעט תמיד) תלויה בחיווט החשמל בדירה (מעגלים, הולכת הקווים בקירות/ריצפה/תקרה), בצריכת הזרם הכללית (המתיחות של קו החשמל), בחיווט האודיו ועוד.
להאשים מיקסר זה קצת גזעני #smile
פתרונות יכולים להיות:
- החלפת נורה/בית-נורה/המפסק (כל מפסק סטנדרטי יעשה רעש כזה או אחר, תלוי במחזוריות הגל בעת המגע/ניתוק). בית מנורה גם יכול להיות אחראי לניצוץ, כמו כן הנורה עצמה.
- יישום supressor (דוחק/מסנן רעשי מיתוג, כל חשמלאי יודע) שעולה גרושים על קו התאורה, או על המפסק ישירות או בלוח החשמל.
- יישום מסנן ניצוצות או פילטר על כניסת המתח הראשית לציוד האודיו. לעתים שנאי 1:1 220/220 וולט מספיק..
- טיפול בחיווט של הציוד למציאת רגישות, למקרה שמדובר בהשראה ולא ניצוץ דרך רשת החשמל. כאן יש לנתק כבלים מהמיקסר ולבדוק שוב, לאט לחבר כבל-כבל ולראות אם מישהו יוצר את האנטנה לקליטת המיתוג.
הודעה פורסם: ראשון 02 נוב',08 14:18   
אוקי... #biggrin סליחה על הכותרת הקודמת, תודה ראובן.
ושוב, סליחה על הסלט שעשיתי...

ReuvenM :
אתה מתכוון לרעש/קליק חזק בעת ההדלקה והכיבוי של מנורת האמבטיה
או רעש כל זמן שהמנורה עובדת?

אז אכן מדובר בקליק חזק מהמוניטור ולא ברעש קבוע אך ורק כשהמנורה נסגרת...

adam77 :
switching the light off made a strange chopper synth sound

נכון אדם..
לא ממש היבנתי איך סגירת המנורה יוצרת Chopper, אבל מסתבר שאתה די צודק..כהמנורה נפתחת לא שומעים כלום. רק בעת סגירתה. כנראה שמדובר באותו צ'ופר שמאופנן ב LFO של 1Hz.

בכל אופן... ממש תודה קודם כל על התיקונים, כבר למדתי.
שנית, אני ינסה ללכת על הדרכים שלך ראובן... מקווה שאחד מהם יעזור, טוב בטוח אחד מהם יעזור..
רק מה ההבדל בעצם בין ה Supressor לבין שנאי 1:1 220/220V?
שניהם נשמעים לי כמו שנאים שעושים כמעט את אותה עבודה...
ואם לא יהיה ארוך מידי להסביר לי בשתי מילים קצרות מה זה מצב של "השראה" שאולי הכבלים לא בסדר, אני אשמח...

תודה רבה... באמת שעזרתם לי מאוד #thankyou
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 02 נוב',08 14:35   
ציטוט:
רק מה ההבדל בעצם בין ה Supressor לבין שנאי 1:1 220/220V?

שנאי, בעקיפין, משמש מבודד מעולה כנגד רעשים שיש להם התקף קצר (ניצוצות) בהיותו מוגבל להעברת תדרים גבוהים.
חנק/מדכא ניצוצות (סאפרסור) זה רכיב אלקטרוני ספציפי לרעשי מיתוג רשת, נראה כמו קבל קטן.
מה ליישם זו שאלה של מהזול ליקר ומיקום הרכיב, לכן ציינתי שהמדכא זול וכל חשמלאי נורמלי מכיר ויודע היכן ליישם אותו, לרוב בלוח החשמל.

השראה נעשית בדרך עקיפה ולא ישירות דרך רשת החשמל, לאמור - ניצוץ אלקטרו מגנטי באוויר, וזה נקלט במקומות שאינם חסינים דיים לרעשי השראה.
ניצוץ חשמלי או רעש כתוצאה מבעיות מגע של מפסק, הינו שווה-עוצמה לשידור של תחנת רדיו בסמוך לדירה שלך, וכבל שאינו מולחם טוב/חסר הארקה/ארוך-מדי וכו', יכול לשמש כאנטנה מצוינת ל'רדיו' הזה.
דוגמא להשראה כזו היא מטלפון סלולרי המצוי בקרבת ציוד אודיו בעת שהוא מקושר לתא (מישהו מחייג אליך או כשהוא מאמת קשר עם תא סלולרי).

כיוון שהוכחת שאתה מסוגל לחשוד בכל האפשרויות יחד, הייתי מציע לך להתחיל מדיכוי רעשי המפסק. הדרך הנכונה היא להזמין מישהו שמבין בחשמל, כיוון שלעתים שינוי ניתוב של מעגל יכול לעזור, או אפילו חיזוק מגעים של הדקי חשמל בלוח. אלו פעולות שאסורות על מי שלא מתמצא בחשמל.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון