תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:03
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם כדאי להחליף motif xs8 ב- motif xs6+p-140?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  Orit  
האם כדאי להחליף motif xs8 ב- motif xs6+p-140?
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 00:14   
הי,
קניתי לא מזמן את ה- xs8 - כלי מדהים, אני נורא נהנית לעבוד איתו ולהופיע איתו. הבאסה היחידה - הוא ענקי ושוקל המון (28.6 קילו) וסיוט להתנייד איתו. כמו כן מבאס שכשאני צריכה להופיע רק עם פסנתר חשמלי בלבד זו האופציה היחידה שלי. אמנם הפסנתר והאקשן שלו מדהימים (הכי טובים לדעתי אחרי שבדקתי הרבה כלים), אך זה באמת לא פרקטי...

חשבתי להחליף אותו ב xs6 + p-140 (הגרסה המצומצמת שלו, רק עם קלידי סינטי), בתוספת תשלום מסויימת. זה נראה לי משתלם גם כי כך יהיו לי פסנתר וסינטי בנפרד במשקל סביר (וגם ביחד יותר קל להתנייד), וגם זה נראה לי יותר כדאי מבחינת השקעה כלכלית - בבוא הזמן יהיה יותר קל למכור את הכלים האלה מאשר את ה xs8 הבומבסטי והיקר...

השיקולים העיקריים שעומדים בפניי הם: חשוב לי לשלוט בסינטי (בעיקר pno, ep) בקלידי הפסנתר (שונאת קלידי סינטי... קשה לי לשלוט בצליל איתם), השאלה היא מהן ההגבלות בשימוש ב p-140 כמקלדת עיקרית - האם כך הקונטרולרים של המוטיף מנוטרלים?
כמו כן שליטה בperformance mode (למי שמכיר את המוטיף) ע"י הפסנתר - האם אפשרי?

בכלל אשמח לקבל עצות על עוד תיעולים אפשריים של הקומבינציה הזאת ממי שמשתמש בסידור דומה כך ששני הכלים ובעיקר השילוב ביניהם מנוצלים בצורה מיטבית, ואם באמת כדאי ללכת דווקא על האופציה הזאת.
תודה #smile
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 01:57   
אני לא מכיר יותר מדי טוב את הגירסה הזו של המוטיף, אבל למה שלא תקני פשוט את ה-P140 ואת המודול של המוטיף? אם את גם ככה לא מתכוונת להשתמש בקלידי הסינתי, זו אופציה הרבה יותר זולה וקלה מאשר לסחוב שתי מקלדות.

אגב, אם את משתמשת בעיקר בפסנתרים חשמליים, הייתי ממליץ לך ללכת פשוט על Nord Stage, מגירסאות 76 או 88 הקלידים (שתיהן גירסאות של קלידי פסנתר שקולים), שיתנו לך את סאונד הפסנתר והמקלדות המכניות (רודס, וורליצר, קלווינט, האמונד) הכי טוב שאני מכיר, במשקל ממש נוח (גירסת 76 הקלידים, למשל, שוקלת בערך 15 קילו) ובמחיר שלדעתי די קרוב לXS8 למרות שאני לא יודע אם האופציה הזו רלוונטית עבורך אחרי שכבר קנית אותו.
electric monk
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 07:03   
אם את מחברת את הפסנתר החשמלי במידי לסינטיסייזר, אין שום סיבה שאי אפשר יהיה לבצע את כל השליטה מבחינת קונטרולרים מהסינטי ורק לנגן מהפסנתר. אני עושה את זה בהופעות (הסינטי הראשי שלי הוא 76 קלידים רכים ובהופעות אני מחבר אליו פסנתר חשמלי בשביל תפקידי פסנתר).

המקרה היחיד בו עלולה לצוץ בעיה היא כאשר יש Splits, כאשר כל אחד בערוץ מידי נפרד. במקרה זה, כדאי לבדוק בחוברת ההוראות של המוטיף האם הוא מסוגל לפצל קלט חיצוני, או שמא הקלט החיצוני בהכרח יפעיל רק ערוץ מידי אחד (כלומר, רק חלק מה-Split). ברם, במקרה כזה תמיד אפשר לנגן על שתי המקלדות בו זמנית.

Solstice Coil
DigiSUN
Expert
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 09:06   
ה- P140 נפלא, אבל אם את באה מעולם המוטיף, כדאי לשים לב לכמה נקודות קטנות:

ה- P140 הוא Graded Hammer Effect - משקל הקלידים משתנה מהנמוכים לגבוהים. זה יותר דומה לפסנתר אמיתי, אבל יש שיאמרו שזה פחות נוח לצלילים שאינם פסנתר.
לעומתו ה- Motif XS8 הוא Balanced Hammer - משקל הקלידים אחיד וקל יותר.

רק למקרה שזה חשוב לך: ל- P140 אין Aftertouch. ל- Motif 8 יש.
ל- P140 גם אין Pitch/Modulation.

כמו ש- eyalamir הזכיר, יש גם מוצר חדש - ה- Motif XS Rack, שמציע את כל הסאונדים (אבל ללא סמפלר).

ב- P140 הווליום הוא ליציאת האוזניות ולרמקולים המובנים, ולא ליציאות ה-AUX OUT להגברה, שהן בווליום נומינלי קבוע. אבל כן אפשר לחבר את יציאת האוזניות להגברה (במקום את ה- AUX OUT), ואז לשלוט בווליום בעצמך.
אורח
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 09:48   
למיטב ידיעתי, אין מקלדת פסנתרית שלא קורעת את הגב. למרות שנדמה לי ש-CME מייצרים מקלדות עם מנגנון פטישים בגרסאות של אפילו פחות מ-76 קלידים.
לא תהיה לך שום בעיה למכור את ה-xs8... אבל אם את כל כך מרוצה מהסינטי, שווה לייעל את פרוצדורת ההתניידות (מבחינת תחבורה, עגלה מתאימה ומסונג'רים). להיסחב עם שתי מקלדות זה גם באסה, וגם המודול לא בדיוק נכנס לכיס.
  Orit  
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 15:51   
תודה על התגובות #thumbsup

האמת היא שאני באמת מרוצה מהסינטי, ובנוסף לאקשן שלו שאני אוהבת יתרון נוסף ב- 88 קלידים הוא שיש יותר מקום ל- splits. וגם גמישות החיבורים והאפשרויות בשימוש בו כמקלדת עיקרית מנצחים ואין ספק שאהנה יותר לנגן עליו מאשר על קלידי סינטי+מקלדת graded,
באמת שהמשקל הוא הדבר היחיד שמפריע לי. אם הוא היה 10 קילו פחות הוא היה הכלי המושלם.... עד עכשיו נעזרתי כל פעם בחבר'ה שעזרו לסחוב. אבל זה באמת מסורבל.
בהמשך למה שנאמר כאן, לא נשמע ש- p-140 הוא הפיתרון האידיאלי לעניין. חשבתי על מודול, אבל אז אאלץ לוותר על אפשרויות ה- Performance שלו, שממש נוחות ויעילות להופעה ולהוסיף אולי לפ-טופ במקום.
פיתרון אפשרי נוסף, הוא - במקום תוספת התשלום הכרוכה בהחלפה לשתי מקלדות (2000-3000 ש"ח) - אפשר לקנות פסנתר חשמלי קטן שיהיה פרקטי לסחוב (דוגמת ה-P85) לאירועים קטנים או חזרות או כשצריך רק פסנתר.
בזמנו התעניינתי ברצינות גם ב Nord stage אך המחיר נראה לי מוגזם (למרות שבדיעבד אולי זה יכל היה להיות משתלם יותר בעיקר מבחינת המשקל).
אני מקווה גם שבבוא הזמן אם ארצה למכור יהיו לו קונים במחיר סביר.
קשה להחליט...
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 15:56   
ציטוט:
בזמנו התעניינתי ברצינות גם ב Nord stage אך המחיר נראה לי מוגזם (למרות שבדיעבד אולי זה יכל היה להיות משתלם יותר בעיקר מבחינת המשקל).

כמה עולה היום ה-XS8?
  Orit  
הודעה פורסם: שני 01 ספט',08 16:22   
12000 (כולל ציוד נלווה). אבל יש לו גם הרבה דברים שלסטייג' אין - כמו ספריית סאונדים ענקית וארפג'ים, אפשרויות מגניבות לחיווט מגוון של אפקטים, סקוונסר וסמפלר (פחות שימושיים לי כי אני עובדת יותר עם המחשב, אך ניתן לתעל אותם להופעות). הוא אחלה כלי להפקת מוסיקה ב"אולפן הביתי". הסטייג' יבוא הרבה פעמים בשילוב לפ-טופ או מודול לסאונדים נוספים. בכל מקרה לסחוב סטייג' ולפ-טופ עדיין עדיף על כל הכובד הזה בכלי אחד... למרות שגם במוטיף יש אחלה פונקציות להופעה חיה.
בקיצור הסטייג' הוא באמת פסנתר הבמה האולטימטיבי, אך קניתי את המוטיף בעיקר בשביל עבודה בבית. פשוט לאחרונה יצא לי להופיע הרבה פעמים והתבאסתי מהמשקל.
אני מקווה שיהיו לו קונים בעוד נגיד כשנה או יותר (בלי להוריד את המחיר לרצפה...)- (ואז אולי יש סיכוי שאקנה סטייג' יד שניה במחיר שפוי יותר#smile)
למען האמת ניגנתי על הסטייג' ואהבתי את האקשן של המוטיף הרבה יותר (מעט יותר כבד מהסטייג' אך פחות כבד מ- p-140 או s90es).
אין מה לעשות, על משקל קל משלמים...
הודעה פורסם: שלישי 02 ספט',08 10:47   
יש בהחלט Performance Mode במודולים של ה-Motif. את מוותרת רק על ה-Sampler וה-Sequencer (כלומר Song Mode). יש מצב שיש גם סאונדים נוספים במודול.
  Orit  
הודעה פורסם: שלישי 02 ספט',08 11:03   
וואלה, זה דווקא מידע מעניין. אבל עדיין, מבאס לנגן ב- performance mode בלי הנובים והסליידרים ושאר הכפתורים של המוטיף. הרעיון הוא לעשות את זה עם מקלדת שליטה?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון