תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:43
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
האם ניתן להשתמש בגיטרה כשלט מידי עם תוכנת סיקוונסר?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  צנובר  
האם ניתן להשתמש בגיטרה כשלט מידי עם תוכנת סיקוונסר?
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 20:11   
שלום לכולם ,

אני מקווה שהשאלה שלי מתפרסמת בפורום הנכון , אם לא נא להעביר אותה לאחד כזה.
ניסיתי לברר האם יש דרך להשתמש בגיטרה (או במקרה שלי בס) כדי לשלוט על תוכנת סיקוונסר במחשב בעזרת פיקאפ מידי שיתחבר אל אחת מכניסות ה usb במחשב.

חיפשתי מידע על בנושא והגעתי לפיקאפ מידי של רולנד שאמור להתחבר לממשק מידי של רולנד והוא בסופו של דבר צריך להתחבר למחשב.
רציתי לדעת אם קיים פיקאפ מידי שמתחבר ב-usb ישירות אל המחשב בלי מתווכים.

תודה מראש על התשובות
איל
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 20:32   
יש פיקאפ שמתחבר ב-USB (ראה ברינגר לדוגמא, ועוד אחרים, לרוב נראה כמו כבר מאריך), אך המרה למידי זה סיפור אחר.
אני מניח שאתה רוצה להמיר מהפיץ' של הגיטרה למידי. אם כך, יש ממירים מונופוניים (קיימים גם בתוך מולטיאפקטים כמו אלה של BOSS, BR) אופוליפוניים, היכן שדרוש פיקאפ הקספוני מיוחד (פיקאפ המכיל ראש קליטה עבור כל מיתר בנפרד, כמו אלה של רולנד).
ראה על כל הטכנולוגיה הזו כאן בפורום (גיטרה מידי)
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 21:52   
קודם כל תודה ראובן על התשובה הזריזה...
מה שראיתי באתר של ברינג ואני מכיר כבר זה גיטרת usb ומממשק usb.
בשני המקרים נכנס אודיו למחשב ולא מידי.

הרעיון שאני הייתי רוצה לנסות הוא להיות מסוגל לנגן בעזרת הבס שלי כלים ב Reason לדוגמא בזמן שהבס גם מחוברת למגבר רגיל לגמרי וכך בעצם ליצור סאונד ממשלב גם את הסאונד המקורי של הבס (שיוצא מהמגבר שלי) וגם סאונד של לדוגמא Fender Rhodes (שלצורך העניין יצא מכרטיס הקול למגבר נוסף)
או בקיצור להשתמש במחשב כאילו הוא היה סינטי יעודי לגיטרה.
בשרשראות שאליהן הפנית אותי גם לא ממש מצאתי תשובה.

אשמח אם מישהו מכיר דבר כזה ויוכל להמליץ לי

תודה
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 22:49   
ועל זה דיברתי וגם הוסבר באותן שרשראות. אפשר שאתה מחפש ממיר מגיטרה ל-USB שיתן פקודות מידי, אך אתה לא בהכרח חייב USB, מספיק ממיר מפיץ' למידי, אם יש לך כבר חיבור מידי בממשק האודיו, ורצוי ומועדף על USB נפרד.
תבין, ממיר מפיץ' אנלוגי לנתוני מידי יכול להיות כזה שמחברים לו כבל ישירות מהגיטרה, ואז יש לנגן מונופוני, כי הוא מזהה פיץ' אחד בו זמנית, ואם אתה מנגן בס זה פחות בעייתי מבחינת הנגינה אך בעייתי יותר מבחינת גובה הצליל של הכלי, שכן לזיהוי נכון של צליל דרושים שלשה מחזורי גל בממוצע, וכלל שהתדר (תו) יורד, זה לוקח יותר זמן.
פיקאפ פוליפוני, כמו זה של רולנד, מוציא החוצה 6 (או 4) צלילים נפרדים בו זמנית - כל מיתר, וכל אחד מהם מומר בנפרד לאות מידי עצמאי (ואם רוצים לאפיק מידי עצמאי, שזו הדרך הנכונה לגנן גיטרה במיד, או "לתוך תוכנת סיקוונסר" כמו שאתה מכנה זאת).
כזה יש לי לדוגמא.
עוד לא ראיתי ממיר מגיטרה (או כמו שאתה קורא לזה "פיק אפ", שזה למעשה יציאה ישירה מהגיטרה), וגם לא פיק אפ שמתלבש על הגיטרה ומתחבר ישירות ל-USB, אבל שווה לחפש, כי סך הכל זה אפשרי טכנולוגית, רק בעייתי בנגינה ויש לדעת לעבוד עם זה כדי להגיע לתוצאה משביעת רצון.
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 23:04   
צנובר צר לי להשבית שמחה,זה נושא שאני חורש כבר כמה שנים,
יש המון בעיות עם פיקאפ מידי וכנראה לא יפתרו את זה לעולם.
קלידן מנגן למשל יונתן הקטן לסיקוונסר והוא מקבל בדיוק את התווים שהוא ניגן ,לגיטריסט שינסה לנגן יונתן יצאו בסיקוונסר 3267 תווים ,ולוקח שעה לתקן את מה שניגנת.
בגיטרה יש חיכוך בסריגים או פריטה ,כל תזוזה נרשמת במידי ,אם ימציאו פיקאפ שאני אנגן והוא יכתוב בדיוק את יונתן הקטן אני קונה מיד.
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 23:09   
כל הרעיון בפיקאפ מידי לגיטרה זה לתפוס את כל הרעשים האלה לא?
אחרת מה הבעיה לצייר לבד את התווים או לנגן אותם על מקלדת פשוטה לאט לאט?
זה בעצם מה שנותן לגיטרה את האופי שלה, החיספוס והרעשים וכל המסביב
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 23:10   
יש כלים כאלה במחשב, שלוקחים מה שאתה מקבל בכניסה של כרטיס הקול, ומראים לך את ההתפלגות בתוים העיליים ואז משחקים עם זה בהתאם לאופי הכלי כך שהמחשב יידע איזה תו מכל אלו שהוא קולט באמת להמיר למידי.
לנגן אקורדים זה בלתי אפשרי ככה, בגדול.
לנגן תוים בודדים זה אפשרי אבל דורש כיוונון (לא הייתי מופיע עם זה).

לגבי סינטי גיטרה וכד' - זה כבר יותר הגיוני ויש פיקאפים למידי כבר זמן רב. הם מנסים להתמודד עם בעיות הפוליפוניה על ידי שימוש בשישה פיאצואים, אחד לכל מיתר, אבל עדיין תיתקל בבעיות לרוב.
אני מציע לך פשוט ללכת לנסות ולראות איך אתה מרגיש עם הדברים שיוצאים מהגיטרה כשאתה מנגן.
ravitzj
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 23:12   
אפי לאיזה רעשים אתה מתכוון? במידי אין שום רעש של חיכוך מיתר או שיפשוף מיתר,הוא פשוט מזהה רעש והוא מתרגם אותו לתו מידי לא הגיוני ,ולך תמצא מי מהתווים היה נכון.
בקיצור אנחנו הגיטריסטים זקוקים לקלידנים כמו שקלידנים זקוקים לגיטריסטים.
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 23:16   
בד"כ אתה מקבל סדרה הרמונית שלמה על תו מסוים אם אתה לא מכוון את הקאטאוף הנכון, ואז אתה יכול לקבל קווינטות במקום תוים בודדים במקרה הטוב, אבל בגלל חוסר אחידות בחוזק זה קופץ לפה ולשם.
ה"רעשים" הם תוים נוספים.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 05 דצמ',07 23:53   
יעקב, לידך גר גיטריסט (גיא חסון) שמשתמש קבוע ברולנד כדי להשתמש בגיטרה כמקלדת שליטה, להפקות שלו. והוא מרוצה, עד כמה שידוע לי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון