תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Edodi  
ממה להתחיל? כמה להשקיע בכרטיס וכמה במוניטורים?
הודעה פורסם: חמישי 25 אוק',07 00:15   
שלום שלום,

היה לי אולפן נייד Yamaha 16aw
ומכרתי אותו כי רציתי לעבור לאולפן שמבוסס על מחשב
העניין הוא שאין לי מושג מאיפה מתחילים, אז אני אשמח להמלצות
גם על החלוקה בתקציב בין הכרטיס קול למוניטורים או לעוד דברים.

כרגע המטרה שלי היא לייצר סקיצות ברמה בינונית ולא ברמת הפקה גבוהה.
בתקציב של בערך 1,500 עד 3,000 ש"ח
אז כמה פרטים ושאלות:

1. הקלטה של גיטרות (רצוי כניסה ישירה) ומקרופון (צריך pre-amp?)- שתי כניסות

2. לגבי מקלדת אני לא ממש יודע, יש לי מקלדת עם יציאת מידי של אחותי הקטנה :] אז אולי שווה כבר שתהיה כניסת מידי. ראיתי גם שיש מקלדות מידי שבאות עם כרטיס קול מובנה...האם זה שווה משהו?

3. כרגע אין לי כניסת Fw במחשב, למרות שראיתי שזה די זול (40 ש"ח בערך) או שכדאי להשקיע במשהו יותר יקר?

4. מה עדיף כרטיס קול מובנה או יחידה נפרדת, לנוחות החיבורים מן הסתם אני מעדיף נפרדת. אבל האם יש הבדל מהותי ביניהם חוץ מנוחות?

ראיתי בפורום שהומלץ להשקיע יותר במוניטורים מאשר בכרטיס קול...האם יש לכם המלצות על מוניטורים שיכולים להיות במסגרת התקציב עם הכרטיס. אני אשמח אפילו לכמה שמות שאותם אוכל לבדוק.

הרבה שאלות, בן אדם אחד :]
תודה לכולם ושיהיו לנו חיים מלאים בהפתעות
עידו
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 25 אוק',07 01:08   
אני קצת לא מעודכן לאחרונה אז אני הולך להמליץ על מוצר ספציפי אבל הנה כמה הנחיות כלליות:

* כמה להוציא על כרטיס קול - תחפש משהו שנותן לך את כל האפשרויות שאתה צריך (מספר כניסות, מספר יציאות, עם בלי מידי, עם בלי פרה-אמפ) ושעושה רושם כמוצר אמין (המלצות ממשתמשים, מוניטין של החברה, תמיכה של היבואן) ותוציא את הסכום המינימלי שאתה צריך על מוצר שנותן לך את זה.
מבחינת איכות הצליל, ההבדל בין הכרטיסים בתחום המחירים של 1000-2000 שקל הוא זניח, ובסביבה בייתית לרוב לא מורגש.

* כרטיס חיצוני מול פנימי - פנימי לא מתאים ללפ-טופ וכמו שאמרת הוא פחות נוח. חיצוני נותו ניידות אך לפעמים יכול להיות בעייתי (USB ו FW לרוב עובדים טוב, אבל עדיין יש מקרים של חוסר יציבות פה ושם) וגם לרוב הוא קצת יותר יקר. החלטה שלך, תכלס אם אתה עובד עם מחשב נייח, אתה בטוח שלא תרצה להתנייד והעניין של נוחות החיבורים הוא לא קריטי, אתה יכול לחסוך קצת כסף על ידי קנייה של כרטיס פנימי.

* פרה-אמפ - יכול לבוא על הכרטיס ויכול להיות חיצוני (לבהרינגר ו ART יש דגמים זולים שנותנים יופי של תמורה למחיר). אתה צריך להשוות מחירים, אני אישית מעדיף פרה-אמפ חיצוני, אבל השיקולים העיקריים הם נוחות ופחות איכות סאונד (עדיין לא שמעתי פרה-אמפ בטווח המחירים הזה שהיה ממש יוצא דופן).

* הקלטות גיטרה - מדמה מגברים כגון פוד, vamp, Jstation וכו' יכול להיות פתרון נחמד להקלטה של גיטרה חשמלית בתקציב מוזל.
לגבי גיטרה אקוסטית, אני אישית תמיד העדפתי הקלטה עם מיקרופון קונדנסר על הקלטה ישירה, הקלטה עם מיקרופון דינמי או הקלטה עם מדמה. קונדנסר טיפ-טיפה מייקר את העניין אז יכול להיות ששווה לרדת מהעניין הזה בינתיים.

* מוניטורים - תקשיב, קח דיסק שאתה מכיר טוב, תקשיב לו על המוניטורים ותנסה באופן אובייקטיבי לשים לב אם אתה שם לב לפרטים מבחינת הסאונד.

* יד שנייה - מוניטורים, מיקרופונים, מדמי מגברים - שווה לך לחפש יד שנייה, הבלאי של הדברים האלו בשימוש סביר הוא בהחלט לא רציני. בקשר לכרטיס קול, אני אישית אוהב לקבל אחריות, זה לא שיש בלאי נוראי בכרטיסי קול אבל יש בעיות אחרות (תאימות חומרה/תוכנה) שבגללן שווה שתהיה אחריות.

* מקום פיזי - אל תשכח שמה שאתה קונה צריך לשבת אצלך בחדר בצורה נגישה ונוחה, באולפן בייתי זה שיקול שכדאי לקחת אותו בחשבון.

בהצלחה
הודעה פורסם: חמישי 25 אוק',07 08:26   
you probably also need a way to send a headphone mix,
either from a dedicated bus or even the L/R mix if you're recording up to 2-3 sources.
some interfaces have everything you're looking for,
but it's also possible to get a card with less features and combine a mixer for the rest (i.e pre amps, monitor outs, headphone outs, a few more simultanous sources etc.)
also, IMHO it's better to stay away from cards that require alot of jack-minijack, xlr-stereo jack plug type converters (and definitly any minijack input for important sources).
they're unreliable and you never find them when you need them.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון