Act Compatible
פורסם: ראשון 28 ספט',08 19:06
אני מעדיף להישאר במיקום הזה, ופשוט לטפל בקיר. חוץ מזה שהספוגים תלויים עם דבק מגע לקירות, החדר צבוע, הספוגים שמעל תלויים עם שרשראות לתקרה, ובסידור הזה יותר נוח לעבוד.
אם הארון שהיה ביצע את העבודה, אני מאמין שאפשר לטפל בזה גם בלי ארון.
Act Compatible
פורסם: ראשון 28 ספט',08 21:06
אז זהו, שהתייעצתי עם מומחה בעבר, והוא נתן לי פתרון כשהארון היה בחדר. וכך עבדתי כשלוש שנים. השבוע כהוצאתי את הארון שגם ככה לא היה בו שימוש, אלה רק כ"מחסן" שכזה, נהייתה בעיה ענקית
התדרים הבעייתיים ביותר שמצאתי הם
116.5 hz
ו
164.8 hz
אלה הבעייתיים ביותר.
אני לא מומחה, אבל ניגנתי גל sine ומצאתי שהתדרים האלה הם הבעייתיים ביותר. (וגם המכפלות שלהם).
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שני 29 ספט',08 10:08
אי אפשר למדוד חדר באמצעות גל סינוס. כל חדר, אפילו המתוכנן ביותר, יעוות את מופע הגל בצורה שלא תאפשר ניתוח תוצאות נכון.
עיוות מרמקול, רגישות האוזן, ורעידות מהמשטח עליו מוצב הרמקול יוסיפו וישנו בצורה משמעותית את מה ש"אנחנו חושבים" שהיא הבעיה.
מדידה מדוייקת באמצעים מוכחים היא הדרך היחידה להתמודד עם הבעיה או הדרך לאיתור הבעיות. ואל לנו להמעיט בחשיבות העובדה כי אחת הבעיות הקריטיות במדידת חדרים היא לא רק ביצוע המדידה אלא ניתוח התוצאה! מה שניראה טריוויאלי לחלוטין עשוי להתברר כמשימה שבה לא מוצאים את הידים והרגלים. ניתוח לא נכון במהרה יוביל את התמים במשעול שאין ממנו מוצא עם הוצאה כלכלית ומפח נפש מול התמורה.
אני בטוח שהשואל נתקל בבעיה ואף יכול להיות שהפתרון הוא פשוט, אולם ללא נתונים מדוייקים יהיה מעבר לקשה להציע אותו. ד"א, לכל בעיה יש פתרון כולל לחדרים לא סימטריים וזה מחזיר אותנו תמיד לסוג המדידה האקוסטית ולאיכות הניתוח.
באופן עניני ניראה כי הקיר המשופע מהוה ריפלקטור מדוייק אל נקודת ישיבת הטכנאי. נראה כי הארון מלא השמיכות שהיה במקום היווה סוג של מלכודת מברנה, תופעה מוכרת. באפשרותך להציב במקום דיפיוזר בעל מקדם ספיגה שיראה מקצועי ויציע תוצאה דומה. יש להזהר מעודף חומרי ספיגה שישדדו את אנרגית הקול הגבוהה וישאיר את בעיות התחום הנמוך ללא תשובה.
פורסם: שני 29 ספט',08 11:16
הייתי מנסה להעביר את עמדת המיקס לצלע ה"עקומה" של החדר וסוגר את הפינה שמאחוריה
JS אמר "באפשרותך להציב במקום דיפיוזר בעל מקדם ספיגה שיראה מקצועי ויציע תוצאה דומה."
דיפיוזר הוא פתרון לבעיית נמוכים בחדר?
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שני 29 ספט',08 11:57
מבלי להכנס למותגים ספציפיים ישנם בנמצא מוצרים בעלי פעולה כפולה המאפשרים פיזור בתחום הגבוה וספיגה בתחום הנמוך ונותנים מענה לבעיה הקשה ביותר שבשימוש בחומרים סופגים בלבד - אובדן אנרגיה בתחום הגבוה הנובע מהרצון לבצע ספיגה מסיבית בתחום הנמוך. דיפיוזר לכשעצמו אינו מציע פתרון לתחום הנמוך ו"ספיגה רחבת תדר" עלולה להיות חרב פיפיות. בחדר קטן כמדובר גם רזונטור מכוייל יהיה קשה ליישום.
אקוסטיקה בת זמננו משלבת בצורה אפקטיבית פתרונות מכל הסוגים - גם כאלו שלא מופיעים עדיין בספרי הלימוד משנים עברו - בעוד תחום האקוסטיקה לחדרים קטנים מתפתח במהירות F1 מדעי.
אחת המטרות של אקוסטיקה מעשית היא להציע פתרון שעובד מיידית ולא פתרונות מבוססי ניסוי ותהייה/טעיה. היות ומתחיל השרשרת כבר הצהיר קבל עם ועדה שאינו מעונין להזיז את עמדת העבודה, האפשרות לעבור לצלע האלכסונית אינה על הפרק. בינתיים.