פורסם: שישי 01 פבר',08 20:54
רימון נראה לי המקום הכי פחות מתאים ללמוד סאונד
זאת מכללה שמתעסקת לרוב במוזיקת ג'ז (למרות שיש להם חוסר בביג בנד ועודף זמרים/ות)
עמק הירדן או ספיר נראים לי הכי משתלמים, לימודי ערב/צהריים במכללה בת"א זה קריעה כספית (גם נסיעות וגם שכר לימוד)
תומך
פורסם: שבת 02 פבר',08 01:29
המטרה שלי היא ממש לא להקליט באיכות סבירה בבית, את זה אני כבר עושה מזה כשנה ובדיוק עכשיו מסיים קורס על קיובייס והמסביב ואני מאמין שאני מתחיל להפיק את המיטב מהציוד (הדל) שיש לי.
המטרה שלי היא להתמקצע כמה שיותר, להחכים, להנות על הדרך וכן ארצה גם להתברג בזה, מעטים הם התחומים שמעניינים אותי עד כדי הרצון לעסוק בהם באופן מקצועי, טכנאות סאונד זה בראש הרשימה.
נתתי את הפרוטולס ומאסטרינג לדוגמא מכיון שזה דברים שאין לי את האפשרות להתעסק בהם, אני יכול לקרוא מאמרים ומניואלים ולצבור ידע תיאורטי אבל מערכת פרוטולס אין לי בבית כמו גם ציוד למאסטרינג, ברור לי שלא אצא טכנאי מאסטרינג מדופלם מלימודי תעודה של שנתיים, לא מצפה לזה, אבל נראה לי שבשוק היום כולם רוצים קבלות ונסיון, אז אני כן ארצה להשיג כמה שרק אוכל במסגרת הלימודים, אני מניח שמקום שיקבל עליו טכנאי בתחילת דרכו להתמחות כלשהי ואותו מקום משתמש בפרוטולס, יעדיף את הטכנאי הצעיר שכן מכיר את המערכת לעומת זה שלא.
ברור לי שלימודי תוכנה אלו ואחרים לא יעשו את ההבדל והבסיס והיכולת לפתח את החשיבה הלאה ולהבין מה אתה עושה ולמה הם הדברים החשובים כאן, אבל סתם כהשוואה, כשאני רואה מודעות דרושים לגרפיקאים, כמעט כולם מציינים שיש צורך בידע בפוטושופ ובפריהנד, לכן אין ספק שחשוב גם לצבור ידע מסוים על התוכנות ואם זו פלטפורמה פופולארית שלי בביתי אין נגישות אליה אז בכל אופן קצת חשוב לי שאלמד עליה.
תודה על תגובותיכם.
תומך
פורסם: שבת 02 פבר',08 05:56
עד כה נמנעתי מלהגיב כי באמת לא ידעתי מה אתה מחפש לעשות עם זה.
שמע אני יכול להעיד על עצמי, השקעתי שנתיים מהחיים בלימודים במכללת ספיר,
אני יכול לומר לך אישית שזו אולי ההחלטה הכי נכונה שלקחתי.
מבחינתי באתי, למדתי החכמתי ברמות, קיבלתי יסודות וכלים ויכולות שלא היו לי לפני כן,
פתאום נפתח כזה חלון הזדמנויות לדברים שלא חשבתי עליהם, מעבר לרשימה הרגילה
של פלוסים ומינוסים. כן נגעתי בציוד ובאמנים ובנגנים
ובכמה סטודנטיות לקונלוע על הדרך...
החברים הכי טובים שלי היום הם חבר'ה מהלימודים,
ולמרות שאינני עוסק בתחום מסיבות אישיות, ידעתי מראש מה מצבו של השוק
לפניי שנכנסתי ללמוד, הריי שכמו רבים וטובים שהמליצו וימליצו- זה עשה לנפש רק טוב.
אתה אוהב את זה וזה מרתק אותך? לך על זה עד הסוף, אם היה מסלול מהנדס אודיו
הייתי הולך לזה, אז מבחינתי כיסיתי פה את הטופ והשקטתי את הספקות שלי.
אני אומר אם זה מה שאתה אוהב- לך על זה, ולא תתחרט.
חוצמזה תמיד נעים ונחמד לראות את הדיפלומה ממוסגרת על הקיר
ולדעת שעשית משהו עם עצמך, ושיש לך עוד אופציות...