תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:03
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כדאי לקנות Kurzweil K2600X?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  uri  
תומך
הצטרף: 06 ספט' 04
הודעות: 445
כדאי לקנות Kurzweil K2600X?
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',08 14:59   
אהלן,
אני מתכנן לקנות פסנתר חשמלי בימים הקרובים. חרשתי כאן את כל הפורום ואני כבר יודע בעל-פה את כל ההודעות שקשורות לנושא ובכל זאת יש לי כמה שאלות:
מצאתי מישהו שמוכר Kurzweil K2600X. ורציתי להתייעץ איתכם לגביו. אלו ההתלבטויות:
- נראה לי שהוא נחשב לישן יחסית. משנה לי?
- אין לו יציאת USB כמדומני, קריטי? יש לי כניסת מידי בכרטיס קול אבל אני לא יודע אם יש לUSB עוד שימושים חוץ מחיבור לצורך העברת פקודות מידי (תכנות/הורדת סאונדים וכאלה).
- הבנתי שהוא מסובך ללמידה, אני לא מ"המסנטזים", אין לי מושג בזה בשיט. יהיו לי שם סאונדים טובים גם בלי שאצטרך לחפור אל תוך הקרביים שלו? אני מניח שמי שאקנה ממנו כבר תיכנת בעצמו כמה סאונדים.
- נקודת הזכות שלו על פני פסנתרים אחרים שהוא גם סינטי ואפשר ליצור איתו מגוון של תפקידים, בניגוד לפסנתרים אחרים שהם דלים יחסית בסאונדים ופונקציות. אני לא פסנתרן דגול, אני חדש בעסקי הקלידים ובכל זאת חשוב לי שיהיה מגע פסנתרי לקלידים וסאונד פסנתר טוב יחסית. השאלה אם אני מפספס פה, האם בזה שאני קונה סינטי אני לא מפסיד בצד של הפסנתר?
- בכמה פחות או יותר אתם חושבים שכדאי לקנות אותו (יד שניה)?

חוצמזה, הציעו לי ב"מרום" לקנות את הMP5 של Kawai. מה אתם אומרים עליו? לא היה שם במקום את ה-MP8 ולכן לא יכולתי לבדוק אותו. יש הבדל משמעותי ביניהם, שווה את המחיר?
שמתי לב שבד"כ לפסנתרים היקרים אין הגברה פנימית וזה די מבאס #sad .

לשמחתי יש לי ידידה שגם רוצה לקנות פסנתר חשמלי. על הדרך שנינו רוצים לקנות גם מוניטורים ככה שזאת הולכת להיות קניה גדולה ולכן תהיה לנו אפשרות מיקוח רצינית. אם מישהו במקרה רוצה לקנות ציוד כלשהו (קלידים וכדו') הוא מוזמן להצטרף מה שיעזור לכולנו לקבל מחיר טוב.

תודה ויום נעים!
electric monk
Act Compatible
הצטרף: 23 אוג' 03
הודעות: 934
מיקום: על סוס משועמם
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',08 17:04   
יש פוסט שלי בפורום על ה-PC3X של קורצוויל, שמוכרים עכשיו במרום. אם אתה כבר קונה קורצוויל, קנה אותו.

אבל באופן כללי, חשוב שתגדיר לעצמך מה הדרישות שלך מהכלי. למשל, אם אתה צריך רק פסנתר, אין שום סיבה לקנות סינטי מלא ב-10,000 שקל, שרק יסבך לך את החיים.
_________________
Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
Synthogy Ivory II | Roland A-88 | Omnisphere | Rhodes Suitcase 73 Mk I

Solstice Coil
  uri  
תומך
הצטרף: 06 ספט' 04
הודעות: 445
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',08 18:07   
שמע, בכל זאת יש הבדל משמעותי במחיר בין PC3X חדש לבין K2600X משומש. על ה-K2600X הבחור פירסם במודעה שהוא רוצה 7500 ואילו ה-PC3X עולה בחו"ל בערך 11,500 (אני לא יודע כמה הוא עולה במרום, אני מניח שבאיזור ה-13).
ציטוט:
אבל באופן כללי, חשוב שתגדיר לעצמך מה הדרישות שלך מהכלי. למשל, אם אתה צריך רק פסנתר, אין שום סיבה לקנות סינטי מלא ב-10,000 שקל, שרק יסבך לך את החיים.

קשה לי להגדיר כי זה הכלי הראשון שאני קונה ואני עדיין לא יודע לאן זה יתפתח. ממה שנראה לי כרגע אני רוצה פסנתר טוב אבל עם עוד כמות סאונדים בסיסיים שאוכל לנגן בכל מיני סגנונות ותפקידים.
יכול להיות שמה שיש ב-MP5 לדוג' יספק אותי. אבל אני חושש שאחרי כמה זמן אני אתבאס שיש בפסנתרים האלו רק כמה סאונדים בודדים שיגבילו אותי.
בכל אופן, תוכל לומר לי אם ה-K2600X עומד מול ה-RD300/700,MP5 ושאר החברים בכבוד בתור פסנתר?
electric monk
Act Compatible
הצטרף: 23 אוג' 03
הודעות: 934
מיקום: על סוס משועמם
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',08 18:21   
קודם כל, למיטב ידיעתי,PC3X במרום אחרי הנחה עולה 10K.

עכשיו, לגבי ה-K2600X -
המקלדת שלו מעולה. לטעמי הרבה יותר מאלו של קוואי או רולנד או ימאהה. מבחינת סאונד הפסנתר, אתה צריך לבדוק אם יש לו את ההרחבה של הפסנתר הדינמי (נקראת ROM3 או Triple Strike Piano). הסאונד הבסיסי של הפסנתר בכלי הזה די מיושן, אבל ה-ROM משפר את הסאונד בצורה מצוינת. כאן אתה יכול לשמוע שיר שיצא עם הפסנתר הדינמי של ה-K2600 הישן שלי.

בתור פסנתר, הכלי הזה הוא Overkill מטורף. ראה סקירה שלי בטסטר לגבי היכולות (והמגבלות שלו). המגבלות העיקריות, לטעמי, הן העובדה שהוא שוקל 35 ק"ג והעובדה שרוב הפריסטים מבישים, ושצריך לדעת לתכנת אותו - עבודה לא קלה. אם אתה כן קונה, וודא שאתה מקבל את שני ספרי ההדרכה (באורך של מעל 1500 עמודים ביחד).

אני שוב אומר, אם אתה כבר קונה קורצוויל (ואתה יכול לנחש שאני ממליץ עליהם בחום #wink ), בדוק את ה-PC3X. מדובר בתוספת לא גדולה לעומת ה-K2600X, והוא שוקל 10 ק"ג פחות ומגיע עם סאונדים בסיסיים יוצאים מן הכלל - רוב הפריסטים יותר משמישים וכמעט אין גבול למה שאפשר לעשות איתו.
_________________
Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
Synthogy Ivory II | Roland A-88 | Omnisphere | Rhodes Suitcase 73 Mk I

Solstice Coil
  uri  
תומך
הצטרף: 06 ספט' 04
הודעות: 445
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',08 18:40   
ציטוט:
ואתה יכול לנחש שאני ממליץ עליהם בחום

האמת שכשפתחתי את הפוסט הזה חיכיתי שתענה לי. אתה בטוח שאתה לא מקבל מהם תמלוגים? קצת קשה לי להאמין.. (צוחק כמובן #biggrin )
אני אעשה מאמץ לבדוק את ה-PC3X, כשהייתי במרום הם אמרו שלא נשאר להם ממנו,שהוא פשוט נחטף.
אם הפריסטים של הK2600 מבישים זאת באמת נקודה שלילית לרעתו. אני לא סומך על עצמי בנוגע לתכנותים.
10X #thumbsup
yoramilan
S.Supporter
הצטרף: 28 אוק' 01
הודעות: 4654
מיקום: country side
הודעה פורסם: שבת 30 אוג',08 21:03   
לי יש את ה-2500 כבר כמעט יותר מעשור
כשהוא הגיע אלי הוא עלה 18K ולא הפסיקו לדבר עליו (היה אותו בכל הארץ לעדי {רנרט} ולי)
כמובן שהיום הוא מיושן בטירוף אבל הוא עובד בלי לצייץ ומהבחינה הזו, אני מתקשה להיזכר מתי בפעם האחרונה נתקלתי במכשיר חשמלי כל כך אמין.

תכלס
באמת תלוי מה אתה צריך
גם אני לא קלידן ובחיים לא הייתי קונה כזה לעצמי (קילבלתי אותו כשכר עבודה מהפקה שהיתה חייבת לי כסף)
הוא כבד בטירוף, לא נייד, אפילו בשביל לחבר אותו במקום המקלדת שליטה אני חושב פעמיים.
הפסנתרים הבסיסיים שלו בסדר גמור (כמוב - ההרחבות)
מאידך, שמעתי טובים ממנו בהרבה.
כל מה שקשור לפסנתרים חשמליים, המונדים, פנדר-רוהדז וכ"ו, באמת שמעתי טובים יותר
אני לא מאמין שאתה צריך תחנת עבודה אבל הסיקוונסר יותר מסביר.

המקלדת שלו היא הדבר הכי דומה לדבר האמיתי שאי פעם נתקלתי בו
עבורי, זה ממש שיקול
אני יכול לנגן קלידים אבל אם אין להם מגע פסנתרני אמיתי, אני ממש מתבלבל.
המקלדת של הקורצוייל זה המקלדת שעד היום, בכל פעם שאני צריך להקליט קו פסנתר אמיתיר, ארפז'ים של כמה אוקטבות, נגינה שתחקה את הכלי הזה שנקרא פסנתר (בלי פסנתר - אם יש אז כמבן שאעדיף לנגן על פסנתר) אני אתאמץ ואחבר את הקורצוייל (שיושב על עגלה, אין מצב שאני סוחב אותו מהמחסן לאולפן על הגב)

זהו
מכאן - תחליט לבד
yyyairrrrr
הצטרף: 30 נוב' 03
הודעות: 95
הודעה פורסם: ראשון 31 אוג',08 01:16   
כאחד שהיה בבעלותו גם את הK2500X וגם את הK2600 ,וכחובב קורצוויל מושבע -אני יכול להגיד לך שבסכום שנקבת ,תוכל למצוא כלים אחרים שיותר יתאימו לצרכים שלך.
הקורצוויל הוא כלי מאוד חזק (גם היום למרות כל המפלצות שיצאו ע"י החברות המתחרות),אבל הוא מתאים לאנשים שיותר בקיאים ברזי התיכנות והסינטזה ע"מ להוציא לפעול את הפוטנציאל שבו.
ע"פ הרושם שקיבלתי מהודעתך יתאים לך כלי יותר "מוכן לנגינה" ועם אפשרויות יותר אינטראקטיביות.הייתי ממליץ על הROLAND RD700,את הקוואי אני לא מכיר כ"כ.
כמו כן KORG TRITON 88 ,יכול גם כן להתאים לצרכיך-מנסיון של כמה שנים בנגינה עליו אני יכול להגיד לך שמדובר באחד הכלים הכי נוחים להופעות.
בהצלחה #thumbsup
  uri  
תומך
הצטרף: 06 ספט' 04
הודעות: 445
הודעה פורסם: ראשון 31 אוג',08 02:08   
תודה חבר'ס, ירדתי מהקורץ. אני מבין שהוא לא מתאים לי.
ציטוט:
אני יכול להגיד לך שבסכום שנקבת ,תוכל למצוא כלים אחרים שיותר יתאימו לצרכים שלך.

השאיפה שלי היא לא לעבור את ה-6000 שקל וגם זה בלחץ. מה שאומר שכנראה אני לא אקנה RD700/PC3X חדשים. אם כבר חדש אז משהו בסדר גודל של MP5 או RD300 (אחרי הנחה).
חשבתי על ה-K2600 כי ה-7500 ש"ח כוללים קייס קשיח שאני לא צריך וזה כבר מפחית 700 שקל. תכננתי להתמקח ולהוריד אותו עוד קצת.. לא רלוונטי..

תכל'ס, אני לא מודאג. אני מאמין שמה שאני לא אקנה יהיה טוב לי.

איך מגע הקלידים של הטריטון?
electric monk
Act Compatible
הצטרף: 23 אוג' 03
הודעות: 934
מיקום: על סוס משועמם
הודעה פורסם: ראשון 31 אוג',08 08:47   
מה שאתה כן יכול לבדוק זה את ה-SP2X של קורצוויל, שהוא פסנתר חשמלי עם עוד קצת סאונדים, ויש לו את אותה המקלדת (המעולה) של ה-PC3X. או, לבדוק אם נשאר בכלי זמר מלאי של PC1X שהוא פסנתר חשמלי משולב עם סינטי בסיסי.
_________________
Macbook Pro 15" i7 16GB RAM | Logic Pro X | RME Fireface UC | Adam A7X |
Synthogy Ivory II | Roland A-88 | Omnisphere | Rhodes Suitcase 73 Mk I

Solstice Coil
  uri  
תומך
הצטרף: 06 ספט' 04
הודעות: 445
הודעה פורסם: ראשון 31 אוג',08 10:21   
יש במרום SP2X וגם בכלי זמר יש את ה-PC1X. שניהם במחירים שפויים.
אבדוק את זה.
אגב, ההפרש במחיר ביניהם הוא רק בגלל שכלי זמר אוהבים לדפוק מחירים גבוהים או שהוא באמת נחשב לטוב יותר?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון