תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 22:58
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
compressor
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Tomerati  
compressor
הודעה פורסם: רביעי 07 נוב',07 23:12   
אהלן אנשים יקרים

יש לי בעיה שעדיין לא הצלחתי להבין על כמה לכון את ה compressor בכל ערוץ מידי שאני פותח (drum...bass...guitar...ext).
אני מתקשה להבין על כמה צריך להיות ה ratio attack release gain
ידוע שכשמים תקומפרסור מאבדים מהעוצמה ויש על זה פיצוי בעזרת ה gain למטה (בקומפרסור עצמו)
השאלה היא נורא חשובה לי מכיון שאני מקבל clip חופשי ואם אני עובר ערוץ ערוץ כדי לבדוק מאיפה זה נוצר מצב שהסאונד איבד לגמרי מהעוצמה שלו בגלל הקומפרסורים
ובנוסף לשאלה הזאת הבנתי שיש מה שנקרא גם קומפרסיה בנוסף במיקס עצמו
אנא עזרו לי להבין.

המון תודה.
DuckTape
תומך
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:11   
שלום לנו...

לפי אופן השאלה אני מניח שאתה לא מבין גדול בקומפרסיה,לכן הייתי ממליץ בחם לקרא ולהבין תאוריתית מה בדיוק עושה הקומפרסור .תתחיל פה ,זה אמנם בסיסי ולא ילמד אותך קומפרסיה אבל בטח יתן לך ידע בסיסי כדי להתחיל לעבוד עם קומפרסור ולהבין אותו.אני לא מכיר עוד חומר בעברית בנושא אבל אם אתה שולט באנגלית אז הרשת מוצפת בכל טוב.

בהצלחה.
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:12   
ציטוט:
השאלה היא נורא חשובה לי מכיון שאני מקבל clip חופשי ואם אני עובר ערוץ ערוץ כדי לבדוק מאיפה זה נוצר מצב שהסאונד איבד לגמרי מהעוצמה שלו בגלל הקומפרסורים

כיצד אתה נכנס לקליפ ובו בזמן שאתה מחפש מהיכן מגיע הקליפ אתה מגלה שהערוצים איבדו עוצמה? איבדתי אותך.
א. רצוי ומומלץ לעבוד מלחתחילה (עוד ב-event-ים) בעוצמה באיזור המינוס עשר פיק.
ב. קומפרסור - קרא עליו בפורום. יש המון מידע.
ג. קומפרסיה בשלב המיקס - היה לא מזמן שרשור ארוך בנושא.
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:17   
תומר היקר #biggrin

קודם כל אתה צריך להבין איך קומפרסור עובד, בתרגום חופשי הוא "משווה ווליום"
כל מקרה הוא לגופו ואני אסביר לך מה כל פרמטר עושה:
TRESHOLD הוא באיזה עוצמה הקומפרסור יתחיל לעבוד. נגיד ששמת על -20 ז'תומרת שכל אות שיעבור את הווליום -20 יכניס את הקומפרסור לפעולה וכל מה שפחות לא יפעיל אותו בכלל.
RATIO אומר בכמה לקמפרס (להנמיך) את האות שעבר את ה TRESHOLD שקצאת. ז'תומרת נגיד ששמת על 1:2 אז כל 2 דיבי שיעברו את ה TRESHOLD ישמעו כדיבי אחד ובהתאמה.
ATTACK הוא כמה זמן יקח לקומפרסור להכנס לפעולה לדוגמא אם תקמפרס KICK ב ATTACK מהיר (נמוך) תאבד את הבשר שבו.
ו RELEASE אומר כמה זמן יקח לקומפרסור לצאת מהפעולה שלו.

הסבר די פשוט בשפת העם ורק עכשיו שמתי לב שהספיקו לענות לפני וצורף לינק #lol
בעקרון, הכי פשוט להבין קומפסיה זה על שירה, הרי שהזמר לא שר תמיד באותו החוזק ולפעמים, נגיד בפזמון הוא צועק, שם יכנס הקומפרסור לפעולה וינמיך את הווליום שלו בכדי לאזן את המיקס וגם לא לבהיל את מי שמאזין
  Tomerati  
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:30   
קודם כל תודה אנשים יקרים על העזרה
רק עוד דבר קטן לפני שאני קורא תקישור זה בדר"כ קורה לי בשילוב של ה kick עם bassline
נוצר לי מצב של clip ויש לי בעיה בלדעת על כמה לכוון את הקומפרסור
ravivpinhas
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:38   
ציטוט:
רק עוד דבר קטן לפני שאני קורא תקישור זה בדר"כ קורה לי בשילוב של ה kick עם ה bassline

טיפ קטן
תסדר בלאנס עם ה BASSLINE וה KICK ותבדוק שהמסטר של התוכנה לא עובד את ה מינוס 8 דיבי כשתוסיף את שאר הערוצים בסוף תגיע לפיקים של פחות מאפס ולא תכנס לקליפים.

עובד ברוב המקרים #biggrin
נ.ב אתה לא חייב לקמפרס כל ערוץ רק אם הוא דינמי והמלצה כשאתה פותח קומפרסור תבדוק אם יש PRESET שמתאים לסאונד שאתה רוצה לקמפרס, זה יעזור לך להבין פחות או יותר איך לסדר את הפרמטרים
  Tomerati  
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:46   
DuckTape
בקשר לקישור שנתתה לי אחי נכנסתי לשם ושם יש דוגמא של vocal שהוא קובץ wav
השאלה איך אני מנתח תממוצע של הדציבלים בסנטי שהוא vst הכוונה איך אני יכול לראות תממוצע של הדציבלים כדי לראות איפה הקפיצות שנותנות clip
לגבי התשובה של ravivpinhas
קראתי פעם שמישהו אמר שהקיק צריך להיות על -6db וה bassline על -20db השאלה שלי איפה לכוון את זה במסטר ווליום עצמול של ה vst אן ב compressor ב thershold לשנות
ואם הייתה יכול לעזור לי על כמה צריך להיות ה bassline ועל כמה ה kick כדי לקבל תסאונד הכי נקי זה היה עוזר לי מאוד
ravivpinhas
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 00:56   
קרא לי רביב #biggrin
אם הסינטי מכניס את הערוץ לקליפ אז תנמיך את הווליום שלו

אתה יכול להסתכל על ערוץ הווליום של הסינטי ופשוט לעקוב אחרי התפקיד ובזמן שיש קליפ תדע בדיוק מאיפה הוא בא
אתה יכול גם לייצא אותו לאודיו ולקבל את מה שראית בלינק

לגבי הבלאנס אין חוקי ברזל אחי, נגיד ששמת את ה KICK בערוץ על מינוס 10 דיבי והוא מנגן בסולו, תתחיל להגביר את ה BASSLINE מהכי נמוך עד שתשמע את שניהם בבלאנס נכון בעצם עד שהאוזן שלך אומרת די. אין מספרים שיתנו לך את הנוסחה.
אחרי זה תסתכל לכמה מגיע המסטר של התוכנה, אם שינהם ביחד מקפיצים את המסטר לפיקים של מינוס 8 דיבי, סביר להניח שאם כל שאר הערוצים יהיו בבלאנס נכון אז בסוף הטראק לא תגיע לקלפים.
הצעה שלי : אחרי שיש בלאנס טוב עם ה BASSLINE וה KICK כל ערוץ שאתה מוסיף לטראק תתחיל מווליום הכי נמוך ותגביר אותו עד שהאוזן אומרת די וככה לא יהיו חריגות
הרי שחריגה אחת יוצרת כדור שלג של בלאנס לא נכון ובסוף יווצר בלאגן וקליפים
  Tomerati  
הודעה פורסם: חמישי 08 נוב',07 01:13   
תודה רבה על העזרה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון