Expert
פורסם: שלישי 22 אפר',08 11:25
אני מעוניין לקנות כרגע זוג מיקרופונים מעולים לאולפן שאני עובד בו. המטרה היא לקנות מיקרופונים שישמשו אותי בעיקר להקלטת פסנתר, גיטרות (יותר אקוסטיות),כלי נשיפה ומיתר, ואוברהדים לתופים. לשירה אני מתכוון לרכוש משהו יעודי יותר.
בגדול, די 'ננעלתי' על זוג 414, שמאד אהבתי את הסאונד שלו בהקלטות כלים (אני ממש אוהב את הדרך בה הוא מעביר פסנתר, למשל). השאלה היא, איזה מבין שני הדגמים המוצעים היום (ה-C414-XLS הכסוף וה-C414XLII המוזהב) עדיף לאפליקציות האלה (עם דגש משמעותי על אוברהדים ופסנתר). באתר של AKG מצוין שהכסוף עדיף יותר לכלים, בעוד הזהב עדיף לשירה, אבל אני לא לגמרי בטוח מה משמעות העניין, במיוחד בהתחשב בזה שהזהב גם כולל יותר מצבי קליטה (חמישה לעומת שלושה של הכסוף).
חפרתי את מנוע החיפוש של הפורום על כל דיון שכולל את ה-414 (וגם כמה פורומים בחו"ל), ולא מצאתי עדיין אבחנה מעמיקה על ההבדל בין שניהם, חוץ מכמה הודעות בפורומים בחו"ל שבגדול ציינו את הזהב כטוב משמעותית (באופן כללי, לא לאפליקציה זו או אחרת). הייתי שמח לשמוע ממישהו שבאמת התנסה באחד משני הדגמים האלו.
Expert
פורסם: שלישי 22 אפר',08 12:10
יש לי כרגע שלושה 57, שני 58, זוג AKG C1000, אחד AKG C2000 (שלא שייך לי, וכנראה יוחזר לבעליו עם הקניה), ועוד כל מיני דברים שבד"כ לא בשימוש כמו סט מיקרופונים לתופים של סמסון ועוד כמה קונדנסרים ודינמיים זולים. אני מתכוון לקנות כרגע בנוסף לזוג הקונדנסרים שדיברתי עליהם, Rode K2 (מיקרופון מנורות לשירה, שכבר הקלטתי איתו הרבה בעבר, ואני ממש אוהב את הסאונד שלו. ייתכן שגם אשתמש בו להייהט או סנייר, אבל עוד לא ניסיתי אותו לאפליקציה הזו), ו-AKG D112 (לבייס דראם).
פורסם: שלישי 22 אפר',08 19:25
אני רכשתי 414 לפני שנה וחצי.
ניסיתי את שניהם ולטעמי המוזהב התאים יותר לצרכים שיעדתי אותו (שירה בעיקר).
המוזהב נשמע יותר בהיר קצת.
אני חושב שלמטרות שציינת הכסוף יותר מתאים כי הוא יותר וורסטילי.
פורסם: שלישי 22 אפר',08 19:39
בדקתי פעם באתר של AKG ויש שם הסבר מפורט על ההבדלים
(אם אני זוכר נכון)
בעיקרון המוזהב הוא עם ממברנה אחרת כמו של הC-12
שיש שם BOOST בגבוהים, בשביל שירה.
ומן הסתם הגבר קבוע יכול להיות בעייתי בהקלטת כלים
במיוחד בOVERHEADS לדעתי.
תמיד ההמלצה ששמעתי מאנשי מקצוע היא לקחת את הכסוף
אבל מקסימום תנסה לשכור את שני הדגמים מאיזה אולפן ליום אחד ותראה מה מתאים לך יותר.
Expert
פורסם: שלישי 22 אפר',08 20:30
אולי אתה יכול להפנות אותי להודעה ספציפית? למיטב ידיעתי, קראתי כבר כל מה שיש בפורום בהקשר של הדגמים האלו. עדיין, הייתי שמח למישהו שניסה את שניהם בפועל (כלומר, לא בחנות, אלא באולפן) ובשימושים שאני גם זקוק להם.
פורסם: שלישי 22 אפר',08 20:42
הסידרה החדשה מומלצת ביותר (LTD)
בהצלחה בקנייה....