תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
החלפת פיקאפ בגיטרת קורט לפנדר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  chenc  
החלפת פיקאפ בגיטרת קורט לפנדר
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 15:13   
שלום רב!
שמי חן ואני נגן חובב ומוסיקאי ביתי.
ברשות Cort G254, עושה את עבודתה נאמנה - עם הגשר וילקינסון שהיא באה איתו, ובמיוחד לאחר שהחלפתי את הפיקאפ גשר האמבקר לSeymour Duncan.
הצעד הבא שלי - (ולמרות שאני איש של האמבקר), להחליף את הפיקאפ צוואר (סינגל) לפנדר חסר רעש.
כמה שאלות: האם באמת הפיקאפים סינגל הם חסרי רעש? (כיום יש לי פיקאפים סינגלים פשוטים של MightyMite, שבהחלט יש רעשי רקע).
האם צפויות בעיות כלשהן לחבר את הפנדר סינגל לגיטרה שלי, במקום הפיקאפ צוואר / אמצע?
המלצות נוספות והערות גם יתקבלו בברכה כמובן!#smile

תודה, חן.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 15:49   
ציטוט:
החלפתי את הפיקאפ גשר האמבקר לSeymour Duncan.

איזה דגם בדיוק ?

ציטוט:
האם צפויות בעיות כלשהן לחבר את הפנדר סינגל לגיטרה שלי, במקום הפיקאפ צוואר / אמצע?

אני מניח שהסינגל שלך הוא בגודל סטנדרטי מין הסתם, אז לא צריכה להיות כל בעיה, כולה 2 ברגים ו 2 חוטים.
ציטוט:
המלצות נוספות והערות גם יתקבלו בברכה כמובן!

למה פנדר דווקא ?
בדר"כ מומלץ להרכיב סט פיקאפים של אותה החברה מכיון שיש הרבה מאוד אפשרויות התאמה של הפיקאפים השונים (האמבקר מדגם X עם סינגלים מדגם Y של אותה החברה).
התקנה כזו של אותה החברה נותנת "חיבור" מבחינת הסאונד בין הפיקאפים מה גם שכשהסט שמותקן נבחר נכון, אין יותר מדי נפילות בווליום במעבר מסינגל לסינגל ולהאמבקר וכו.

קח בחשבון, מרבית ההאמבקרים של דנקן יחסית עוצמתיים באאוטפוט, יתכן מצב של נפילת ווליום במעבר מההאמבקר לסינגל פנדר (המתוכנן).

להתאים סט פיקאפים לגיטרה זו משימה לא קלה בכלל, הסיכוי לפגוע בול במטרה אינו 100% אף פעם.
נדרש ניסיון מבחינת הסאונד והסגנון אליו מכוונים .
יכל בהחלט להיות מצב שתתקין סט פיקאפים בעלי שם עולמי ועל הנייר הם הכי מתאימים לך בעולם וגם שמעת אותם על איזו גיטרה ונפלת, ואחרי שתתקין אותם על שלך תתבאס, הסיבה לכך תהיה כי הם פשוט לא הולכים טוב עם עץ ספציפי כזה או אחר.
לא כל פיקאפ "מדהים" ישמע "מדהים" עם כל גיטרה.
  chenc  
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 17:03   
http://accessories.musiciansfriend.com/product/Seymour-Duncan-SH4-JB-Humbucker-Pickup?sku=300035
זה הפיקאפ האמבקר שהתקנתי.

המממ... הבנתי לגמרי - תודה.
אז... מה בעצם אתה מציע? סינגל של SD?

הסגנון הוא רוק ובלוז.

שוב, תודה.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 17:22   
אני מכיר היטב את הפיקאפ הזה, היה לי אותו מותקן על אחת הגיטרות שלי כחלק מסט בגרסת המיני האמבקר, כלומר האמבקר בגודל סינגל.
תראה, על הנייר זה פיקאפ "שעושה את הרוב" וכמו שהזכרתי מקודם יש לו אכן אווטפוט גבוה והוא לפחות לפי דנקן אמור לתת מענה כללי לרוק \ בלוז \ מטאל...כמו שכתבתי, כללי...

אני לא יכול לומר לך מה לשים, כל אחד והטעם שלו והרי לא תמצא 2 גיטריסטים שחושבים אותו הדבר.
אני כן ממליץ "להישאר" עם חברה אחת על אותה הגיטרה, אבל זו הדיעה שלי
אגב, אם אני לא טועה, בפנדרים למינהם, שלושת הסינגלים הם אותם פיקאפים, כל השלושה...

השאלה אם אתה יכול להתקין את הפנדרים לניסיון של שבוע נגיד ?
עוד עניין , לא תמיד שמים לב להבדל או לסאונד שרוצים אלא רק אחרי שמחליפים לפיקאפ נוסף.
כלומר יכול להיות בהחלט מצב שתתקין את הפנדרים, והעסק ישמע לך סבבה ותהיה נורא מרוצה, אבל אחרי זמן מה שתשים סינגלים אחרים תשאל את עצמך "איפה הם היו עד היום ? מה בכלל ביזבזתי זמן עם האחרים"

זה הימור, אין מה לעשות.
בא נתחיל מאיפה שהוא , תן שמות של גיטריסטים שאתה אוהב את מה שיוצא להם...
לתת רפרנס של "הסגנון הוא רוק ובלוז" לא עוזר כל כך, אתה יכול לנגן את זה עם 70% מהפיקאפים המצויים בשוק, רוב מה שתשים יכול לתת את זה, אתה יכול לנגן רוק אפילו עם EMG-85 (פיקאפ מטאליסטי יחסית).
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 17:32   
אני די אוהב את ה JB, יש לי את גרסת ה"טרמבאקר" שלו באיבנז החביבה שלי.

לשאלתך, הפיקאפים היחידים שלדעתי באמת מגיעים לנויזלסיות דמוית המבקר הם למעשה single-sized humbuckers.
יש לי לדוגמא seymour duncan cool rails שאפשר גם לפצל אותו... באמצע.

ויש גם fender lace sensors... שהם למעשה סינגלים מוגנים יותר, אפשר לומר:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lace_Sensor
(יש לי blue-gold כהמבקר).

הבעיה היא שקשה לצפות איך הגיטרה תשמע עם פיקאפים ספציפיים לפני התקנה.
אני יכול לומר לך שלפני כמה שבועות ניגנתי על קורט G285 כי רציתי לשמוע סימור דנקנים, אז אולי זה ייתן לך מקום להשוואה...

האיבנז שלי לדוגמא ממש לא בהירה, אבל זה תמיד היה האופי שלה כגיטרה.
אותם פיקאפים על גיטרה אחרת יישמעו אחרת.
(למעט EMG שכמעט תמיד מההתרשמות שלי נותנים יותר מידי אופי משלהם שיכול להסתיר יותר מידי מהאופי האמיתי של הגיטרה, אבל האופי שלהם הוא די טוב כשלעצמו ואם אתה גם מכניס אקפסנדר וכד' אז בכלל אתה מתרחק מהסאונד הבסיסי של הגיטרה שלך... בגלל זה אולי זה הסט של דייויד גילמור הוא אחלה סט לפרוייקטי שדרוג א-לה-טריפי #thumbsup )

עם הנויזלס של פנדר אין לי ממש נסיון, אבל זה יהיה די קל לשמוע אותם על פנדר...
מקריאה בסיסית נראה שזה stacked humbucker
http://en.wikipedia.org/wiki/Vintage_Noiseless
ברר לגבי דגם מדויק...
אבל בכל מקרה, באמת אין סיבה להעדיף דווקא פנדר לפני שאתה שומע עוד אופציות.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 17:40   
ציטוט:
לשאלתך, הפיקאפים היחידים שלדעתי באמת מגיעים לנויזלסיות דמוית המבקר הם למעשה single-sized humbuckers.

מחזק את דברי תמיר, היו לי 2 סוגים שונים של הנ"ל (JB JUNIOR + LIL59 FOR STRAT) והם שקטים לחלוטין, בדיוק כמו FULL SIZE .

כנס לאתר של דנקן, יש שם סמפלים של כל הפיקאפים בסגנונות שונים.
דבר נוסף שאני ממליץ זה להרשם לפורום שלהם, יש שם כמה וכמה חברה "כבדים" בעלי ניסיון רב בכל מני דגמים של דנקן שיוכלו לתת חוות דעת טובה.
אני את הסט שלי בזמנו הרכבתי לאחר התיעצות דיי ארוכה עם חברים בפורום הזה.
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 17:45   
ה Samarium Cobalt שמשמשים בו בפנדר נויזלס, זה לא חומר שבונים ממנו פצצות אטום?...

מישהו כן התנסה עם הפיקאפים האלה? עם דגש על באס..

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 17:51   
הבעיה הבסיסית היא ששקט לא בא בלי מחיר...
ברוב המקרים אתה תוכל לשמוע בבירור שזה לא סינגל אמיתי.
קח את זה בחשבון.
ה"פעמון" הסינגלי בקלין לפעמים שווה את הרעש הנוסף כשאתה מנגן עם גיין גבוה.
בכל מקרה לרוב מחווטים את הפיקאפ האמצעי וזה שבצוואר למצב "מבטל רעשים" אז גם שני סינגלים רועשים למדי יהיו יחד די שקטים במצב הזה ("הרביעי").

ברר גם שאין לך מקורות קרינה שמשפיעים על רעשי הרקע בחדר שלך - מסך CRT או טלויזיה, מחשב מסוים ועוד.
נסה לעמוד במקום ולעשות סיבוב של 360 מעלות באיטיות ולראות אם הרעש משתנה כפונקציה של הזוית...

אתה יכול לנסות את ה G285, אבל היא טיפה שונה מהגיטרה שלך (פלסטיק לעומת עץ?).
אתה לא חייב לקחת דווקא סימור דנקנים לדעתי... יש עוד חברות בשוק.
אם הבעיה היא רק ביטול רעשים אז המבקרים בגודל סינגל, stacked, rails or mini יפתרו את הבעיה אבל לא בלי מחיר.
נסה גם לשמוע לייס סנסורז. יש אנשים שאוהבים אותם ויש כאלה ששונאים אותם שנאה עזה (ככה זה גיטריסטים #biggrin ).
  chenc  
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 18:01   
המממ אוקיי
אז... דיי שיניתם לי את אופן המחשבה, ואני שמח על כך, ואני אסביר:
כמעט ולא ידעתי על האמבקרים בגודל של סינגל!
וכמו שכבר ציינתי אני חביב של צליל שמן ונפוח.
צלילי נגנים אהובים? BBKING, John Petrucci, Gilomour. יש עוד כמה אבל אני חושב שאלו העיקריים.
גם הגיטריסטים של OPETH - אני מאוד מאוד אוהב את סאונד הגיטרה שלהם.

אז סיירתי באתר של SD, כמו שעשיתי פעם שעברה עם ההאמבקר שקניתי, עוד לא האזנתי להדגמות.
אבל שתי שאלות עוד נותרו לי:
האם אני חייב עכשיו סינגל עם high output? כלומר, כזה שיתאים לאותה רמת פלט של ההאמבקר?
ושאלה שניה - להאמבקר בגודל סינגך, כזה שאני רוצה, הרי יש 4 מחברים, כבלים - אני לא זוכר בדקיו את החיווט אבל.. איך אחבר את הפיקאפ הזה, שהרי יש חיבור רק ל-2 כבלים?

שוב תודה לכולם.... באמת!
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 21 אוק',08 18:06   
ציטוט:
צלילי נגנים אהובים? BBKING, John Petrucci, Gilomour. יש עוד כמה אבל אני חושב שאלו העיקריים.
גם הגיטריסטים של OPETH - אני מאוד מאוד אוהב את סאונד הגיטרה שלהם.

מה הקשר בדיוק בין הפנדרים שהזכרת בהתחלה לבין הגיטריסטים הנ"ל ? #smile

ציטוט:
האם אני חייב עכשיו סינגל עם high output? כלומר, כזה שיתאים לאותה רמת פלט של ההאמבקר?

אין פה עניין של "חייב", מומלץ להתקין פיקאפ עם רמת אווטפוט דומה למה שיש כבר.

ציטוט:
ושאלה שניה - להאמבקר בגודל סינגל, כזה שאני רוצה, הרי יש 4 מחברים, כבלים - אני לא זוכר בדקיו את החיווט אבל.. איך אחבר את הפיקאפ הזה, שהרי יש חיבור רק ל-2 כבלים?

יש באמת 4 מוליכים על מנת לאפשר פיצולים והפיכות פאזה וכו, אם אתה לא צריך פיצולים אתה מקצר 2 חוטים (הירוק והלבן אם אני זוכר נכון) בכל מקרה כל פיקאפ מגיע עם הוראות הרכבה ואיך לפצל או לחבר מלא.
גם באתר של דנקן יש הסברים לכל חיווט אפשרי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון