Expert
פורסם: שני 01 ספט',08 01:57
אני לא מכיר יותר מדי טוב את הגירסה הזו של המוטיף, אבל למה שלא תקני פשוט את ה-P140 ואת המודול של המוטיף? אם את גם ככה לא מתכוונת להשתמש בקלידי הסינתי, זו אופציה הרבה יותר זולה וקלה מאשר לסחוב שתי מקלדות.
אגב, אם את משתמשת בעיקר בפסנתרים חשמליים, הייתי ממליץ לך ללכת פשוט על Nord Stage, מגירסאות 76 או 88 הקלידים (שתיהן גירסאות של קלידי פסנתר שקולים), שיתנו לך את סאונד הפסנתר והמקלדות המכניות (רודס, וורליצר, קלווינט, האמונד) הכי טוב שאני מכיר, במשקל ממש נוח (גירסת 76 הקלידים, למשל, שוקלת בערך 15 קילו) ובמחיר שלדעתי די קרוב לXS8 למרות שאני לא יודע אם האופציה הזו רלוונטית עבורך אחרי שכבר קנית אותו.
Expert
פורסם: שני 01 ספט',08 09:06
ה- P140 נפלא, אבל אם את באה מעולם המוטיף, כדאי לשים לב לכמה נקודות קטנות:
ה- P140 הוא Graded Hammer Effect - משקל הקלידים משתנה מהנמוכים לגבוהים. זה יותר דומה לפסנתר אמיתי, אבל יש שיאמרו שזה פחות נוח לצלילים שאינם פסנתר.
לעומתו ה- Motif XS8 הוא Balanced Hammer - משקל הקלידים אחיד וקל יותר.
רק למקרה שזה חשוב לך: ל- P140 אין Aftertouch. ל- Motif 8 יש.
ל- P140 גם אין Pitch/Modulation.
כמו ש- eyalamir הזכיר, יש גם מוצר חדש - ה- Motif XS Rack, שמציע את כל הסאונדים (אבל ללא סמפלר).
ב- P140 הווליום הוא ליציאת האוזניות ולרמקולים המובנים, ולא ליציאות ה-AUX OUT להגברה, שהן בווליום נומינלי קבוע. אבל כן אפשר לחבר את יציאת האוזניות להגברה (במקום את ה- AUX OUT), ואז לשלוט בווליום בעצמך.
פורסם: שני 01 ספט',08 09:48
למיטב ידיעתי, אין מקלדת פסנתרית שלא קורעת את הגב. למרות שנדמה לי ש-CME מייצרים מקלדות עם מנגנון פטישים בגרסאות של אפילו פחות מ-76 קלידים.
לא תהיה לך שום בעיה למכור את ה-xs8... אבל אם את כל כך מרוצה מהסינטי, שווה לייעל את פרוצדורת ההתניידות (מבחינת תחבורה, עגלה מתאימה ומסונג'רים). להיסחב עם שתי מקלדות זה גם באסה, וגם המודול לא בדיוק נכנס לכיס.
פורסם: שלישי 02 ספט',08 10:47
יש בהחלט Performance Mode במודולים של ה-Motif. את מוותרת רק על ה-Sampler וה-Sequencer (כלומר Song Mode). יש מצב שיש גם סאונדים נוספים במודול.