תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:30
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לוח ריצפתי \ קייס לאפקטים בודדים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (250) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  Insomniac  
הודעה פורסם: חמישי 09 מאי,02 18:42   
שלום חברים,

בימים אלו אני מרכיב טיפין טיפין את מערכת הפדלים שלי, תוך כדי שאני מודע ליתרונות וגם לחסרונות (כדוגמאת True-Bypass, עיוות צליל וכו'). אני רוצה לבנות לי לוח ריצפתי או לקנות קייס לאפקטים שיאפשר לי גם ניידות וגם את האופציה פשוט להניח אותו על הריצפה, לפתוח, לחבר לחשמל (תקע אחד!!!!!) ולהתחיל לעשות רעש! משהו כדוגמאת הקייס הנ"ל:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

רק שהוא לא יהיה מיוחד לפדלים של Danelectro (מי מנגן עם הפדלים של Danelectro?!). יש חיה כזו?
אם לא אז לבנות לוח ריצפתי שיכלול (מלבד האפקטים) גם ספק כח למספר אפקטים (מישהו יודע מחיר?), וצ'יינג'ר בין שני מצבים (מכשיר שפיטר רוט בזמנו פתח את עיני אליו - מכשיר שמזכיר קופסאת DI ומאפשר לחבר את הטיונר במצב נפרד כך שהטיונר לא יוריד מאיכות הצליל של הגיטרה, ונותן אפשרות לעבור בין המצבים הנ"ל). השאלה היא איך לחבר את המכשירים הנ"ל ללוח רצפתי (זו סתם חתיכת עץ שקונים אצל נגר!? או שיש בה משהו מיוחד?) שמצד אחד כל הרכיבים יהיו צמודים ללוח באופן חזק ויציב ומצד שני שאני אוכל לפרק את הפדלים (באם אני ארצה למכורלהחליף פדלים או להחליף לוח). יש למישהו רעיון איך לעזור לי? עוד אופציה שעלתה לי לראש היא לפנות ל"מור" או ל-ג.מ. ולעשות קייס Costum לצרכים שלי (הם עושים קייסים בהזמנה נכון? יש למישהו רעיון למחיר?) אך הבעיה היא גם חוסר הדינמיות (להוסיף, לגרוע פדל) וגם עניין הכסף - אני מניח שזה די יקר. כל תגובה תתקבל בברכה.

המון תודה,

אור

נ.ב. חשבתי לקנות קייס של בוס אך לא כל האפקטים שלי הם של בוס (כל הקייסים שלהם עשוים לפי הצורה של הפדלים שלהם, נכון?) - יש לי וואה וואה של דונלופ ודיסטורשן RAT שאף אחד מהם לא מתאימים לתבנית של בוס
shaisaadia
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 00:55   
יש לי כמה הצעות בשבילך:
1. יש חומר מאוד נחמד שנקרא סקווטש , (אתה בוודאי מכיר) , אז אתה לוקח אותו ומרפד את הקייס או את לוח העץ בו ואז מלביש על תחתית האפקטים את הצד השני של הסקווטש ואז בעצם יכול לבחור לך את צורת העמדת האפקטים.
2. עד כמה שאני זוכר בכלי זבל (סליחה זמר) יש קייס כזה לאפקטים , ועד כמה שאני יודע הוא נותן לך אפשרות לשני לופים שונים וכך אתה יכול לשים את הטיונר על הלוף השני.
3. לגבי הכביכול DI לטיונר , אני מכיר פדל שהוא מבצע בעצם את הפעולה של ההחלפה בין רצועת אפקטים לאחרת מה שהוא עושה בעצם זה לנתב מאיפה הסאונד מגיע ולאן הוא הולך
4. רציתי גם לומר לך שיש היום טיונרים מאוד איכותיים שלא מורידים לך מהסאונד (לפחות לא בצורה שתשפיע על הופעה) כמו זה שנמכר עכשיו בכלי זמר (של AKAI נדמה לי)
שיהיה לך בהצלחה

הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 01:13   
ציטוט:

בתאריך 2002-05-09 18:55, shaishai כתב:
1. יש חומר מאוד נחמד שנקרא סקווטש , (אתה בוודאי מכיר) , אז אתה לוקח אותו ומרפד את הקייס או את לוח העץ בו ואז מלביש על תחתית האפקטים את הצד השני של הסקווטש ואז בעצם יכול לבחור לך את צורת העמדת האפקטים.

חשבתי על סקוטש - זה יחזיק את האפקטים מספיק טוב?
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 01:38   
סקוטש אולי יחזיק אותם במקום כשהלוח שוכב על הרצפה, אבל לא ממש יעזור במקרה שתרצה לסחוב אותו.

חבר שלי עשה דבר כזה: הוא לקח לוח עץ רגיל (בצבע לבן), וקדח בו 2 חורים לכל אפקט (משני הצדדים של האפקט).
לאחר מכן הוא שם את האפקטים וחיבר אותם עם רצועות פלסטיק ננעלות. (הרצועה עוברת ממתחת ללוח, דרך חור אחד, מעל האפקט, וחזרה דרך חור שני, שם היא ננעלת עם עצמה)
לפי מה שהבנתי זה מחזיק לו טוב מאוד, למרות שזה לא נראה לי כ"כ חזק מאחר שהאפקטים מוחזקים רק משני הצדדים...
Tone
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 01:53   
אם‭ ‬אני‭ ‬לא‭ ‬טועה‭ ‬יש‭ ‬גם‭ ‬לרומן‭ ‬גייטס‭ ‬‭)‬ג‭.‬מ‭.‬‭(‬‭ ‬קייס‭ ‬מיוחד‭ ‬לאפקטים‭-‬גיטרה‭ ‬של‭ ‬SKB‭ ‬כולל‭ ‬ספק‭ ‬כוח‭ ‬מרכזי‭.‬
הסקוטש‭ ‬הוא‭ ‬חומר‭ ‬מחכך‭ ‬ולא‭ ‬בריא‭ ‬לאפקטים‭ ‬או‭ ‬שהתכוונתם‭ ‬לסוג‭ ‬שעשוי‭ ‬משטיח‭ ‬‭.‬
לדעתי‭ ‬עדיף‭ ‬ספוג‭ ‬עבה‭ ‬או‭ ‬קצף‭ ‬מוקשה‭ ‬‭)‬מגיע‭ ‬באירוסולים‭ ‬שמתיזים‭ ‬לתוך‭ ‬הקופסה‭ ‬ומתייבש‭ ‬תוך‭ ‬שעה‭(‬‭ ‬שבהם‭ ‬עושים‭ ‬שקעים‭ ‬לאפקטים‭.‬
או‭ ‬ספוג‭ ‬על‭ ‬התחתית‭ ‬ושתי‭ ‬רצועות‭ ‬גומי‭ ‬עוברות‭ ‬לרוחב‭ ‬כל‭ ‬שורת‭ ‬אפקטים‭ ‬‭)‬גומי‭ ‬רחב‭ ‬של‭ ‬תחתונים‭ ‬מחנויות‭ ‬תפירה‭(‬‭.‬‭ ‬ובין‭ ‬כל‭ ‬אפקט‭ ‬צמודות‭ ‬לקרקעית‭ ‬בסיכה‭.‬
לא מחובר בצורה תקינה!
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 06:00   
אני קניתי במיוזיק סנטר תיבה לאפקטים של וורוויק כולל נרתיק ושנאי ל 6 אפקטים עם אפשרות להפוך את הקוטביות פלוס או מינוס הכוללת סקוץ לחיבור הפדלים ואת הכבלים בין השנאי והפדלים. אין הגבלה לסוג האפקט או היצרן המחיר בערך 600 ש"ח. אפשר לבדוק גם באתר שלהם יש בו תמונות ומחירים.
http://www.music-center.co.il
AMIT
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 10:45   
לגבי השנאי:
יש אחד כזה לאיבנז שמתפצל ל6. הוא גם שומר על שקט מינימלי- כלי זמר.

הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 15:36   
אולי זה לא נראה כמו משהו...
אבל מתחת לכל פדל יש סקוצ'ים, כל הכבלים עוברים מתחת לפלטה, ואפשר להפוך את הפלטרה מבלי שאף אחד מהפדלים יזוז.
עשיתי את זה לבד, אני באמת צריך להגדיל את הפלטה כי מאז שבניתי אותה (קדחתי חורים...העברתי את הכבלים) קניתי/בניתי עוד 4 פדלים...

Insomniac  
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 15:56   
מאור - עושה רושם שזה בדיוק מה שאני מחפש - תוכל לתת פירוט יותר על איך עשית את זה בדיוק? איזה סקוטש? מה עובי הקרש בו השתמשת ובכלל כל מידע על התהליך יתרום עד מאוד. איפה קניתהשגת חלקים וכו'. מעבר לזה - יש לך אופציה להעלות תמונה שמצולמת מהצד? שאלה אחרונה: האם הסקוטש הוא זה שמאפשר לך להפוך את הקרש מבלי שיפלו הפדלים, או העובדה שהכבלים עוברים מתחת לקרש?
Maorsa
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 10 מאי,02 16:12   
את הסקוטש קניתי בריקושט.
קניתי רצועות ממש עבות (6ס"מ). זה עלה 12 ש"ח למטר.
לגבי הפלטה עצמה, לקחתי פלטה שמצאתי בבית. חשוב מאוד שהיא תהיה מעץ קשיח למדי אבל שלא תהיה עבה יותר מס"מ אחד (אחרת יהיה לך קשה לקדוח חורים)
אני קניתי כבלי פאטש (מה שמחבר בין הפדלים) שהחיבור שלהם בזוית כדי להעביר את הכבל יש מהחיבור למתחת לפלטה כדי שלא יהיה לי בלאגאן.
מדדתי את העובי של ראש החיבור כדי לדעת מה עובי/אורך החורים שאני צריך לקדוח.
קדחתי בנקודות ספציפיות חורים והעברתי את הכבלים.
אם לא הייתי מתעצל, הייתי קונה סקוטצ' כדי לכסות את כל הקרש ואז הייתי יכול לשנות בצורה מודולרית את כל הסדר. גם היום אני יכול לעשות את זה אבל זה יהיה פחות אסטתי.
וכן, התכוונתי לכך שאני יכול להפוך את הקרש מבלי שמשהו יפול בזכות הסקוטשים.
מתחת לפלטה, כדי שהיא לא תעמוד על הכבלים, קניתי יציקות גומי עגולות והדבקתי אותן לפינות הפלטה כדי שיהוו רגלים לכל העניין, ושלא יזוזו (אפשר לקנות בכל רשת קנה ובנה. אפשר גם להבריג אותן לפלטה - אני הדבקתי).
בכל מקרה, זה לקח לי משהו כמו שעתיים לעשות הכל (לא כולל הטענת המקדחה לשלוש שעות באמצע...) וזה היה כיף.
עכשיו אני באמת צריך לבנות פלטה גדולה יותר לעוד פדלים, אני לשם שינוי אשאיר לעצמי גם מרווח ספייר לעתיד...מומלץ!
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון