תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:06
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
איך אני לומד את הסולמות על הפרטבורד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  joe opp  
איך אני לומד את הסולמות על הפרטבורד?
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 17:31   
אפרט:
תרגלתי את כל הסולמות בסקוונצות מלודיות (דו רה מי דו רה מי פה מי וכו') גם לאורך מיתר בודד וגם באיצבועים. עכשיו הגעתי לשלב שאני מנסה לנגן סקוונצות על סטנדרטים שונים מהרילבוק, ולהחליף סולם כל פעם שהוסלם מתחלף בהרמוניה (למשל all the things you are ).
הבעיה היא שאת כל התרגולים עשיתי לפי האצבועים או משמיעה, וכשמתחלף הסולם בשיר, אני לא יודע לאן איפה אני נמצא/לאן אני ממשיך בשביל להיות בסולם החדש.
המצב די מתסכל...
אם למישהו יש רעיון...
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 18:16   
בצם מה שאתה שואל זה - "איך אני מאלתר בג'אז...".
תמיד אתה יכול לדאוג ליפול על תו שהוא בדיוק שייך לאקורד הבא (או חצי טון למעלה או למטה ו"להחליק" אליו).
אני הייתי מציע לך להתחיק עם ארפז'ים דווקא. בכל תיבה תנגן ארפז' של אקורד שלה, ואיפה שתסיים - משם תמצא דרך בתזוזה של טון או חצי טון לתו באקורד הבא.
אחרי שתעשה את זה, ההרמוניה של הקטע תהיה כבר מתחת לאצבעות שלך.

אבל אם אתה מתעקש ללכת על סולמות (אני יודע שאותי אישית כל הנושא של סולמות פשוט עיכב) - אז פשוט תבין באיזה תו אתה נמצא. ואם כבר החלטת לאיזה סולם את הולך, את לא יכול להיות יותר מחצי טון רחוק מהתו שאתה מחפש.

ציטוט:
If you hit a wrong note, then make it right by what you play afterwards.
Joe Pass

הודעה פורסם: רביעי 09 אפר',08 18:42   
ציטוט:
הבעיה היא שאת כל התרגולים עשיתי לפי האצבועים או משמיעה, וכשמתחלף הסולם בשיר, אני לא יודע לאן איפה אני נמצא/לאן אני ממשיך בשביל להיות בסולם החדש.

במצב הזה אין ברירה אלא להכיר לעומק את התווים על כל צוואר הגיטרה, ובכל הסולמות...

תרגיל טוב בתור התחלה זה לנגן על מיתר אחד בעלייה וירידה, כאשר כל 4 תיבות מתחלף סולם. למשל 4 תיבות דו מז'ור, 4 תיבות פה מז'ור וכו', כאשר אתה תמיד ממשיך לצליל הבא הכי קרוב בסולם החדש. יש לך אינספור אפשרויות עם התרגיל הזה.
גולן
הודעה פורסם: חמישי 10 אפר',08 01:38   
אם הבנתי אותך נכון, בעיקר תנסה להפריד את מה שאתה שומע ממה שאתה יודע, משמע לא לנגן סולמות ונגזרותיהם רק לפי נטיית האוזן אלא לעבוד קשה בלשים לב שאתה באמת יודע איפה אתה נמצא כשאתה מנגן ואת זה תשיג דווקא בתרגילים כמו סקוונצות באורך אקראי בסולמות השונים (לא רק טרצות כמו שציינת) תוך כדי ציון התו שאתה מנגן (בקול רם או בלב) בנוסף לעצות שלמעלה.

תמצא את הדרך הכי מהנה ללמוד את התוים על הצוואר. ולאורך הזמן אין מלהבין בראש ובע"פ ולדעת את המודוסים בסולמות השונים

עניין אחר שלא הבנתי אם אתה בקיא בו או מתרגל אותו הוא לדעת בע"פ את התוים בכל הנגזרות המודליות בסולמות השונים. אחרי שהשקעתי קצת זמן בתרגול מניית המודוסים השונים (רה לוקרי, סול דורי וכו') על מנת להיות בקי בהם, כל זה כדי להיות מוכן לקורס הרמוניה ג'אז, האורנטציה שלי השתפרה פלאים. זה לא בא בדקה אבל שווה להכניס את זה לתוכנית האימונים.

לתפיסתי אלה שני מרכזים שונים (שמשפיעים אחד על השני כמובן) ורוב הגיטריסטים מפתחים את השמיעה שלהם והבנה רודפת אחריה ומשיגה בקושי.

מה שמביא לבדיחת האיך גורמים לגיטריסט להפסיק לנגן, הישנה.
  joe opp  
הודעה פורסם: חמישי 10 אפר',08 15:19   
ראשית #thanx לכל המגיבים

ציטוט:
במצב הזה אין ברירה אלא להכיר לעומק את התווים על כל צוואר הגיטרה, ובכל הסולמות...

בעצם לזה כיוונתי בשאלה. אם אני מבין נכון, מה שאתם מציעים זה לנגן סקוונצות באופנים שונים תוך כדי החלפת סולמות, רק לשים לב איפה אני נמצא - ועם שמות התווים.
אני הולך להתחיל לרוץ עם זה. #guitarist

ציטוט:
תמצא את הדרך הכי מהנה ללמוד את התוים על הצוואר.

אהההה...על זה דיברנו לא?
ציטוט:
בתרגול מניית המודוסים השונים

אני מבין שזה גם בלי הכלי, פשוט לשבת ולחשבן בראש #think עד שזוכרים(תעסוקה לנסיעות ארוכות...)יאללה לעבודה.. מבשל
Ziggy3000
לדעתי
הודעה פורסם: רביעי 14 מאי,08 23:01   
ומהניסיון שלי- תנגן פירוקים משולשים על כל אקורד שתגיע אליו. ככה כבר תבנה לך התמצאות בסיסית של הסולם החדש- אם התחלת מהטוניקה, טרצה או קווינטה, כבר סגרת את רוב הפינות לפחות סביב הפוזיציה הספציפית. תשתדל שהמעבר בין הפוזיציות יהיה צמוד ככל האפשר על הפינגרבורד, אל תקפוץ סתם לפוזיציה לא קשורה 5 שריגים למעלה. תתאמן כל פעם על סטים של 3 מיתרים או בתוך 3 שריגים וזה יפקס אותך.

בקשר ללמידת התווים- כמו שכבר אמרו- תלמד לזהות את המיקום של האצבע שלך אינטואיטיבית- תזרוק אותה אקראית על איפשלא יהיה ותגיד בקול את שם התו.

דבר אחרון- סדר הופעת הדיאזים והבמולים, מכיר? מעגל הקווינטות והקוורטות בהתאמה... אם כבר תזהה את התווים על הסולם תוכל לדעת לפחות לחלק מהסולמות, בדיוק מה התווים שקשורים אליהם, אבל זאת באמת באמת רמה גבוהה שלוקח המון זמן ללמוד אותה

Sitting on a cornflake, waiting for the van to come...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון