תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:50
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איטום לדלת ולחלון באולפנון ביתי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  RR  
איטום לדלת ולחלון באולפנון ביתי
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 14:07   
שלום.
האולפן ממוקם בתוך חדר בבית מגורים. הייתי רוצה לדעת איך אוכל לאטום/לבודד את החלון בצורה ניידת, ז"א לא בצורה קבועה, עמ"נ שאוכל להסיר את החומר המבודד כרצוני.
דבר שני, הייתי רוצה להרכיב פלטת עץ מבודדת על דלת החדר. מה סוג העץ והאם למישהו יש מושג איפה משיגים אותו ואיך ניתן להרכיב את זה לבד ובקלות?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 16:17   
את יכולה לאטום עם מעין 'פקק' אקוסטי בתוך כל ריבוע החלון.
מדובר ברובד של חומרים בולמים, מקובעים כמסגרת ומוכנסים לתוך נישת החלון בעת שימוש, תוך הידוק מרבי (רצוי עם סוגרים מהדקים).
השאלה אם מבנה החלון מאפשר זאת.
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 16:41   
בידוד וניידות לא הולכים ביחד.
פלטה על הדלת תעשה מעט מאד. הדלת שלי עשויה מעץ מלא שעליו מודבקת פלטת MDF מכל צד ובין הפלטה לדלת שכבה של גומי BARRIER. כל זה עדין לא ממש מספיק. בנוסף, המשקוף הרגיל והצירים הרגילים לא יסחבו את המשקל, ועליך גם לדאוג לאיטום בין הדלת לבין המשקוף.
בכל אופן החומר המומלץ לפלטה המבודדת הוא MDF ואתה יכול לקנות אותו מכל ספק עצים.
הדבר הכי קרוב לאיטום נייד שאני מכיר הוא להניח מזרונים על הדלת ועל החלוןן #wink #wink
שרון83
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 16:55   
מאיזה איזור את? אני מכיר נגר מעולה בנתניה (איזור תעשיה ישן) שיעשה עבודה מעולה
(אבל ממש מעולה) ובמחיר זול..

רק להגיע עם תוכנית של מה את רוצה בדיוק...

עוד אופציה היא חלון כמו כאן

לא מחייב להיות באותה צורת פתיחה, מה שחשוב זה החלון עצמו.
ובמקום להשקיע כסף כל עצים, צמר סלעים, וספוג אקוסטי, (תלוי איך את בונה) ועבודה שעולה גם לא מעט, זה יכול להיות פטרון לא רע בכלל, פחות בלאגן, זמן, ובלי אנדרלמוסיה על החלון שלך...
#thumbsup
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 21:02   
"דבר שני, הייתי רוצה להרכיב פלטת עץ מבודדת על דלת החדר"

פיתרון זה לא יניב שיפור משמעותי באיטום\עלייה בהתנגדות הדלת למעבר קול.

על מנת להשיג תוספת איטום משמעותית יש להוסיף מאסה לדלת שיכולה להתבטא בחול או לוח מתכת כבד כמו עופרת שמתכת זו מכסים בMDF דק לשם אסטטיקה ועל מנת שהעופרת לא תהיה חשופה.
צפי לעלות יחסית לא נמוכה.
  RR  
הודעה פורסם: שבת 06 ספט',08 21:14   
ReuvenM, בדיוק על זה אני מדברת.
אפשר בבקשה לפרט מאילו חומרים זה מורכב ואיך לבצע זאת?
עומק החלון הוא 6.5 ס"מ בערך.
אגב, אני מאזור המרכז.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 06 ספט',08 22:37   
ראובן אשמח אם תרחיב על העניין ותצרף תמונה לאילוסטרציה אם אפשר.
אני גם מחפש פיתרון שכזה לחלון שלי. (נגרר על מסילה כאשר יש מרווח אוויר של כס"מ בין החלון לתחתית פרופיל האלומיניום.
כרגע הרעיון הוא שימוש ברצועת איטום סטנדרטית מגומי אבל המוצר שעליו אתה מדבר נשמע יעיל יותר.

אני כרגע מתעניין לגבי אופציה של שימוש בפיתרון סגירה לדלת שמושאל מהחבר'ה במחלקת המחקר של הBBC! שימוש באיטום מגנטי כמו זה הקיים בדלתות מקררים.

אני מחפש מקור במחיר סביר,
אדווח על המשך התפתחות. #smile
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 07 ספט',08 09:03   
יעילות הפקק (באנגלית החברה' קוראים לזה "פלג") תלויה בין השאר ביישומו, אם ככיסוי על כל הפתח (חיצונית או פנימית בתוך החדר) עם חפיפה קללה לאבטחת כיסוי חריצים וכו', או כ"מילוי" המסגרת של החלון הקיים, עם או בלי חלון הזכוכית/תריס הקיים.
כיסוי-על מאפשר ניידות וקלות יתרה, מה גם שמבטיח חפיפה מעל מסגרת החלון, שהיא מועדת להעברת רעשים סמויה.
|- כבר ראיתי מישהו ששם את הכיסוי על מסילות או צירים, ואז זה נסגר בהידוק רב כמו דלת של מקרר או ממ"ד. זה מעניק בידוד נוסף בלילות קרים, אך יש לזכור שאוויר יש לרענן בחדר!
מאותו הרגע זה עוד עשוי להיות מבודד יותר מהקיר החיצוני של הבית #smile המבנה אינו שונה מכל מחיצה אקוסטית רב שכבתית אחרת, בתוספת פס אקרילי או גומי ספוגי (וכו') בהיקף האטם, להבטחת חפיפה מקבילה והדוקה במגע עם הקיר שסביב, שלרוב אינו חלק וישר לגמרי.
חשוב ליישם ידית אחיזה על אטם שכזה, אחרת מאוד לא נוח ולעתים מסוכן (אם הוא חיצונית למבנה) להסיר/למקם אותו כשצריך (יש ידיות מוכנות ממחלקות פרזול).
שימוש ב'פקק' למילוי החלון דורש אבטחה שאין מרווח בין היקף הפקק למסגרת החלון. אם עומק החלון אינו מאפשר זאת ויש להוציא את החלונות/תריסים הקיימים, העסק הופך לפחות פרקטי ואפשר לנסות את הדרך הבאה (שילוב של השניים).
אפשרות נוספת היא פקק מילוי המוצמד למשטח כיסוי שרחב יותר ממסגרת החלון. כלומר פקק בעובי המרבי האפשרי (חומר בידודי/בולם) להכנסה לתוך מסגרת פתח החלון, המודבק למרכז לוח (גבס, דיקט וכו', שיהודק באמצעות תפסנים סיבוביים וכדומה על קיר החדר הפנימי ויחפוף מעבר למסגרת החלון הרגישה למעבר צליל.
החומרים בשימוש אינם שונים מאלה המשמשים לבידוד ובלימה על קירות וכו'.

על אטימה חיצונית או פנימית ניתן לקרוא כאן:
לגבי חלון מזגוגית כפולה,ודלת אוטמת.
אטימת חלון
בעיית חלון באולפן ביתי
חלון בקרה בדירה - ענייני בטיחות וכו'
אטימת חלון
ספקי חלון אקוסטי
פרוט בבקשה!
הודעה פורסם: רביעי 10 ספט',08 17:30   
ראובן, שוב, פרט יותר בבקשה על "הפקק" המדובר, החומרים, הכמות, האיכות, המחיר, הספקים, הבצוע וכו' וכו'..
תודה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שבת 27 ספט',08 11:41   
לא ראיתי שתיארת איזה חלון יש לך, נפתח או נגרר.
כל הפרטים שנתתי למעלה אמורים להספיק לבניה עצמית, למקרה שזה עדיין לא מובן רצוי לקחת בעל מקצוע שיבצע את זה.
סך הכל מדובר באיטום/מילוי נייד של פתח, וכמעט כל חומר בלימה יעשה זאת טוב יותר מההקיר החיצוני עצמו (מבחינת רמת הבידוד), רק שיש להקפיד על חסימת מעבר אוויר באזור החפיפה של ה'פקק' על החלון, המשקוף, פסי הגימור שסביבו וכו', היכן שעובר אוויר יעבור גם צליל.

לגבי הדלת ושאר מבודדים וחומרי גלם, יש חומרים כבדי-מסה שניתן לרכוש. ראי בספקי חומרי בידוד או רגומי לדוגמא.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון