Supporter
פורסם: שישי 23 נוב',07 03:35
הדרייבר ה"בסיסי" שמשמש את רוב התוכנות הוא WDM.
רוב משחקי המחשב עובדים עם עם DirectSound.
בתוכנות לצפיה בסרטים, לרוב ברירת המחדל היא WDM, אך בהרבה מקרים אתה יכול לבחור DirectSound במקום.
שניהם חיוניים למחשב שהולכים להשתמש בו לשימושים "ביתיים"...
ASIO הוא החשוב לחלק של העריכה.
פורסם: שישי 23 נוב',07 09:19
אז מה כ"כ יחודי וטוב ב-ASIO?
הוא עושה לי רק בעיות, כך שאני משתמש בו רק בשלבי ההקלטה ה-Render (או Bounce) ומאסטרינג (אולי בגלל ש"ככה אמרו"), ובשאר הזמן מעדיף להשאר על Direct Sound שעובד מצויין עם כל כרטיס בייתי או מקצועי שיצא לי לעבוד איתו.
(אם יש הבדל, אז אני בטוח שלא אשמע אותו עם הרמקולים המעפנים שיש לי כרגע)
S.Supporter
פורסם: שישי 23 נוב',07 12:01
ההבדל העיקרי הוא שASIO מתקשר ישירות עם החומרה ללא תיווך של מערכת ההפעלה, ומשיג ע"י כך לייטנסי נמוך יותר בפחות מאמץ.
יצא לי לעבוד תקופה על לפטופ מיושן שסחב קיובייס על כרטיס קול ON BOARD ללא ASIO וברמה סבירה (עבדתי רק על עריכה, ככה שלייטנסי לא היווה בעיה), אבל בכל מקרה, תמיד כדאי לפתור בעיות קיימות ולא להשאיר אותן באויר
Act Compatible
פורסם: ראשון 25 נוב',07 21:22
גם MME וגם DIRECTX הם מה שנקרא APIs.
API - Application Programming Interface - זהו בעצם ממשק תוכנה סטנדרטי שכותבים "אליו" תוכנות אחרות שאמורת לתקשר עם התוכנה הספציפית.
במקרה שלנו - בתוכנה היא הדרייבר של כרטיס הקול, ואם הוא תומך ב-DIRECTX או ב-MME, אז תוכנות שכתבו על מנת שיתקשרו עם כרטיס קול בשפה של הMME או DX, יפיקו ממנו את הצלילים הנכונים (אליהם התכוון המשורר).
MME הוא API ישן יותר, מקורו עוד ב WINDOWS 3.1 אם אני זוכר נכון. DIRECTX זה אוסף של ממשקים כאלה שכוללים את DirectSound ו DirectMusic אבל גם DirectDraw ו Direct3D (גרפיקה) ועוד.
פלאגיאים של DXi פשוט משתמשים ב-API הזה ולכן אתה צריך אותו.
WDM הוא ברמה יותר נמוכה מבחינת המערכת והוא למעשה ארכיטקטורה בסיסית של דרייברים במערכת ההפעלה. אין מצב בעולם שלכרטיס המדובר אין דרייבר WDM. הגירסאות החדשות יותר של חלונות עובדות רק במודל WDM של דרייברים, המודל הישן מת עם WIN98.
אני בטוח שהאודיופיל לא יעשה לך בעיות, אבל אם אתה חושש, לך על MIA-MIDI, יש לי אותו והוא עובד סבבה בכל היישומים. יש להם גם את אותם הממירים כך שאני לא חושב שיש הבדל אמיתי באיכות הסאונד.