תומך
פורסם: רביעי 23 אפר',08 18:16
אני מניח שזה תלוי בתפקיד, לדוגמא בתפקיד דינאמי עם עליות משמעותיות אתה עלול להיכנס לקליפ ואת זה כבר לא תוכל לתקן...
S.Supporter
פורסם: חמישי 24 אפר',08 00:20
אני מופתע מהתגובה הזו.
הפונקציה של מניעת רוויה באמצעות הקומפרסור היא רק פונקציה אחת.
בנקודה הזו, אני באמת חושב שמי שזקוק לקומפרסור ע"מ למנוע רוויה (ע"ע לימטר) הרי שהוא צריך לבדוק דברים הרבה יותר בסיסיים כשבראש ובראשונה יש לשוחח עם הזמר (או הנגן) על מושגי מפתח הקשורים בדינמיקה אבל גם דברים נוספים כגון: הצבה, בחירת מיקרופון, כיוון שאר חלקי השרשרת (בדגש על עצמת כניסה בפרה אמפ) וכ"ו.
ישנם כלים/תפקידים/זמרים אשר בכוונת מכוון מאתגרים את הנושא הזה של קומפרסייה במובן הצר של הגבלה דינמית ולעניות דעתי, 99% מהבעיות נובעות מנגינה/שירה לא נכונים הנובעים מתפישה לא נכונה של מה זה רגש ואיך הוא צריך להיות מתורגם לערכים של דינמיקה.
ישנם בהחלט מקומות שבהם אין ברירה ויש לחשוב על קומפרסיה כדי להימנע מרווייה.
כאמור, במקום הזה אני בהחלט מסכים שקומפרסור אמור לתקן (ולעניות דעתי כן בשלב הכניסה) את האתגר שמציב הנגן.
אבל קומפרסור הוא הרבה יותר מלימיטר בלבד.
קומפרסור הוא גם צבע
קומפרסור (ובמיוחד כיול הקומפרסור, שיטת העבודה שלו ורגישות הכיול שלו) מספקים לתפקיד אופי (שאמנם לא יכול להחליף את מיתרי הקול של הזמר או אצבעותיו של הגיטריסט אבל בהחלט יכולים לעזור ולשפר.
אולם מעל הכל, קומפרסור הוא מכשיר יסודי בהכוונת הכלי/התפקיד למקום הדינמי הנכון.
כדי שכלי ייתמקם במקומו הנכון יש לעצב את מאפייניו (לא רק הדינמיים) כך שהוא לא יפריע לחבריו.
ולכן, אתה יכול לוותר עליו בשלב ההקלטה אם החלטת שהוא איננו נחוץ אבל לא כי הורדת את רגישות הכניסה.
הורדת רגישות הכניסה היא הכרעה אומנותית בדיוק כמו הנחתת תדר ב-EQ ואיננה באה לענות על חיפוש head room
אבל השאלה היתה אם בזמן ההקלטה או בזמן המיקס.
אני חסיד של "התפקיד הטוב" ומתעב את גישת ה-"will fix it when we'll mix it".
ומכאן שאני מאמין גדול בעיצוב דינאמי של התפקיד כבר בהקלטה.
זה קונספט וטכניקת עבודה.
אני לא חושב שיש בעיה לקמפרס אחרי ההקלטה את התפקיד המוקלט. זה רק עניין של טכניקת עבודה.
כמובן, שכל העסק מדובר על הקלטת over-dub וזה לא המצב כשמקליטים הרכב שלם בו זמנית.