תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 05:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קומפרסור לכלים וירטואליים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Serotonin  
קומפרסור לכלים וירטואליים
הודעה פורסם: שני 31 דצמ',07 14:59   
בהרבה מדריכים שקראתי (ומתוך שיחות עם אנשים), ממליצים על סט-אפים מסויים של קומפרסורים על כל כלי בנפרד. כמו למשל בתופים - את הבייס להעביר דרך קומפרסור עם יחס גבוה, את הסנייר דרך קומפרסור עם attack נמוך וכו'. כאשר מדובר בתופים אני משתמש בעיקר באמולטורים (כמו Battery למשל) שונים, אשר כבר נותנים צבעיה משלהם לצליל - או בצורה שהוקלטו, או באפקטים מובנים בתוך הפלאגין. לכן ( או מסיבות אחרות) כאשר אני מיישם את עצות ה"דחיסה" על כלים אילו, התוצאה היא צליל יבש, ללא חיים ונפח.

מה אתם יכולים להגיד בנדון? האם שימוש בקומפרסור על כל תוף הוא לא מיותר גם בתנאים של הקלטת תופים חיים?
תודה רבה.
8finger
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 31 דצמ',07 15:06   
הכל תלוי. אני למשל מעדיף להקליט תופים ללא קומפרסורים בכלל.
אין פה חוק מסויים, וגם לא כדאי להישען על "עדיף" או דרך מסויימת שתכתיב לך
מתי כן מתי לא.

שצריך קומפרסור משתמשים, שלא אז לא. נראה לי הכי פשוט.

facebook
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 31 דצמ',07 16:18   
בלי לשמוע דוגמאות ספציפיות, קשה להגיב, אבל בהחלט כדאי לחשוב פעמיים אם לקמפרס תופים מסומפלים סטייל באטרי, משום שהם מגיעים מאד מאד מאד מקומפרסים מהמפעל.
מעבר לכך, הסיבה שתופים סינתטיים נשמעים לך מתים בעיקר נובעת, לדעתי, לא מעודף קומפרסיה (שיכולה לתרום לבעיה), אלא מתיכנות מכאני וכן מהעדר סאונד של ה"חדר" - כל תוף שם מנותב לערוץ נפרד כאילו הוקלט ב-Close Miking, ללא שום OH או מיקרופוני חדר.
אם תעלה דוגמאות סאונד נוכל להגיב ביתר פירוט.
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 31 דצמ',07 16:41   
נסה את EZDRUMMER - במיוחד אם אתה מתחיל בנושא.
שם יש מיקרופון לכל תוף וגם OH, וחדר, ואתה יכול להגביר ולהנמיך כל אחד מהאלמנטים האלה.
במיוחד אם אתה מתחיל - אתה יכול להגיע איתו לסאונד הרבה יותר טבעי מאשר עם BATTERY (לפחות - אני - ואני בהחלט לא מחשיב עצמי מקצוען בתחום - מגיע איתו לתוצאות הרבה יותר בקלות מאשר עם תוכנות "רציניות" יותר).
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון