תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שטיח באולפן.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  RR  
שטיח באולפן.
הודעה פורסם: שבת 11 אוק',08 22:21   
עד כמה מסייע שטיח לאקוסטיקה איכותית באולפן ביתי?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 11 אוק',08 22:40   
שאלה מורכבת. התשובה הפשטנית היא: לא עוזר באולפנים ביתיים, שלרוב מאכלסים חדרים קטנים. בצע חיפוש בפורום ותקבל פירוט רב יותר.
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 11 אוק',08 23:21   
אני מעתיק תשובה שכתבתי בפורום אחר כמו שהיא.
שם דווקא שאלו על פרקט, אבל מבחינתי התשובה זהה...
oh-babie בפורום אחר :

י אפשר להתייחס רק לסוגיית הרצפה של החדר מכיוון שמדובר במכלול אקוסטי שאמור לעבוד בצורה אינטגרלית.

יש חדרים בהם רצפת רפלקטיבית מתאימה יותר ויש כאלה שרצפה בולעת (שטיח) מתאימה יותר. הכל תלוי מה קורה בשאר החדר, מה נפחו וכו'...

אם זה בית חדש ואתה צריך לבחור ריצוף, אני ממליץ על מרצפות בכל אופן כבסיס לרצפהץ

עליהן תוכל תמיד להניח פרקט או שטיח לפי הצורך, אך דבר זה יאפשר לך את הורסטיליות הגבוהה ביותר.

בחדרים קטנים אני בהרבה מקרים מעדיף רצפה רפלקטיבית ותקרה בולעת כקונספט תכנוני (למרות שהכל פתוח), אך כפי שאמרתי הדבר הוא חלק ממכלול אקוסטי בחדר ובתנאי שמתקיימת מספיק בליעה אקוסטית ע"ג משטחים אחרים.

וגם -

oh-babie בפורום אחר :
צריך לקחת בחשבון שהרצפה היא ברוב המקרים המשטח הרפלקטיבי היחיד בחדר שממנו המרחק של המאזין לא משתנה.

רפלקציות מהרצפה משחקות תפקיד חשוב ביכולת הלוקליזציה (מיקום במרחב תלת-מימדי) שלנו מבחינה פסיכו-אקוסטית.

רפלקציות מהקירות במקרים רבים נופלים בתוך חלון זמן בו ההשפעה על התכולה ההרמונית של הצליל (בגלל פייזינג) היא הרסנית.

מה שאני מנסה לומר, שזה מאוד תלוי בתכנון הכללי.

אפשר ככה ואפשר ככה, רק צריך להתייחס לכל החדר כמכלול ולא רק לסוגיה אחת.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 09:55   
כאמור, רצפה (ותקרה) הם קירות לכל דבר ועניין בהסתייגות אחת קטנטנה שהמרחק של המאזין מהם כמעט ואינו משתנה.

הערת כלל נוספת היא שמרבית השטיחים שקיימים בתקציב ביתי שפוי הם כמעט לגמרי חסרי ערך אקוסטי מהותי. אני מדבר על שטיחים בעלויות של 50-70 ש"ח למ"ר.

הערה נוספת: כשאתה מורח חומר רפלקטיבי אשר מוגבל מאד לתחום מסויים של תדרים (ולרוב הפחות בעייתיים), אתה בעצם מייצר קיר חדש עם תכונות אקוסטיות אחרות אבל לא פתרת כמעט בעיות. (למעט בעיית העיצוב כי זה באמת נראה "יותר מקצועי").
JS
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 17:54   
שטיח אינו מסייע לאקוסטיקה איכותית בחדר. לרוב הוא מפריע. אם הוא שם חייבים לפצות על המצאותו במקומות אחרים בחדר.
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 19:16   
עד כמה שאני יודע, ואני לא יודע הרבה.
שטיח עבה הוא טוב נגד "קרב גלי קול בחדר".
תליה של שטיחים על הרצפה, התקרה והקירות תעבוד קצת פחות טוב מציפוי של ספוגים אקוסטיים אבל תיהיה זולה הרבה הרבה יותר.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 19:30   
FXTal,

אתה טועה ומטעה.
בעלי אולפן שאינם יודעים מה שהם עושים - עדיף שימנעו משטיחים, הם בדר"כ עושים הרבה יותר נזק משהם מועילים.הם אולי עולים 50% מהפתרון הספוגי המקביל, אבל פותרים 0% מהבעיה (אגב, אני לא אומר בזה שספוגים כן פותרים את הבעיה - שאגב, לא הוגדרה עדיין).
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 21:05   
סליחה אם אני מטעה.
אני אמרתי שאני לא יודע הרבה.
המטרה שלי בלבוא לפורום הזה הייתה בין השאר ללמוד דברים.
במסגרת זה אני אשמח לדעת מה הנזק בשטיח באולפן? האם הנזק הזה הוא גם בחדר חזרות?
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 21:36   
אין צורך להיפגע, אני בטוח שאסף התכוון לדברים בטוב.

צריך להימנע מפרסום אינפורמציה לא מבוססת בפורום, מכיוון שהדברים האלה אח"כ הופכים למיתוסים. וברשת לא חסרים כאלה...

אנו פשוט מנסים להגן על הפורום מפני מידע שעלול להטעות, במיוחד מכיוון שעיקר קוראי הפורום אינם אקוסטיקאים.

ולשאלתך -

ציטוט:
במסגרת זה אני אשמח לדעת מה הנזק בשטיח באולפן? האם הנזק הזה הוא גם בחדר חזרות?

אין נזק בשטיח בדיוק כמו שאין נזק בפרקט, או בחיפוי עץ, או בוילונות.

אבל יש נזק ביישום של המיתוס "אני אזרוק שטיח וזה יסדר את רוב הבעיות".

אסף לא הזהיר מפני שימוש בשטיח, אלא מפני שימוש בשטיח ע"י "האדם הפשוט".

אולי זה ישפוך קצת יותר אור על העניין -

חדר "ערום" הוא המצב הטבעי ביותר. כאשר יש בעיות אקוסטיות מטפלים בהן בהתאם.

שטיח הוא סוג של טיפול. טיפול גס מאוד, שעלול להביא עמו עוד יותר צרות.

ככל שהחדר גדול יותר, אגב, ככה יש פחות בעיות ופחות במה לטפל.

להבדיל אלפי הבדלות אתן דוגמא מתחום האולמות.

אולמות הקונצרטים הטובים בעולם תוכננו בצורה של "קופסת נעליים" ערומה כמעט לגמרי מטיפול אקוסטי פנימי, ובמיוחד מבליעה אקוסטית. (ר' ערך בוסטון סימפוני, מיוזיקורינסל, קונצרטבחאו ועוד...).

כאשר לוקחים בחשבון את הקהל (לאנשים בכמות כזו יש בליעה די גבוהה), משך ההדהוד באולם יורד בצורה משמעותית, ולכן האולמות נבנו גבוהים מאוד (כדי להציג יותר אחוז שטח רפלקטיבי למכלול האקוסטי).

כאן, הקהל משחק תפקיד של "שטיח" שיוצר בעיה אקוסטית חדשה.

חזרה לעולם החדרים הקטנים, הכנסה של שטיח אומרת הצגה של משטח בולע גדול מאוד בתחום תדרים קטן מאוד (במיוחד בתדרי המיד והגבוהים).

ז"א שלמרות שיתכן והבליעה בתחום התדרים האלה מקצרת את זמן ההדהוד ויוצרת הקלה מסוימת על השמיעה, עדיין נשארנו עם בעיה אחרת - התדרים הנמוכים.

ולא, ארבע "מלכודות בס" בפינות לא ממש יעזרו לזה.

במקרה הזה צריך להתמודד עם כל המכלול האקוסטי:

או מראש ליישם בליעה ברוחב פס גבוה (הכי פשוט), או להיכנס לתכנון פרטני בתחומי התדרים השונים - שזוהי בהחלט אפשרות אבל הרבה יותר מורכבת ודורשת ידע וניסיון.

ולכן, אם המשתמש הפשוט יילך לכיוון של האופציה השניה, סביר להניח שיגרום יותר נזק מתועלת.

מכאן מגיעה האזהרה בנוגע לשטיחים והיא תקפה גם לגבי ספוגים דקים ונחותים, פאנלים "אקוסטיים" נטולי נתוני יצרן, קרטוני ביצים ושאר קומבינות.

#smile
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 12 אוק',08 21:50   
תלמיד שמעולם לא פגש עובדה מסוימת יקבל אותה מיד, ואילו תלמיד שכבר ראה משהו שגוי בנושא יתקשה פי כמה - לכן אנחנו מקפידים להבהיר באופן חד משמעי לכל מי שקורא את השירשור היכן הטעות. אני מקווה שלא נעלבת.

באופן עקרוני, חדרים קטנים סובלים מעודף בעיות בתדרים נמוכים (לאו דווקא רק בעיות ספיגה), ואילו שטיחים בעיקר סופגים בתדרים גבוהים, כך שבהכניסך שטיח לחדר אתה מבצע שני חטאים אקוסטיים:
1. מטפל בתדרים שמלכתחילה לא באמת הפריעו לך, ו:
2. מבזבז מקום יקר בו היית יכול להשתמש לטפל בתדרים שכן מפריעים לך.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון