פורסם: רביעי 09 אפר',08 17:31
אפרט:
תרגלתי את כל הסולמות בסקוונצות מלודיות (דו רה מי דו רה מי פה מי וכו') גם לאורך מיתר בודד וגם באיצבועים. עכשיו הגעתי לשלב שאני מנסה לנגן סקוונצות על סטנדרטים שונים מהרילבוק, ולהחליף סולם כל פעם שהוסלם מתחלף בהרמוניה (למשל all the things you are ).
הבעיה היא שאת כל התרגולים עשיתי לפי האצבועים או משמיעה, וכשמתחלף הסולם בשיר, אני לא יודע לאן איפה אני נמצא/לאן אני ממשיך בשביל להיות בסולם החדש.
המצב די מתסכל...
אם למישהו יש רעיון...
פורסם: חמישי 10 אפר',08 01:38
אם הבנתי אותך נכון, בעיקר תנסה להפריד את מה שאתה שומע ממה שאתה יודע, משמע לא לנגן סולמות ונגזרותיהם רק לפי נטיית האוזן אלא לעבוד קשה בלשים לב שאתה באמת יודע איפה אתה נמצא כשאתה מנגן ואת זה תשיג דווקא בתרגילים כמו סקוונצות באורך אקראי בסולמות השונים (לא רק טרצות כמו שציינת) תוך כדי ציון התו שאתה מנגן (בקול רם או בלב) בנוסף לעצות שלמעלה.
תמצא את הדרך הכי מהנה ללמוד את התוים על הצוואר. ולאורך הזמן אין מלהבין בראש ובע"פ ולדעת את המודוסים בסולמות השונים
עניין אחר שלא הבנתי אם אתה בקיא בו או מתרגל אותו הוא לדעת בע"פ את התוים בכל הנגזרות המודליות בסולמות השונים. אחרי שהשקעתי קצת זמן בתרגול מניית המודוסים השונים (רה לוקרי, סול דורי וכו') על מנת להיות בקי בהם, כל זה כדי להיות מוכן לקורס הרמוניה ג'אז, האורנטציה שלי השתפרה פלאים. זה לא בא בדקה אבל שווה להכניס את זה לתוכנית האימונים.
לתפיסתי אלה שני מרכזים שונים (שמשפיעים אחד על השני כמובן) ורוב הגיטריסטים מפתחים את השמיעה שלהם והבנה רודפת אחריה ומשיגה בקושי.
מה שמביא לבדיחת האיך גורמים לגיטריסט להפסיק לנגן, הישנה.
פורסם: רביעי 14 מאי,08 23:01
ומהניסיון שלי- תנגן פירוקים משולשים על כל אקורד שתגיע אליו. ככה כבר תבנה לך התמצאות בסיסית של הסולם החדש- אם התחלת מהטוניקה, טרצה או קווינטה, כבר סגרת את רוב הפינות לפחות סביב הפוזיציה הספציפית. תשתדל שהמעבר בין הפוזיציות יהיה צמוד ככל האפשר על הפינגרבורד, אל תקפוץ סתם לפוזיציה לא קשורה 5 שריגים למעלה. תתאמן כל פעם על סטים של 3 מיתרים או בתוך 3 שריגים וזה יפקס אותך.
בקשר ללמידת התווים- כמו שכבר אמרו- תלמד לזהות את המיקום של האצבע שלך אינטואיטיבית- תזרוק אותה אקראית על איפשלא יהיה ותגיד בקול את שם התו.
דבר אחרון- סדר הופעת הדיאזים והבמולים, מכיר? מעגל הקווינטות והקוורטות בהתאמה... אם כבר תזהה את התווים על הסולם תוכל לדעת לפחות לחלק מהסולמות, בדיוק מה התווים שקשורים אליהם, אבל זאת באמת באמת רמה גבוהה שלוקח המון זמן ללמוד אותה
Sitting on a cornflake, waiting for the van to come...