תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:29
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איכות כלים וטכניקות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג
  ריקו  
איכות כלים וטכניקות
הודעה פורסם: שישי 04 יול',08 20:52   
קודם איכות.
בקיובייס יש הרבה קלים דינאמיים,
מצאתי מולטיבאנד קומפרסור, קומפרסור רגיל, לימיטרים וכו'.
הם שווים משהו? או שעדיף לחפש כלים אחרים שלא באים עם הקיובייס?

איך ה T-RACKS?
הבנתי שהוא נחשב טוב.

טכניקות.
ההמלצה הגורפת היא להתחיל ב-EQ,
אבל שמתי לב שדווקא אחרי קומפרסיה שומעים בצורה מודגשת יותר פאקים בעריכה,
לדוגמה רק אחרי קומפרסיה ראיתי שברח לי קצת סנר, הנמכתי טיפה,
לפני זה לא נגעתי ב-EQ.
ולפי הגיון, נגיד התקרה של הקומפרסור מוגבלת ל 10DB אז את הלימיטר
הכי הגיוני להגביל למשהו כמו 11DB, מתאפשר חריגה קטנה לקומפרסור,
אבל עם הגבלה של הלימיטר.
?

ובכלל, אם אני מגיע כבר לקראת הסוף, ומרגיש שמשהו חסר לי בכלים קודמים,
אין פסול בלחזור אחורה ולתקן? או לעבוד במקביל על כמה כלים?
או שזה מעיד על טעות בדרך?

תודה,
ולא לנהוג שתויים מדי
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 04 יול',08 21:41   
לשאלתך הראשונה: הכלים שווים משהו. יש להם צבע מסוים שאנשים מסוימים לא אוהבים, אבל כאן מדובר בעניין של טעם. אם אתה שואל את השאלה ששאלת, סימן שלא הגעת לנקודה בהתפתחות שלך שמצדיקה הוצאת סכומי כסף על פלאגינים חיצוניים.

לשנייה: אין סדר קבוע. אי אפשר לתת לך תשובה משום שרוב הפרמטרים בשאלה שלך לא ידועים: אי קיו לפני קומפרסיה על מה? באילו נסיבות? מה המטרה? מה הבעיה? מה הסגנון? מה הכלי? מה שאר הכלים? מה עוד יושב על הערוץ הזה? מה הייתה שרשרת ההקלטה? מה החזון של השיר? זו גם הבעיה הגדולה ביותר בתחום לימוד הסאונד: עודף המשתנים העצום. לטעמי, לא תקבל תשובות כלליות בפורום. אם תעלה דוגמאות ספציפיות של שירים+ערוצים יהיה מי שיקשיב ויעוץ עצה.

ציטוט:

ובכלל, אם אני מגיע כבר לקראת הסוף, ומרגיש שמשהו חסר לי בכלים קודמים,
אין פסול בלחזור אחורה ולתקן? או לעבוד במקביל על כמה כלים?

אין שום פסול. אף אחד לא שומע איך הגעת לתוצאה הסופית שלך, כל שהכל כשר #smile.
אם תמקד את שאלתך, נוכל לענות עליה ביתר פירוט.
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שבת 05 יול',08 08:19   
מסטרינג רצוי שלא יהיה שלב תיקון הטעויות אלא שלב המעבר לרמה הבאה, הגבוהה יותר. בשלב המיקס יש לעסוק במיקס ולא לחשב חשבונות של "מה יקרה במסטרינג".

כלקוח של טכנאי מסטרינג רבים אני מציע לחשוב שלא הכלי עושה את התוצאה אלא האדם שמפעיל אותו.

מעבודה עם טכנאים ברחבי העולם עולה כי רובם עובדים עם כלים יעודים למשימות ספציפיות ולא עם פלאגים. הכלים יכולים להיות אנלוגיים או דיגיטליים וכל שילוב שביניהם. לכשעצמי לא זכורים לי סשנים של מסטרינג בישראל או בעולם בהם הטכנאי פתח פלאגים רבים, במידה וזה קרה היו אלו בעיקר לימיטר לסיום התהליך ולעיתים מאד נדירות גם EQ.
הודעה פורסם: שבת 05 יול',08 11:22   
אם אפשר לסטות טיפה מהשאלה המקורית,

ציטוט:

בשלב המיקס יש לעסוק במיקס ולא לחשב חשבונות של "מה יקרה במסטרינג".

לגבי זה, הייתי רוצה לדעת איך ליישם את זה על התופים במיקס למשל..
בינתיים איך שאני מתקדם בניסוי וטעייה אני מגלה שהכלי שנדפק הכי בקלות בשלב המאסטרינג הוא התופים - ההתקף נמרח, ההדהוד מתגבר ובקיצור, תופים שנשמעים לי פאנצ'יים בשלב המיקס פתאום "נעלמים" בתוך הגיטרות ושאר העניינים בעקבות מלחמת הווליום הבלתי נגמרת.
זה ברור לי שמיקס "נכון" אמור לא להשתנות בצורה דרסטית במאסטרינג, אבל אני עדיין מוצא את עצמי מנסה לשאוב יותר התקף מהתופים ומכניס פחות אמביינס וריוורב, מה שלטעמי יכול להישמע טיפה יבש מדי, ואז כשאני בודק איך זה נשמע עם לימיטר קצת אגרסיבי על המאסטר, שוב אני מוצא את עצמי מגביר את התופים (או מחליש את השאר) בצורה חסרת פרופורציות כפי שמתגלה כשאני מסיר את הלימיטר משם. בנוסף, עם הלימיטר מרגיש לי שיש מספיק ריוורב ואמביינס ובלעדיו הרגשה של יותר יבש (מה שבעבר הרגיש לי שהאמביינס מספיק לטעמי ועם לימיטר פתאום מוגזם). האם המשפט שלמעלה מתכוון לכך שבאמת מאסטרינג לא אמור לשנות את היחס בין האלמנטים במיקס (יותר בכיוון שתיארתי, פחות בכיוון של באלאנס בין כלי לכלי)?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מאסטרינג

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון