תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:40
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך עושים סאונד מפציץ כמו של DREAM THEATER?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  שרוניטור  
איך עושים סאונד מפציץ כמו של DREAM THEATER?
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 16:16   
יש לי להקה שעושה קאברים ל DREAM THEATER וכלכך הרבה זמן אני מנסה להוציא סאונד טוב מהפדאל שרכשתי (BOSS BF-2) אבל מה.. אני לא מבין בזה בשיט ואני לא יודע להוציא עם זה סאונד קלין כמו PULL ME UNDER של DT !

מישהו יכול לתת לי איזה טיפ משהו מה הולך עם הדבר הזה? איך זה עובד CHORUS\FLANGER מה צריך לעשות בשביל להוציא סאונד טוב ?

אני בעקרון רוצה ללמוד לא רק על זה, אלה על כל המודולים והאפקטים ואיך לעבוד איתם בכדי להוציא סאונד מפציץ!

מעוניין באיזהשהי הכוונה או ייעוץ (אם זה לימודים, מאמרים, מדריכים וכו')

תודה רבה!
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 16:53   
נראה לי שהוא משתמש שם בפיאצו, ככה שהוא מקבל משהו שנע בין צליל אקוסטי יחד עם הקלין החשמלי מה שיוצר גם את אפקט הקורוס אני מניח, יש מצב גם שיש קורוס עדין. פלנג'ר אני לא ממש שומע.
יש שם איזשהו צקצוק מיתרים שנשמע מגניב, קשה לי להגיד מה זה.

תראה סה"כ הוא גם מחובר לכמה מסה/בוגים אימתניים ומתוגבר בג'י פורסים ושלל אפקטים, זה בכל זאת ציוד שנשמע קצת יותר טוב מה-BF2 של בוס.
אם היה לי נסיון עם האפקט המדובר הייתי מנסה לייעץ לך קצת יותר.

בינתיים נסה לכוון לקורוס עדין, תוסיף קצת דיליי, לך על פיקאפ צוואר ושחק עם הפרמטרים עד שתגיע לתוצאה שהכי מרצה אותך.
אני הייתי מנסה אפילו מפרט שחוק במיוחד, המגע שלו עם המיתרים ייתן מן פלאק כזה שיתאים לקטע.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 17:38   
1. זה לא המקום לשאלות מסוג זה, אלא בפורום גיטרות.
2. מה ש Kwebos אמר בנושא הציוד הבנוי ממגברי בוגי וערימות אפקטים איכותיים של T.C ועוד, ואוסיף ואומר...הידיים המדהימות של פטרוצ'י.
3. אני לא חושב שיש שימוש בפיאצו בקטע הזה, בתקופה שהשיר נכתב פטרוצ'י היה עדיין בחסות איבנז וללא גיטרה חשמלית משולבת פיאצו מובנה כפי שיש לו כיום ב EB. מה גם שבהופעות שלהם שראיתי, גם ישנות (עם האיבנז) וגם בחדשות יותר (עם ה EB) הסאונד הוא אותו סאונד פחות או יותר כמו בתקליט.
זה נשמע קלין של חשמלית, אבל לא על פיקאפ הצוואר בלבד, אלא (בגיטרה של 2 האמבקרים) 2 הסלילים הפנימיים (הקרובים אחד לשני) של צמד ההאמבקרים, או לחילופין שני האמבקרים באופן מלא.
4. לדעתי מבחינת האפקטים יש שם שימוש בקורוס וריורב של T.C.ELECTRONIC 2290 , רק מכשיר כזה יכול להוציא כזה ריורב ענק עם קורוס כל כך מתוק, זה מכשיר דיי נדיר שאינו מיוצר עוד ועולה כמו שציוד ברמה גבוה עולה #smile יש שם חזרה אחת של דיליי עדין מין הסתם מגיע גם כן מה 2290 או מה G-FORCE לך תדע #think

אתה יכול לראות את המכשיר הזה בתמונה הזו, שהיא אמנם מהראק העכשווי שלו אבל עדיין יש שם את המכשיר הנ"ל, זה המכשיר השני מלמטה, שחור עם תצוגות מספרים אדומה

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

5. אני חושב שהגיטרה לא מכוונת סטנדרטי
6. בשביל לנגן DT צריך להיות גיטריסט טכני מאוד, R U #wink ?
Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 18:06   
עד כמה שזכור לי הכיוון סטנדרטי.
אני שומע שם משהו שנשמע כמו גיטרה אקוסטית אבל היא לא נשמעת אקוסטית סטנדרטית אז ניחשתי שמדובר בפיאצו, בכל מקרה יש שם יותר משכבה אחת.
בתקופה ההיא הוא באמת היה עם איבנז השאלה מה חייב אותו החוזה, אני יודע שיש גיטריסטים שמחויבים בחוזה לגיטרות ספציפיות אבל זה להופעות בלבד, בהקלטות הם משתמשים במה שבא להם.

כמובן שהאצבעות של פטרוצ'י חלק נכבד מהעניין, אני כבר הגעתי למסקנה שמדובר בחייזר, לא מסתדר לי דיוק שכזה עם אנושיות.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 18:39   
מצחיק שאני הראשון שמציע את זה...
תקרא את ספר ההוראות! #smile
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 18:47   
ציטוט:
בתקופה ההיא הוא באמת היה עם איבנז השאלה מה חייב אותו החוזה, אני יודע שיש גיטריסטים שמחויבים בחוזה לגיטרות ספציפיות אבל זה להופעות בלבד, בהקלטות הם משתמשים במה שבא להם.

נכון, יש מצב שהוא ניגן על משהו אחר בהקלטה וכמובן יש את ענין השכבות, אני פשוט מדבר משמיעה של השיר הזה בהופעות חיות, עם האיבנז (שלא היה לה פיאצו מובנה) וזה נשמע מאוד קרוב למקור בתקליט.
הסאונד עצמו דיי קריספי, אחת הגיטרות שלי זו איבנז עם 2 האמבקרים, התצורה דומה לאיבנז של פטרוצ'י מבחינת ההאמבקרים וגם החיוט, יש אצלי מצב של ספליט על 2 ההאמבקרים כלומר 2 הסלילים הפנימיים עובדים (בדיוק כמו באיבנז שלו) וזה נשמע מאוד דומה באופי כך שאני נוטה להאמין שזו היתה הצורה בהקלטה אבל שוב, לך תדע....

ציטוט:
כמובן שהאצבעות של פטרוצ'י חלק נכבד מהעניין, אני כבר הגעתי למסקנה שמדובר בחייזר, לא מסתדר לי דיוק שכזה עם אנושיות.

ראיתי פעם איזה ראיון מצולם איתו ששואלים אותו על שיטת העבודה שלו מבחינת משטר אימונים, הנוסחה די "פשוטה" , אימון של 4 שעות כל יום כאשר האימון מחולק ל 4 נושאים בכל פעם שאותם הוא טוחן הלוך חזור, פשוט לא ? #wink

ציטוט:
מצחיק שאני הראשון שמציע את זה...
תקרא את ספר ההוראות!

גם אם ילמד אותו בע"פ, לא יעזור לו להוציא "סאונד פטרוצ'י"....וגם לא את הקיק של אינפקטד #lol
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 19:08   
זו תמונה של הראק מימי Images and Words פחות או יותר, יש שם 2290 ואין את ה G-FORCE (אני חושב שהוא עוד לא היה קיים בזמנו), אני דיי סגור על זה שהדיליי \ קורוס \ ריורב יוצאים מה 2290.
הלקסיקון בתמונה יכול לת גם סאונד טוב כמובן אבל ריורב \ קורוס כזה לדעתי מגיע מה 2290.

Kwebos
תומך
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 20:15   
ציטוט:
ראיתי פעם איזה ראיון מצולם איתו ששואלים אותו על שיטת העבודה שלו מבחינת משטר אימונים, הנוסחה די "פשוטה" , אימון של 4 שעות כל יום כאשר האימון מחולק ל 4 נושאים בכל פעם שאותם הוא טוחן הלוך חזור, פשוט לא ?

יש לי את החוברת שלו, Rock Displine, והייתה תקופה שניסיתי לשבת עליה ולאמץ את תוכנית האימונים שלו, פשוט הוציא לי את חדוות הנגינה, מה זה הרובוטיות הזו?! שלא נדבר על זה שכל תרגיל הוא מדגים בקצב של בן תמותה ואז בא לך עם המשפט הקבוע שלו "now i'm gonna play it up to tempo" ומנגן לך את זה ב-1/32 על 220 BPM, בחייאט זומזום עזוב אותי.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 04 אוק',08 21:14   
ציטוט:
גם אם ילמד אותו בע"פ, לא יעזור לו להוציא "סאונד פטרוצ'י"....וגם לא את הקיק של אינפקטד

הבחור אמר כבר בהודעה הראשונה
ציטוט:
אבל מה.. אני לא מבין בזה בשיט

ציטוט:
מישהו יכול לתת לי איזה טיפ משהו מה הולך עם הדבר הזה? איך זה עובד CHORUS\FLANGER

ציטוט:
אני בעקרון רוצה ללמוד לא רק על זה, אלה על כל המודולים והאפקטים ואיך לעבוד איתם בכדי להוציא סאונד מפציץ

לי נשמע שלמידת ספר ההוראות יתן מענה להרבה מהצרכים שלו,
אם הבחור לא מבין כיצד עובדים האפקטים יהיה לו קצת קשה להבין מה דרוש לו על מנת לבנות פאץ' כפי שהוא מדמיין בראש שלו או לחקות סאונד מסויים.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שישי 10 אוק',08 14:04   
סאונדוד היקר !
2 הודעות בפורום, ובשתיהן אתה "ממליץ" על יואב גרא...מה צריך להבין מזה ?
#stop תרגיע.
ואם יש לך קשר עסקי כלשהוא לביה"ס של יואב גרא, מין הראוי שתגיד את זה בגלוי, לא היינו רוצים לגלות זאת בעקיפין.
תודה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון