תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מעוניין בחוות דעת על מכללות
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  Kwebos  
תומך
מעוניין בחוות דעת על מכללות
הודעה פורסם: חמישי 31 ינו',08 18:47   
אני מעוניין להירשם השנה ללימודי סאונד באחת מן המכללות בארץ, הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מאנשים שלומדים/למדו/מכירים היטב את מכללת ספיר ומכללת עמק הירדן, יתרונות, חסרונות, מרצים וכו'.

כמו כן, יש פה מישהו עם נסיון במסלול של רימון?

כמובן שאלך ליום פתוח להתרשם בעצמי ואשאל את השאלות בעצמי אבל הייתי רוצה גם לשמוע דעות מאנשים שעברו שם או יודעים במה מדובר.
על ספיר למשל שמעתי הרבה ביקורות טובות אבל תוכנית הלימודים נראית לי תמוהה, קליטה ושידור, מתמטיקה, אקוסטיקה וכו', אין לי ספק שכל אלה חשובים מאד אך מה עם מאסטרינג? מה עם מעט התנסות בתוכנה ועל פלטפורמות שונות, הייתי שמח לצבור טיפה נסיון בפרוטולס למשל.
מצד שני מגל המכללות התל אביביות שכן מציעות את הדברים הללו לא התרשמתי לטובה, ביקרתי בשלושה מהן ואין טעם לנקוב בשמות.

בקיצור, כל מי שיוכל לנדב כל מידע שהוא יבורך.
שבת שלום! #smile
oh-babie
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 31 ינו',08 20:01   
רגע לפני שהשרשרת הופכת לקרב עקוב מדם: "אני למדתי שם ושם הכי טוב" או "אני למדתי שם והכל שם מעפן" או "לך תבדוק בעצמך ועזוב אותנו בשקט", כמה מילים ברשותך:

ראשית, לא אגיב ישירות להשוואה שאתה מחפש, בעיקר בגלל שאינני יכול להיות אובייקטיבי.

עם זאת, אגיב על כמה דברים באופן כללי.

ציטוט:
תוכנית הלימודים נראית לי תמוהה, קליטה ושידור, מתמטיקה, אקוסטיקה וכו', אין לי ספק שכל אלה חשובים מאד אך מה עם מאסטרינג?

מתמטיקה - זהו כלי עבודה. אתה לא יכול ללמוד להיות שיפוצניק בלי לדעת להחזיק מקדחה.
לצערינו(?) הרב, חלק עיקרי מהנושאים הנלמדים בתחום הסאונד מושתתים על דיסציפלינות כמו אקוסטיקה ואלקטרוניקה, ובכדי להבין את אלה כמו שצריך, מה לעשות, צריך שליטה במתמטיקה.
כלי עבודה.

זו גם הסיבה ששליטה במתמטיקה היא דרישת קדם (בשתי המכללות המדוברות).

אקוסטיקה - נראה לי שזה מדבר בעד עצמו. אם לא, תגיד.

קליטה ושידור - זהו קורס העשרה שמסייע להבין טכנולוגיות RF (אולפני שידור רדיו וטלוויזיה, אודיו אלחוטי וכו').

מאסטרינג - ללמד לעשות מאסטרינג בתוך תוכנית דו-שנתית זה חלומות בהקיץ - והבטחות ללמד אותך מאסטרינג (כמו שצריך) במסגרת תוכנית כזו = צ'ק ללא כיסוי.
שתי המכללות מלמדות עקרונות במאסטרינג ועריכה דיגיטאלית, אבל שלא יהיה לך ספק - איש מאסטרינג לא תצא מזה.

ציטוט:
מה עם מעט התנסות בתוכנה ועל פלטפורמות שונות, הייתי שמח לצבור טיפה נסיון בפרוטולס למשל.

הפלטפורמות הפופולאריות (פרוטולז, נואנדו\קיובייס) נלמדות בשתי המכללות המדוברות וגם בביה"ס רימון.

כל-טוב ובהצלחה #smile
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: חמישי 31 ינו',08 20:57   
תודה על התגובה, כמו שכתבתי, ברור לי הצורך בנושאים כגון מתמטיקה, שלא נדבר על אקוסטיקה, אבל נושאים כמו מאסטרינג או לימודי תוכנה לא היו רשומים בתוכנית הלימודים של ספיר.

אני מקווה שהשרשרת לא תהפוך לעקובה מדם, אחרי הכל זה לא פורום של תיכוניסטים, למדתי שם והכל מעפן זו לא ממש תגובה בוגרת, אני מודע לזה שמה שמתאים לי לא בהכרח מתאים לאחר אבל עדיין אשמח לשמוע דיעות.

לך תבדוק בעצמך ועזוב אותנו בשקט אני יותר מסוגל להבין... #smile
MotiDeli
הודעה פורסם: שישי 01 פבר',08 20:54   
רימון נראה לי המקום הכי פחות מתאים ללמוד סאונד
זאת מכללה שמתעסקת לרוב במוזיקת ג'ז (למרות שיש להם חוסר בביג בנד ועודף זמרים/ות)
עמק הירדן או ספיר נראים לי הכי משתלמים, לימודי ערב/צהריים במכללה בת"א זה קריעה כספית (גם נסיעות וגם שכר לימוד)
Amirhe
הודעה פורסם: שישי 01 פבר',08 21:21   
היי ,
גם אני השנה מתכנן ללמוד מוזיקה, עכשיו אחרי שיש תואר ראשון בכיס (כלומר באמצע פברואר אני מנשק את האוניברסיטה הפתוחה לשלום וממשיך עם חיי תודה לאל!)
אפשר להפתנות ללימודים שהם קודם כל לנפש!

מה שסיגלתי לעצמי בשנה האחרונה היא מחשבה שאני הולך קודם ללמוד בשביל להנות ורק אחרי זה בשביל מקצוע .

לדעתי , לפחות לפי איך שאתה כותב את מכתבך אתה עדיין לא מפוקס בדיוק על מה אתה רוצה להוציא מהלימוד . לכתוב "מאסטרינג" , "פרוטולס" זה לכתוב סיסמאות שמראות לפחות לעניות דעתי שאתה מאד להוט להקליט ולהוציא חומרים שלך באיכות גבוהה לרשת ...
בשביל זה תעשה קורס CUBASE מקיף לדוגמה וקח את כל הכלים שתקבל ותמשיך משם סולו...

מה שאני עשיתי ומתכנן לעשות בקרוב זה לשבת עם דף ועפרון ולרשום מה אני רוצה ללמוד (כמובן שיהיו כמה קורסים שאני אעשה כי לא תהיה ברירה אבל בגדול מה אני רוצה לדעת)
ולאחר מכן , איפה אני רואה את עצמי בעוד שנתיים ,אחרי שאסיים ללמוד.

אחרי זה אני אתחיל ללכת לכל סדנת אמן או יום פתוח אפשרי שבקרוב יתחילו לצוץ כמו פטריות אחרי הגשם . ת'אמת כבר הייתי בסדנא אחת מאד מעניינת אך כמובן על קצה של חוט וזו היתה הסדנא בתחילת השבוע בנושא הגברת מופעים , סדנא שנערכה ב BPM.
כמובן שהם מיד רצו שארשם אבל אני לא לחוץ , מה שלקחתי מהסדנא הוא שתחום ההגברה מעניין אותי ונשמע כמו קורס מרתק ולכן אסמן אותו כאחד מהקורסים שארצה ללמוד.

בהמשך אני אראה מה שווה לי ומה אני רוצה , האם לעשות מספר קורסים בודדים או ללכת ללמוד במסגרת מסודרת - ורק שתדע לך , לא בהכרח תלמד בצורה מקיפה קורסים שאולי יעניינו אותך יותר אבל בגלל שאתה לומד במסגרת של מסלול , תקבל אותם בצורה של LIGHT...
יענו לא תלמד את כל התורה שאתה יכול ללמוד אם תיקח את אותו הקורס רק במבנה ההקפי שלו
שלמעשה הוא קורס בפני עצמו .

ככה זה שחברה שלך מאמנת אישית שלמדה אצל אלון גל #smile
יש בזה יתרונות...

בקיצור זה לא ממש ענה על שאלתך אבל מכיוון שאתה מזכיר לי את עצמי ,החלטתי להעלות את זה בכתב לך ולאחרים שמתחילים בחיפוש ובקבלת ההחלטה בקשר למה שהם רוצים להוציא מהלימודים , מה ללמוד ומה לקבל בסוף המסלול!
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 פבר',08 23:28   
ציטוט:

הייתי שמח לצבור טיפה נסיון בפרוטולס למשל.
מצד שני מגל המכללות התל אביביות שכן מציעות את הדברים הללו לא התרשמתי לטובה, ביקרתי בשלושה מהן ואין טעם לנקוב בשמות.

כפי שאמיר מעלי אמר, אל תביט בקנקן אלא במה שבתוכו.
מקום לימודים טוב הוא זה שמלמד אותך את ה"מסביב" באותה מידה שהוא מלמד אותך את העיקר. זה שמתמקד ביסודות ופחות באפליקציות המנצנצות.
הרי כל טמבל יכול לפתוח ספר הוראות של פרוטולז ואחרי שבועיים להתמצא בתוכנה (אגב, יותר טוב מ-90% מהטמבלים האחרים שלא עשו את זה #smile ).
התוכנה היא רק הכלי. הלמידה, ההבנה וההארה האמיתיים מתרחשים במקום אחד - בראש. העקרונות הבסיסיים זהים בכל תוכנה שתבחר, ואתה תקלוט אותם כשתתחיל לעבוד ולהתנסות באופן אישי. זה לא מה שיקפיץ אותך רמה.
התמחות בתת-תחום (כגון מסטרינג, מיקסינג וכו') היא דבר שבא תוך ניסיון בשטח ועבודה עם אנשים אחרים. כך גם בכל דיסיפלינה מבוססת - תחילה הבסיס, אחר כך ההתמחות. זה סימן לבריאות, לא לחולי.
מקווה שעזרתי לך להסתכל על הדברים בצורה קצת אחרת.
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 02 פבר',08 00:06   
אסף :
מקום לימודים טוב הוא זה שמלמד אותך את ה"מסביב" באותה מידה שהוא מלמד אותך את העיקר. זה שמתמקד ביסודות ופחות באפליקציות המנצנצות.

..

התמחות בתת-תחום (כגון מסטרינג, מיקסינג וכו') היא דבר שבא תוך ניסיון בשטח ועבודה עם אנשים אחרים. כך גם בכל דיסיפלינה מבוססת - תחילה הבסיס, אחר כך ההתמחות. זה סימן לבריאות, לא לחולי.

אם היה סמיילי של איש מצדיע, הייתי שם כאן חמישה בשורה.

כל מילה בסלע.
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: שבת 02 פבר',08 01:29   
המטרה שלי היא ממש לא להקליט באיכות סבירה בבית, את זה אני כבר עושה מזה כשנה ובדיוק עכשיו מסיים קורס על קיובייס והמסביב ואני מאמין שאני מתחיל להפיק את המיטב מהציוד (הדל) שיש לי.

המטרה שלי היא להתמקצע כמה שיותר, להחכים, להנות על הדרך וכן ארצה גם להתברג בזה, מעטים הם התחומים שמעניינים אותי עד כדי הרצון לעסוק בהם באופן מקצועי, טכנאות סאונד זה בראש הרשימה.

נתתי את הפרוטולס ומאסטרינג לדוגמא מכיון שזה דברים שאין לי את האפשרות להתעסק בהם, אני יכול לקרוא מאמרים ומניואלים ולצבור ידע תיאורטי אבל מערכת פרוטולס אין לי בבית כמו גם ציוד למאסטרינג, ברור לי שלא אצא טכנאי מאסטרינג מדופלם מלימודי תעודה של שנתיים, לא מצפה לזה, אבל נראה לי שבשוק היום כולם רוצים קבלות ונסיון, אז אני כן ארצה להשיג כמה שרק אוכל במסגרת הלימודים, אני מניח שמקום שיקבל עליו טכנאי בתחילת דרכו להתמחות כלשהי ואותו מקום משתמש בפרוטולס, יעדיף את הטכנאי הצעיר שכן מכיר את המערכת לעומת זה שלא.

ברור לי שלימודי תוכנה אלו ואחרים לא יעשו את ההבדל והבסיס והיכולת לפתח את החשיבה הלאה ולהבין מה אתה עושה ולמה הם הדברים החשובים כאן, אבל סתם כהשוואה, כשאני רואה מודעות דרושים לגרפיקאים, כמעט כולם מציינים שיש צורך בידע בפוטושופ ובפריהנד, לכן אין ספק שחשוב גם לצבור ידע מסוים על התוכנות ואם זו פלטפורמה פופולארית שלי בביתי אין נגישות אליה אז בכל אופן קצת חשוב לי שאלמד עליה.

תודה על תגובותיכם.
Manny Zagri
תומך
הודעה פורסם: שבת 02 פבר',08 05:56   
עד כה נמנעתי מלהגיב כי באמת לא ידעתי מה אתה מחפש לעשות עם זה.
שמע אני יכול להעיד על עצמי, השקעתי שנתיים מהחיים בלימודים במכללת ספיר,
אני יכול לומר לך אישית שזו אולי ההחלטה הכי נכונה שלקחתי.
מבחינתי באתי, למדתי החכמתי ברמות, קיבלתי יסודות וכלים ויכולות שלא היו לי לפני כן,
פתאום נפתח כזה חלון הזדמנויות לדברים שלא חשבתי עליהם, מעבר לרשימה הרגילה
של פלוסים ומינוסים. כן נגעתי בציוד ובאמנים ובנגנים
ובכמה סטודנטיות לקונלוע על הדרך...
החברים הכי טובים שלי היום הם חבר'ה מהלימודים,
ולמרות שאינני עוסק בתחום מסיבות אישיות, ידעתי מראש מה מצבו של השוק
לפניי שנכנסתי ללמוד, הריי שכמו רבים וטובים שהמליצו וימליצו- זה עשה לנפש רק טוב.
אתה אוהב את זה וזה מרתק אותך? לך על זה עד הסוף, אם היה מסלול מהנדס אודיו
הייתי הולך לזה, אז מבחינתי כיסיתי פה את הטופ והשקטתי את הספקות שלי.

אני אומר אם זה מה שאתה אוהב- לך על זה, ולא תתחרט.
חוצמזה תמיד נעים ונחמד לראות את הדיפלומה ממוסגרת על הקיר
ולדעת שעשית משהו עם עצמך, ושיש לך עוד אופציות...
  Kwebos  
תומך
הודעה פורסם: ראשון 03 פבר',08 19:45   
רב תודות
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון