תומך
פורסם: ראשון 10 אוג',08 16:47
אוו צופיפיניק משמיים באת אליי!
אני שוקל עכשיו להתחיל כמה קורסים לטובת אפיק מעבר להנדסת חשמל בטכניון,
אני מתכנן לעשות את זה במשך 4 סימסטרים - 2 קורסים בסימסטר ככה שלא צריך להיות לחוץ עד קץ הנשמה, אבל אני מתכנן לעבוד במשרה מלאה תוך כדי (QA ושאר ירקות)
כמה קשה האינפי1 הזה? וכמה רע יהיה לעשות מד"ר בזמן עבודה?
תומך
פורסם: ראשון 10 אוג',08 20:03
בוא נראה,
אני צריך לעשות את:
1) אינפי 1
2) חדו"א ב'
3) מבוא למד"ר
4) אלגברה 1
5) אלגברה 2
6) מבוא למדעי המחשב - JAVA
7) מערכות ספרתיות
8) מכניקה
איזה סדר קורסים לקחת אין לי מושג,
אני יודע שמכניקה לא אמורה להיות בעיה משמעותית, עשיתי פיזיקה 5 יחידות וקיבלתי 90 בפרק של המכניקה, מה גם שהיום אני ברמה הרבה יותר גבוהה במכניקה ממה שהייתי (חשבתי לשפר את הפיזיקה אז חזרתי קצת על החומר)
מבוא למדעי המחשב - JAVA, אני יודע C++ ברמה בסיסית, עשיתי בגרות בC, עברתי גם על 94 אם אני זוכר נכון ככה שגם זה בסדר, אני מאמין שהרמה תיהיה הרבה יותר גבוהה אבל אפשר להסתדר כי יש לי רקע,
מערכות ספרתיות זה כבר קשור לחשמל יותר אז נשאיר את זה לסוף
חדו"א ב' ואלגברה 2 חייבים לבוא אחרי אינפי 1 ואלגברה 1 (בהתאם) ככה שהם מחוץ למשוואה כנ"ל מבוא למד"ר
מה שמשאיר אותי עם השאלה: עם מה להתחיל?
אני רוצה 2 קורסים בסימסטר למרות שכבר אישרו לי 3
תומך
פורסם: ראשון 10 אוג',08 20:53
קיבלתי ייעוץ, הפרופסור אמר לי על פי הערכה שלו לפי הציונים שלי (725 בפסיכו ו90 במתמטיקה ו90 בפיזיקה) שאני יכול לעשות 4 קורסים אם אני רק לומד ולא עובד
אבל אני רוצה גם לעבוד ולעשות את זה על כמה סימסטרים ולא על 2 סימסטרים
ככה שאם הוא אמר שאפשר 4, אז 2 גם צריך להיות אפשרי
קשה? בוודאי,
יכין אותי לטכניון? מי יודע? אבל זה האפשרות הטובה ביותר בשבילי כרגע במקום לשפר בגרויות או לנסות להוציא 760 בפסיכומטרי, למרות שאני יכול, אבל זה נראה לי מתסכל מאוד להוציא 755 או כאלה ציונים ואז זה לא נתן לי כלום כל המאמץ
אני אעשה עוד כמה ימים חושבים וארשם לשני קורסים
חשבתי באמת להתחיל עם המבוא למדעי המחשב ועוד משהו
S.Supporter
פורסם: ראשון 10 אוג',08 21:03
הקורסים האלה באמת לא יכינו אותך לטכניון - הלימודים העצמיים באוניברסיטה הפתוחה שונים מאוד מהלימודים בכיתה באוניברסיטה רגילה. אבל החומר הוא בסה"כ אותו חומר, במיוחד במתמטיקה שבה הפתוחה נחשבת לטובה מאוד (למעשה יש שמועות שהקורס באלגברה לינארית 1+2, למשל, הוא יותר טוב ומעמיק בפתוחה מאשר בכל האוניברסיטאות האחרות)
אני מסכים שהכי כדאי להתחיל עם אחד (ורק אחד) מהקורסים אינפי 1 או לינארית 1, לפי הטעם. אם יש לך זמן, תוסיף את מבוא למדעי המחשב שהוא די קליל.
S.Supporter
פורסם: ראשון 10 אוג',08 21:42
מבחינת האוניברסיטה אין דרישות. לא צריך פסיכומטרי, לא בגרות ולא כלום. יצא לי לפגוש בחלק מהקורסים אפילו ילדים בכיתה ט'.
זה נשמע קצת מוזר, אבל השיטה עובדת. כולם מתקבלים, ואלה שלא מתאימים פשוט נושרים באופן טבעי במהלך הקורס. למשל בקורס אינפי 1 שלקחתי השנה, התחלנו את השנה עם 40 תלמידים בקבוצה וסיימנו עם פחות מ-10...