באיזה ז'אנר?
רוב המיקסים לשני הכלים הנ"ל מתבצע במונו -
לעיתים (במוסיקה אלקטרונית) הבאס יכול לקבל דיליי סטריאופוני. _________________ http://www.TheMusicBox.co.il
קיק ובאס צריכים להיות במונו ובאמצע (אלא אם כן זה לא מוסיקה לריקודים ואז אפשר לשחק עם המיקום איך שרוצים).
מה שאפשר לעשות עם הבאס, זה לשכפל את ערוץ הבאס לעוד שני ערוצים. ערוץ אחד באמצע ולאותו ערוץ חותכים כל מה שמעל ה-400-500הרץ.
את שני הערוצים האחרים ממקמים קצת בצדדים (למשל אחד L12 והשני R12) ועם האיקיו עושים להיפך וחותכים כל מה שמתחת ל-400-500הרץ, שמים על שניהם איזה דיסטורשיין נחמד, מאזנים ווליומים והנה יש לך באס נפוח שהנמוכים עוברים ובכל זאת דיסטורשיין במיד שלו.
אחר כך רק לנתב את שלושת ערוצי הבאס לגרופ ולשים קומפרסור. _________________ www.myspace.com/stomper3
יש כאלו שימליצו לך מונו.
אני אוהב את זה בסטראו, במיוחד בהיפ הופ.
יש הרבה שעושים את זה בסטראו, ראה למשל טימבלנד. (give it to me)
לא יודע מה אתכם, קיק בסטראו עושה לי את זה.
באס בסטראו עושה קצת סחרחורות, אבל גם על זה אני מת.
אפילו לתת קיק מונו (זה שמספק את הבייצים לקטע), ועוד 2 שכבות לכל צד של קיקים עם תדרים גבוהים, שניהם שונים בעלי אותם מאפיינים.
מה זאת אומרת "קיק בסטריאו עושה לך את זה?". גם אם היית מאוד רוצה, זה לא אפשרי.
ככל שהתדר נמוך יותר, הכיוון ממנו הצליל מגיע פחות ברור. זו הסיבה שיש לך רק סאב אחד במערכת (אין צורך בשניים) שממוקם איפשהו בפינה של החדר, אבל עדיין מרביץ!
אז מה כן?
לאותו קיק שאתה כ"כ אוהב בסטריאו, יש Overtones במכפלות התדר, שאצלם אתה כן מסוגל להבחין בכיוון ממנו הם מגיעים. לכן הוצע כאן לפצל את הבס לשני ערוצים, אחד לתדר נמוך והשני בסטריאו ל-Overtones. אם תוסיף לכל המנעד של הבס Delay סביר להניח שתקבל רק בוץ, ולכן רצוי להוסיף דילי לתדרים הגבוהים יותר של הבס. אולי במקום לפצל, אפשר גם לשלוח סיגנל לערוץ אחר (או גרופ) ושם לשם פילטר ואחריו לשלוח לאפקט, או להרביץ דיסטורשן.
הרבה ניסוי ותהייה - אני עדיין לא מצאתי את בדרך שלי לבאס שמן. יש לזכור שה-kick והבס גורמים ל"שמנות" ביחד. הרבה פעמים העסק מסתדר כאשר הם נשמעים ביחד.
יוצא דופן: שימו לב ל-Bass line בשיר:
"Depeche Mode - "I Feel You
עם כל מה שאמרתי, הם הצליחו להגיע לבס סטריאופוני מטורף
* דרך אגב - יש למישהו המלצות ל-VSTi מעניין, שמביא בסים כמו שצריך (ולא של Spectrasonics)?