תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:48
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  itar  
כמה שאלות בסיסיות אך משמעותיות בתפעול מקלדת מידי
הודעה פורסם: ראשון 16 דצמ',07 04:50   
ניסיתי וחיפשתי אך ללא הועיל, במיוחד כי אני לא בטוח איך לנסח את השאלות כאן ובגוגל ולכן אני פונה לאנשים ששולטים בעולם המידי ביד רמה ומוכנים לתת מענה לכמה שאלות פשוטות. אני מחזיק במקלדת מאוד פשוטה (ESI 49) כך שיכול להיות שחלק מהדברים אינם אפשריים בדגמים כה צנועים. בכל מקרה:

1. בקיובייס (SX2 במקרה שלי) - איך משנים את הגדרות האות הנכנס כך שיתעלם מהVELOCITY או (למשל ויעיל באותה מידה) יגביל את טווח ל80-128 למשל?

2. שוב בקיובייס איך לוקחים פלאגין VST חביב שבו יש KNOB שמשפיע למשל על ויברטו ומוליכים את הפרמטר הזה לMODULATION WHEEL של המקלדת? אם כל הנובים האלה פתוחים לאוטומציה של קיובייס אני מניח שזה מעשי מאוד לא?

3. ושוב בקיובייס. איך מחלקים את המקלדת כך שחצי ממנה (למשל) ישלח אותות לפלאגין תופים בקיובייס וחצי ממנה לפלאגין באס ? וכך לנגן את שני התפקידים בריל-טיים? כאן אני חושב שכבר המקלדת היא הרכיב היותר משמעותי. תקנו אותי אם אני טועה.

אני מודה לכל מי שיטרח לענות, אני חושב שאלה שאלות שמעניינות רבים וטובים שרק התחילו בתחום, ושבוע טוב לכולם.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 16 דצמ',07 09:01   
כל השאלות האלה קשורות בעיקרן לפעולה הנקראת transform בקיובס, אם זה סינון או תיחום תאוצה, פיצול מקלדת, או המרת שלט אחד לאחר.
טרנספורם אפשרי ברמה של ערוץ או גלובלי (בכל ערוץ שתהיה שם עם המקלדת בכנסה).
קרא על כך בקיובס וגם כאן בפורום (הקישור למעלה).
חיפוש בגוגל יהיה:
Cubase transform function
הודעה פורסם: ראשון 16 דצמ',07 18:01   
אכן לשנות וולוסיטי הוא עניין פשוט. אבל,

חפרתי קצת בפורום ובגוגל וניכר שהעבודה בטרנספורמר של קיובייס היא תכנות של ממש. אני לא ממש מצאתי את הידיים והרגליים שלי שם. מישהו מוכן להועיל בטובו להציג TUTORIAL קצר שידגים איך לוקחים פרמטר, נוב מסויים בVST ומצמידים אותו לקונטרולר מסויים במקלדת מידי?
וגם - פיצול מקלדת בקיובייס לשני VST שונים.

משם הרבה יותר קל להתחיל בניסוי וטעייה. תודה מראש.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון