עבודה עם ווליום דרך ה-Insert לא תניב עזרה אם הווליום של קובץ האודיו גבוה, כלומר אני רואה את זה בדרך כלל במעבדי אות או אפקטים, אם אני לא מנמיך את הקובץ עצמו ממש, אותו מעבד אות או אפקט יהיו גם כן עם ווליום גבוה ולא יעזור אם אני יוריד את ווליום דרך ה-Insert בערוץ עצמו.
השאלה שלי יותר מתמקדת בווליום, האם זה נכון לעבוד דרך הקובץ עצמו, או דרך ה-Insert?
כלומר, אם אני עובד עם ווליום קובץ אודיו עצמו לא פוגע באיכות האות?
מדובר לפני עיבוד אות ולפני הכל, אלא ממש אימפורט לסיקוונסר של הקובץ ומשם עבודה.
אני מקווה שהשאלה שלי מובנת...
תודה
אור _________________ Or Chausha - Composer for film & video games
לא מובנת, ואפשר שאתה מבלבל נושאים או כוונות.
אני נמנע מלנחש, כך שעדיף שתתאר בצורה סדרתית את הנושא, ממה אתה חושש או מה אתה רוצה לעשות, ועל סמך איזו הגדרה או תובנה אתה מבסס חששות מסוימים, אם יש.
עכשיו מקווה שאני מובן _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אינסרט זוהי שליחה ישירה לפני הפיידר, והשימוש בה הוא בדר"כ
למעבדים דינמיים כמו קומפרסור לדוגמא.
מאיפה אתה מוציא את האינסרט? איזה ציוד בדיוק? לאן אתה שולח ולאן אתה מחזיר?
אתה מדבר על אינסרט בתוכנה או בציוד חיצוני (מיקסר, כ.קול)? _________________ www.ogenstudio.co.il
טוב אז קצת הסתבכתי, לפני הניסוח החדש אני אגיד במה מדובר.
מדובר בקיובייס, אינסרט של הקיובייס , מיקסר של הקיובייס.
מעבדי אות או אפקטים של TC או URS.
עכשיו השאלה היא יותר כללית האמת, מדובר על ווליום סיגנאל, או ווליום של VST בכלל.
נגיד ואני פותח ערוץ VST לא נוגע בנוב של הווליום (הוא על 120 לצורך העניין) דרך הסינט, אלא דרך הפיידר עצמו.
פתחתי EQ של URS או TCבאיסנרט של הערוץ VST.
ב-IN ו- OUT של ה-EQ אני מקבל ווליום גבוה, כלומר זה מגיע ל-0 או נכנס לקליפ לפעמים, (ב-EQ) פעולת הורדת הפיידר לא תעזור לי, אני עדיין מקבל ווליום גבוה ב-EQ. (לצורך העניין)
מה שכן יעזור לי זה הורדת הווליום דרך הסינט עצמו, כלומר זה הנוב של הסינט VOL.
אותו דבר לגבי סיגנאל אודיו שאני מעלה לערוץ בקיובייס, אותה פעולה בדיוק, אותה שאלה, האם יש פגיעה באיכות הסיגנאל כשאני מוריד ווליום מהקובץ עצמו?
שוב, לא דרך הפיידר, אלא דרך האודיו ממש, מוריד את הקו הכחול של האודיו, האוטומציה.
מקווה שאני ברור יותר _________________ Or Chausha - Composer for film & video games
אני מעריך שהוא נכנס לעיווט אחרי השימוש בEQ. אל תשכח שEQ הוא גם מגביר
ומנמיך ווליום בתדרים הנבחרים. אין בעיה להנמיך את הווליום של הסינטי (בשלב הקלטה או סינטי וירטואלי) , הבעיה היחידה
שיכולה ליצור לך "פגיעה" באיכות הסיגנל הוא שימוש חריף בEQ שגם יכול להביא לעיווט.
עכשיו אם זה ממש קובץ אודיו ולא סינט ורטואלי, אז יכול להיות שהקלטת אותו בווליום ממש
גבוהה שגם אי קיו עדין יכניס לעיווט, או שפשוט אתה מגביר הרבה תדרים מסויימים.
חפש את כפתור הגיין באי קיו ותוריד קצת.
אל תשכח שהאינסרט ממוקם לפני הפיידר, ולפיידר אין שליטה עליו כלל.
עבודה עם EQ לרוב תהיה עדינה, הכל תלוי לאן אתה רוצה להגיע.
אם לעיווט של הסיגנל, צריך להערך בהתאם. _________________ www.ogenstudio.co.il
עצה שקיבלתי מטכנאי מאוד מנוסה: הנמך את הווליום ב-Part של האודיו למינוס 10 דיבי, והכל יהיה בסדר. לא תאבד איכות, להיפך - אתה נותן לפלאגים יותר מקום עבודה ופחות נטיה לעייות.
VST - ייצא אותו לאודיו וחוזר חלילה. _________________ http://www.TheMusicBox.co.il
עצה שקיבלתי מטכנאי מאוד מנוסה: הנמך את הווליום ב-Part של האודיו למינוס 10 דיבי, והכל יהיה בסדר
עצה שקיבלתי מראש ממשלה מנוסה לשעבר : "כשאומרים לך יהיה בסדר, סימן שאתה צריך להתחיל לדאוג".
הוא דאג, וצדק.
אור, הנמכה בפיידר או הנמכה על הקובץ הם פעולות זהות בעיקרון, אך כפי שנכתב, נעשות בשלב אחר בשרשרת. לכן שאלות של כמה להנמיך, איך להנמיך, ובאיזה אמצעי, צריכות להיענות באמצעות האוזן ובאמצעות התוצאה שכל אחת מהאופציות מביאה איתה. _________________ www.shaimantzur.com