תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
התייעצות על דגמי Snowhite
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  Elior223  
התייעצות על דגמי Snowhite
הודעה פורסם: שלישי 15 אפר',08 10:08   
שלום,

לאחרונה חברי להרכב ואני מתכננים להפוך מחסן ישן לחדר חזרות חובבני, וכדי לייבש את ההחזרים מקירות הבטון ומתקרת האסבסט, חשבנו על שימוש ב Snowhite.

התקשרתי לאחת החנויות והם נתנו לי הצעת מחיר של 39 שקלים אחרי מע"מ למטר רבוע לחומר SWK 1200 (שלפי מה שהבנתי הוא ייעודי לאקוסטיקה ולא לבידוד תרמי).

עכשיו, זה הרבה הרבה יותר ממה שתכוונו להוציא. במיוחד לאור העובדה שכיסוי הקירות + התקרה אמור לצאת בסביבות ה 95 מטר רבוע (אורך המחסן 9, רוחב 3.5, גובה 2.5) ולאור המטרה החובבנית יחסית של החדר.

מה גם שהתרשמתי מהשרשרת הקודמת שדנה בנושא, שהעסק אמור לעלות 6.25 ש"ח למטר רבוע אחרי מע"מ.

סיפרתי למוכר על המחיר שדובר בשרשרת ההיא והוא אמר שבאמת יש דגם זול (והוא יעשה לי אותוו אפילו בארבע וחצי לפני מע"מ), אבל לדבריו זה ממש סתם. זה לא באמת ייבש וסתם חבל.

שאלתי היא:
האם באמת אין טעם ללכת על הדגם הזול? רק Snowhite SWK 1200 ישתיק את ההחזרים מהקירות?

חשוב לי להדגיש שוב שהתוצאה שאליה אני חותר היא לא אולפנית.
סה"כ שיהיה אפשר לנגן בכיף בלי לצאת עם כאב ראש (ואולי גם בלי לשים אטמים)

המון תודות #smile
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 15 אפר',08 11:08   
א. למה אתה רוצה לכסות את כל הקירות בחומר הזה? אם תעשה כך, סביר שתקבל חדר חנוק מתדרים גבוהים המתחנן בשארית כוחותיו לקצת אוויר, ומצד שני מדשדש בבוץ טובעני של תדרי לו-מיד ונמוכים. לא-כיף.

ב. לפני שאתה מוציא שקל, כדאי לקרוא קצת על אופן הטיפול המומלץ לחדרים כאלה. יש המון מידע כאן בפורום.

ג. "דגם יקר" ו"דגם זול" לא אומרים כלום. בהיעדר נתונים אקוסטיים אובייקטיביים על החומר אין שום דרך להעריך את התוצאה גם מבחינת איכות וגם מבחינת עלות\תועלת.

אני, אגב, נמנע מלהתקרב לחומרים שאינם מתועדים בקפידה עפ"י התקנים המקובלים.

ד. למה דווקא Snowhite? יש מספיק סוגים של חומרי ספיגה נקבובית שמאפייניהם ידועים, ולעולם יש ניסיון איתם ביישומים שאתה מחפש.

ה-Snowhite לרוב מגיע בצפיפויות נמוכות (עד 24 ק"ג\מ"ק) - המתאימות בעיקר ליישומי שיכוך בתוך מחיצות וקירות, ולא לבליעה אפקטיבית בתחום תדרים רחב, כמו שאתה מחפש.

סליחה אם ביאסתי אותך, אך זו המציאות.

פורום אקוסטיקה כבר מלא בשרשראות של חברה' שכיסו את החלל בחומרים הזויים ואח"כ באו לבכות שהחדר מרגיש כמו ספריה מקומית ברהט, הסנר נשמע כמו מגש של קנאפה, והגיטרה באס כמו נפיחה של מייקל מור.

אז כדאי ללמוד מטעויות של אחרים. #smile

ושיהיה בהצלחה.
  Elior223  
הודעה פורסם: שלישי 15 אפר',08 13:40   
קודם כל, תודה על התשובה.

א. מסכים. לדעתך בהנחה שאשתמש בסנואו וויט או חומר אחר, כדאי להשאיר אחד מהקירות חשוף? ואם כן, את ה9 מטר או ה 3.5?

ב. התחלתי לנבור. לפי כמות המידע, כנראה שזה יקח לי זמן מה. #smile

ג. המסמכים האלו :
http://www.haama.com/hebrew/tkanim.html

מתארים את אותם ערכים שעליהם דיברת?
(שואל ברצינות)

ד. ההתעיינות שלי בסנואו וויט נובעת מכך שקיבלתי רושם שהוא חומר זול, לא מזיק בריאותית ועושה את העבודה בכל הנוגע לייבוש סביר.
אני אנבור בפורום כדי לחפש חומרים נוספים שנותנים את התנאים האלו. בכל מקרה, אתה ממליץ על משהו ספציפי?

ועוד שאלה - מה אתה מציע לעשות עם תקרת האסבסט?
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 15 אפר',08 13:46   
ציטוט:

עוד שאלה - מה אתה מציע לעשות עם תקרת האסבסט?

חשבתי שהחומר הזה יצא מחוץ לכלל שימוש וגם מחוץ לחוק בכל הנוגע לבנייה.

?
היי אסף
הודעה פורסם: שלישי 15 אפר',08 14:05   
החומר באמת הוצא משימוש, מהסיבה שאם הוא נשבר נוצר "אבק אסבסט" ששאיפתו עלולה לגרום (חס ושלום) לתחלואה בסוגים שונים של סרטן הריאות.

התייעצנו עם מוקד ממשלתי העוסק באסבסט והתשובה שקיבלנו היא שאין שום סכנה להיות במבנה כל עוד הגג שלם. ליתר בטחון אפשר לצבוע את התקרה מבפנים עם צבע המכיל דבק (כדי למנוע השתחררות אפשרית של סיבים) ולשטוף את הגג במים מלמעלה פעם בכמה זמן.

כרגע (בין השאר) מטרידה אותי ההתנהגות האקוסטית של האסבסט ואיך מטפילם בה...
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 15 אפר',08 14:50   
ציטוט:
א. מסכים. לדעתך בהנחה שאשתמש בסנואו וויט או חומר אחר, כדאי להשאיר אחד מהקירות חשוף? ואם כן, את ה9 מטר או ה 3.5?

אני אוהב להשתמש בחומרים שאני מכיר. ליישום שאתה מחפש, הייתי לוקח את צמר הזכוכית 36 ק"ג\מ"ק של גולמט או ה-48 ק"ג\מ"ק של פז.

לגבי כמות הכיסוי, זה מאוד תלוי במימדי החדר.

בגדול אני אנטי מוחלט לכיסוי מלא של קירות בחומרי בליעה. צור לעצמך "תמונות" מהחומר הנבחר בעובי של כ-10 ס"מ בתוך מסגרת עץ מחוזקת ותלה אותן במרחק של כ-10 ס"מ נוספים מהקיר.

ליישום שאתה מחפש, חוק אצבע נחמד להתחיל ממנו הוא כיסוי של כשליש משטח הפנים של החדר (לא כולל רצפה) בתמונות כאלה, באופן סימטרי. משם אפשר להתקדם אם צריך עוד.

ציטוט:
ג. המסמכים האלו :
http://www.haama.com/hebrew/tkanim.html

מתארים את אותם ערכים שעליהם דיברת?
(שואל ברצינות)

באופן כללי כן. למרות שיש לי בעיה עם צורת המדידה המתוארת שם.
אבל עזוב. עדיין הטיפול שהמלצתי למעלה סביר שייתן לך תוצאות טובות יותר.

(ולא - אין לי מניות אצל יצרניות הצמרים המינראליים, אלו פשוט מוצרים איתם יש לי קצת יותר ניסיון).

ציטוט:
ד. ההתעיינות שלי בסנואו וויט נובעת מכך שקיבלתי רושם שהוא חומר זול, לא מזיק בריאותית ועושה את העבודה בכל הנוגע לייבוש סביר.

אני לא בטוח כלל לגבי המחיר. עדיין, יש לבדוק את העניינים באספקטים של עלות\תועלת ולא של מחיר נטו.

נהות לכמת את כמות הסאבינים שמרוויחים (מתארים את כושר הבליעה של החומר ע"ג שטח נתון) ביחס לעלות למ"ר.
ברוב המקרים שבדקתי (לא בדקתי פרטנית מול שלגיה), צמר זכוכית ניצח בגדול.

לגבי הקטע הבריאותי, אני הייתי הרבה יותר מודאג מהאסבסט מאשר מהצמרים...

ציטוט:
כרגע (בין השאר) מטרידה אותי ההתנהגות האקוסטית של האסבסט ואיך מטפילם בה...

אתה בסוג של בעיה.

ראשית, כדאי לבדוק האם מדובר באסבסט פריך או באסבסט-צמנט.

אם יש לך שם אסבסט פריך לא הייתי מתקרב לחדר גם באיומי אקדח.

גם אם מדובר באסבסט-צמנט (תערובת של אסבסט ובטון יצוקים לפלטות) אסור לך בשום מקרה להפעיל לחץ או לחורר את התקרה מכיוון שהדבר יגרום לבריחת סיבים.

מכך, אתה מראש מוגבל לחלוטין בטיפול האקוסטי בתקרה - לא תוכל לתלות ממנה כלום או לקדוח אליה משהו.

יותר מזה, אני מניח כי אף אחד לא בדק מה קורה לסיבי האסבסט בתנאי ויברציות בתדרים נמוכים.
ההמצלה של המוקד הממשלתי, סביר שנכונה למקומות "קונבנציונאליים" ולא לחדר בו יופעלו מגברי בס ומחוללי תדר נמוך בלוול גבוה ממינים שונים...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון