תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:37
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלת סטאפ
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  ogeva  
Act Compatible
שאלת סטאפ
הודעה פורסם: רביעי 03 אוק',07 01:04   
אחרי כמה חודשים שבהם חישלתי את האצבעות עם מיתרי 0.11 על האפיפון ג'ו פאס, החלטתי להחליף הפעם ל 0.12.
מראש הידקתי את הטראס רוד ברבע סיבוב על מנת לקזז את הלחץ המוגבר שהמיתרים יפעילו על הצוואר.
אחרי החלפת המיתרים, כיוון אינטונציה ואקשן ועוד כיוונון טראס רוד עפ"י העין למצב של RELIEF קל, עדיין יש לי באז בנקודה אחת בגיטרה: מיתר 6 (מי נמוך) פסק 8. שאר המיתרים לא מזמזמים, וגם המיתר הזה נקי בכל פסק אחר.
עפ"י העין נראה לי שפסק 8 קרוב לשיא ה-RELIEF.
משחק של 1/8 או 1/4 סיבוב לכאן או לשם לא פותר את הבאז. לפני שאני מנסה קצת יותר רציתי לשאול אם למישהו כאן יש קצת נסיון בזה - לדעתי עלי להדק את הטראס רוד (ימינה, ליישר את הצוואר), הבאז נגרם מ-RELIEF גדול מידי (וקרבה גדולה מידי של המיתר השישי העבה כאשר הוא לחות בפסק 8 לפרט של פסק 9).
מה דעתכם?
הודעה פורסם: רביעי 03 אוק',07 10:57   
לדעתי אם אתה לא בטוח מה אתה עושה, טראס רוד זה אחד הדברים שלא מתעסקים איתם,
חבל שתגרום נזק בלתי הפיך לצוואר, קח לטכנאי טוב,ותגמור עניין.
  ogeva  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 06 אוק',07 23:19   
סטאפ לגיטרה הוא לא גבר כל כך מסובך, אני בהחלט ממליץ לכל גיטריסט לחפש קצת חומר באינטרנט או לשבת עם הרצל או הסטאפיסט החביב עליכם וללמוד את הנושא. זה באמת לא מסובך, וגם - הסטאפ שלכם הוא שלכם, לא של הטכנאי המכוון. אין דרך טובה יותר להכיר את הגיטרה שלכם ולעשות אותה הכי טובה בשבילכם.
לא צריך לפחד מרבע סיבוב לטראס רוד, צריך רק להבין מה הוא עושה ולמה לצפות.
ולעניינינו - הבעיה נפתרה - עוד רבע סיבוב להידוק - יישור הצוואר - יחד עם הרמת הגשר טיפה כך שהאקשן נשמר (האקשן ירד עם הידוק הטראס רוד) פתר את זימזום הסורר.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון