Act Compatible
פורסם: חמישי 20 דצמ',07 22:09
קראתי בפורום ובמקורות נוספים על הדרך הנכונה לחבר מיקסר קטן ופשוט לסטאפ הקלטה ביתי. אני מדבר על מיקסר 8 או 10 ערוצים דוגמת TAPCO MIX100, BEHRINGER 1002 ודומיהם.זה סדר הגודל שאני יכול להשקיע כרגע.
התצורה המתאימה ביותר לציוד שברשותי היא כדלקמן:
1. כלים/מיקרופונים לערוצים השונים.
2. יציאות MAIN של המיקסר לכניסות כרטיס הקול (MIA MIDI).
3. יציאות כרטיס הקול ל-TAPE IN
4. יציאות CTRL ROOM למוניטורים.
בצורה כזו אני משיג שליטה בווליום הבקרה ללא תלות בעוצמת הסיגנל שהולך לכרטיס (כש-TAPE->CTRL ROOM לחוץ).
השאלה שלי היא - מדוע במיקסרים הקטנים האלה, המיועדים לשימוש ביתי כזה, אין דרך הגיונית לחבר את יציאת כרטיס הקול לכניסה מאוזנת לצורך בקרה? הרי 80% מרוכשי המיקסרים הקטנים משתמשים בהם בדיוק בתצורה כזו.
האם יש דרך יצירתית להשיג זאת? כל שאר החיבורים של מאוזנים, אבל אם הכבל מיציאת כרטיס הקול למיקסר אינו מאוזן, אני תופס בו את כל הרעשים שהאחרים החסירו בדרך לשמיעה... אז מה עשינו כאן?
במיקסרים מורכבים יותר אפשר לחבר את יציאות כרטיס הקול לערוץ ולא לשלוח אותו למיקס, אבל אין לי את זה במיקסר מתחת ל-1000 ש"ח...
האם יש למישהו פתרון?
פורסם: שישי 21 דצמ',07 23:22
קשה לי להאמין שיהיו רעשים מיוחדים (או אולי אפילו כאלה שאפשר לשמוע) בגלל עצם החיבור הלא מאוזן הזה. אבל זה מעצבן אותי ברמת העיקרון - שהיצרנים של המוצרים האלה דואגים לך לכניסות מאוזנות בכל המקומות האחרים - אבל עדיין בתצורה של עבודה עם מחשב בבית אתה חייב לפחות קו בלתי מאוזן אחד.
לגבי קצר או ארוך - אני לא יודע מה זה קצר או ארוך, אבל אצלי זה הולך להיות 3 מטרים בערך, ולפחות חלק מהדרך עם כל שאר כבלי המחשב.