תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:56
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מיקרופון שירה לגבר / neumann U67
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (195) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  ofirg  
מיקרופון שירה לגבר / neumann U67
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 10:27   
אני עומד לפני הקלטת שירה של האלבום שלי
ורציתי לשכור מקרופון מנורות איכותי לתפקיד.
מהמקומות שמשכירים כאן ציוד בארץ
האופציה הכלכלית היחידה היא להשכיר U67
שהוא מיקרופון איכותי לכל הדעות.
בגלל שאף פעם לא עבדתי איתו ואין לי מושג איך הוא ישמע עליי
נכסתי קצת לקרוא כתבות על בחירת מיקרופונים לשירה.
וראיתי שטכנאים בעלי שם בעולם רשמו שה67 מתאים ביותר לשירה של אישה
ולגבר תמיד לוקח את ה U47 או U49
שהם קיימים. אבל לא ממש בתקציב
רציתי לשאול על הניסיון של אנשים כאן עם הU67 לשירה של גבר
ובכלל על איזה מקרופונים אתם ממליצים לעבודה כזאת

תודה
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 11:31   
כבר אמרו אינספור פעמים,....בצע חיפוש

אין במילים ולא תהיה לעולם תשובה במילים לשאלה שלך שתרצה אותך.
לך למי שמשכיר (ויש לו את כל המיקרופונים שהזכרת כולל(?U87 )
בקש לנסות (זה שווה גם לשלם)את כולם,ושב בבית או באולפן תקשיב
ותחליט מי מהם מתאים לך ולאיזה סיגנון שירה.

אין דרך קיצור ואין דרך אחרת.

אני עשיתי את הנסיון הזה(על המיק' שהזכרת),ורק כך הבנתי כמה שהם
שונים מגבר לגבר מאופי שירה כזה ואחר.
קלימרו
Expert
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 12:07   
אכן כך.

אין דבר כזה מיקרופון לגבר מיקרופון לאישה, גם אם סטטיסטית יוצא שהמקרופון הזה יותר מתאים לנשים וההוא יותר לגברים, זה לא אומר שום דבר על הקול שלך.
לדעתי לפני שאתה רץ להשכיר, גש לאחד האולפנים הגדולים וקח שעת הקלטה , חבר את כל המיקרופנים הזמינים שאתה "חושד" שיתאימו למשימה ונסה אותם על הקול שלך. נכון שהפרה אמפ והחדר ישפיעו לא מעט על התוצאה, אבל בשביל אינדקציה ראשונית והכוונה זה בהחלט יעזור לך.
אם זה משנה לך משהו...
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 13:37   
סיימתי להקליט לא מזמן אלבום (יונתן גוטפלד בהפקה של דניאל סלומון) שהוקלטה בו שירה גברית לכל אורכו עם U67 . אין בעיה עם זה כלל... זה מקרופון שעלול להשמע טיפה חריף והסאונד שלו עשיר מאד... דווקא גברי מאד לטעמי.
בכל אופן אין ספק שכדאי לך להשוות ולבדוק. יצא לי להעמיד U67 לצד 414 ולצד K2 של RODE ואני יכול לגלות לך שבבדיקה עיוורת כל מקרופון זכה על זמר אחר בלי עדיפות ליקר מבניהם. אני אישית אגב מעדיף בד"כ את מה שאני מוציא עם הK2 ,אם כבר במקרופוני מורות עסקינן- הצבע שלהם לא רחוק כל כך, המחיר כן ...
TanTan
Expert
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 18:14   
ה U67 הוא חבר וותיק ויקר.

זה ממש עניין של העדפה, אני לא רואה את עצמי מקליט שירה עם K2 ולא עם 414 וכן, היו לי את המיקרופונים האלה ומצאתי אותם לא שימושיים לשירה (וכמעט לשום דבר אחר האמת.. לפעמים ULS414 על מגבר גיטרה או פעם פעמיים 414EB לאוברהדים, ה 414TL-II הוא הכי לא שימושי לאוזני) וקצת מוזר לי שהצבע של ה K2 מזכיר לך את הצבע של ה U67, אני לא יכול ממש לדמיין קשר.

ה U67 הוא ממש בין ה U87 ל U47 אם אפשר להגדיר את זה כי הוא לא ממש דומה לאף אחד מהם.. יש לו את mid range המאוד מזוהה של Neumann וקל יחסית להכניס אותו למיקס.

אם מתאים לגבר או אשה ? תלוי למי ובאיזה סיטואציה, מאוד תלוי גם במצב שלו, עבדתי עם כמה מדהימים וכמה פחות.

לפני כמה שבועות עשיתי השוואה בין ה U67, ה U47 וה Ela M 251 , הוא קיבל מקום שלישי אבל מכובד מאוד, במיוחד בשל המתחרים במשקל כבד שעמדו לידו.

ניסיתי U67 על מרינה מקסימיליאן לפני איזה תקופה והוא הפסיד ל CMV563 (עם M7) אבל לדעתי זה היה בגלל המצב שלו.

על זמרת אחרת אהבתי אותו במיוחד באוקטבות נמוכות.

באופן כללי יותר פעמים מלא הוא יעבוד מעולה על שירות, מפלצת די ורסטילית.
kobifarhi-studio
Expert
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 20:32   
לגבי הדמיון שמצאתי בין הK2 ל67 -זה יכול להיות עניין סובייקטיבי מאד-- לא אוכל להחליף ערוץ שהוקלט במקרופן אחד עם השני ... אבל אתה מוזמן לשמוע סשן בדיקה של מקרופונים ותבין איך ממגוון מקרופונים שנבדקו הוא הרגיש כמו בן דוד ..
אבל 414 לא שימושי לשירה ?
זה קצת הסחפות לא ?
זה גם מערער לי את הביטחון בכל מה שידעתי והאמנתי
אז אני חושב שאתייחס להערה שלך כהערה סובייקטיבית גם #smile

על הK2 אני יודע שהדעות חלוקות (למרות שיש מספיק שירים שיצאו מפה היישר לתחנות הרדיו ולחנויות והצליחו יפה-- וברובם הוקלטו שירות דרך המקרופון הזה ) ואני טוען שמדובר במיקרופון מעולה שבחיבור לפריאמפ טוב יפיל גם סוסים ותיקים יותר.
לדעתי שווה לכל אחד שחושב לשכור U67 ושלא ישאר לו תקציב לפריאמפ מתאים ברמה לחשוב פעמיים ולראות אם אין היום אופציות אחרות.
  ofirg  
הודעה פורסם: חמישי 04 ספט',08 21:15   
היי TANTAN

קראתי קצת עם הTELEFUNKEN

מישהו מכיר אולי אתר שעורך השוואות A/B של מקרופונים מהסטייל הזה?

ויש פה אולי רשימה של המקומות/אנשים בארץ שמשכירים מיקרופונים?

כי אני מכיר רק את יהודה זייתון שיש לו ציוד מעולה.

אבל הייתי שמח לבדוק דברים נוספים
Expert
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 04:06   
קובי, בטח שזה סובייקטיבי, אין סובייקטיבי מזה..
אבל לגבי ה 414 הוא הפסיד בכל מבחן שהעמדתי אותו לשירה מול כל אופציה אחרת שעמדה מולו כולל TLM103.. שזה מה יש אז אין ספק שאפשר לעבוד עם 414 והוא יביא אותך לתוצאות, אבל כמעט אף פעם לא שמעתי את ה 414 לסוגיו ממש מחמיא לשירה ומוציא את הקסם והניואנסים של הביצוע . תעמיד זמר\ת מול U47 או Telefunken Ela M 251 ותרגיש את הנוכחות \ גודל \ דינמיקה והיכולת של המיקרופונים האלה להדגיש את ההגשה של המבצע בצורה מדהימה, וכאילו לשלוף החוצה את היופי והעצמה הרגשית שבביצוע, תחשוב Nat King Cole - unforgetable, זאת אחת הדוגמאות הקלסיות לקשר בין זמר ל U47 ..

Ofirg , ליהודה זיתון יש כמה מהאופציות האלה, אני ממליץ בחום, תמיד קיבלתי שרות מעולה מיהודה והמיקרופונים שלו נשמעים מעולה . Telefunken יש אצלי באולפן , וליואב שדמה היבואן שגם נותן להם אחריות ותמיכה מלאה בדיוק בתנאים שהמשווקים האמריקאים נותנים. כך שאני מאמין שאתה יכול לתאם סשן בשביל לשמוע את הטלפונקנים של יאב ולהשכיר לאותו סשן מיקרופונים מיהודה להביא 2-3 זמרים\רות להקליט ולעשות השוואות... לא מאוד זול אבל הרבה יותר זול מלקנות מיקרופון למכור לקנות ולהיות בחיפוש בלתי פוסק (אני לפחות..) אחרי הסאונד שלך, סשן האזנה כזה ואתה מסודר, לא מזמן ערכו אצלי באולפן סשן כזה, אם שותפי לניסוי יאשרו אני יכול לתת לך לשמוע את הקבצים, יש שם המון מיקרופונים במשקל כבד כולל ה 251, U47 U67.
חוץ מזה תריץ חיפוש ב www.gearslutz.com יש שם טסטים כאלה עם קבצים להאזנה.
kobifarhi-studio
Expert
היי קלימרו--בוקר טוב !
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 05:49   
הפריע לי רק שהתגובה הייתה קיצונית ברמה של "לא שימושי" לשירה. אני מבין את התענוג והפינוק שבמקרופנים מהליגה הראשונה, כשאתה יכול להרשות לעצמך אותם - והקלטתי כבר סוגי מקרופנים רבים, הדבר האחרון שהייתי אומר על 414 הוא שהוא לא שימושי. אין ספק שהוא לא מחמיא ולא מפאר שירה.. אבל הוא תמיד יושב מעולה במיקס ומוציא זמרות שמקרופנים אחרים לא מצליחים.
עם הזמן למדתי לאהוב את המקרופון הזה יותר ויותר - ואני חייב להודות שקניתי אחד בתחילת הדרך רק"כדי שיהיה לי "
בלי קשר לשירה ... מקרופון מעולה לאקוסטיות. מעולה לסנר.(לא כל סנר.) מעולה לגיטרות חשמליות.מעולה למגבר באס. מעולה להקלטות חדר. מעולה לפסנתר. מעולה לכלי הקשה.הקלטתי המונד שיצא מהמם עם זוג 414 (בפלוטו) וגיידים שהוקלטו עם 414 לא הוחלפו גם כשהיה נוימן כלשהו זמין.... אתה מביא מצלמה ? מה שכן זה מקרופון מכוער ולא פוטוגני....
#wink
הTLM103 לוקח ? לא יודע .. לא תמיד ובטח לא כשצריך מקרופון אומני(כי אין לו) או FIGURE 8?(כי אין לו) או סופרקדיואיד(נחשו מה ? כי אין לו )
אה וגם הנחתה -(אין לו) וגם HIGH PASS ( אין לו).
אז ה TLM103 בעיניי הוא מקרופון למי שרוצה להחזיק בשם נוימן בשביל הלוגו והלקוחות,אבל בחלק גדול מהמקרים יאלץ לגשת למקרופנים אחרים.
אגב בהקלטות שירה עסקינן-- שירה לא תמיד מוקלטת במצב קרדיואיד -ודווקא כאן ה414 לוקח עם מצב אומני מעולה.
תמיד יש מקרופונים טובים יותר. אבל לא צריך לזלזל בציוד שעובד טוב #smile

נ.ב אם יש פה אנשים שרוצים להפטר מה 414 למינהם שברשותם אני לוקח! #lol
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שישי 05 ספט',08 07:45   
קובי,
יתכן שאתה מסתפק במועט?

אולי עד שלא תשמע ותנסה לא תדע מה אתה מפסיד.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
עמוד 1 מתוך 6

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון