תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:11
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מכונת הקלטה+כרטיס קול
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  dragonfly  
מכונת הקלטה+כרטיס קול
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 18:06   
שלום לכולם.
אני יודע שאף אחד לא יכול להחליט בשבילי, אבל הראש שלי כל כך מלא במידע שאני מרגיש שאני מסתובב סביב הזנב של עצמי מכיון שאני לא מסוגל להחליט.
אני נחוש להקליט אלבום ביתי עוד השנה.
העניין הוא שאני לא יודע אם כדאי לי ללכת על מכונת הקלטה (הboss br-600 על הכוונת) או מערכת מבוססת מחשב.
אני יודע שהדעה הרווחת היא שמערכת מבוססת מחשב היא דבר שווה יותר אבל חשבתי אולי לנסות דבר כזה:
את הבסיס (בס, גיטרה, מפוחית,שירה) להקליט למכונת ההקלטה, ואת המיקס והמאסטרינג ומה שעוד יידרש (נניח, מכונת תופים אלקטרונית, כלים נוספים שאפשר לדמות דרך סיקוונסר) לעשות במחשב בעזרת כרטיס קול איכותי ותוכנות יעודיות.
עכשיו, כשאני אומר כרטיס קול איכותי, אני לא מתכוון לכרטיס סופר משכולל אלא למשהו שמתאים כאמור למיקסים ותוספות נוספות (אולי חיבור מקלדת שליטה או סינתיסייזר בחיבור מידי), ואני מניח שאני מחפש משהו בסביבות ה1000-1500.
הרעיון הזה סביר או שזה יהיה סתם בזבוז כסף (בהחלט אין לי כוונה להתמכר לקניות, כפי שהוצע במדריך למעלה. להפך, עודף הזהירות שלי כנראה גורם לי להתלבטויות).
ds-sound
תומך
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 18:48   
אולפן מבוסס מחשב - חד משמעית.
בעיני מכונות הקלטה הן בזבוז משווע של כסף.

איזה ייתרון אתה מוצא בהן?
קודם כל
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 19:21   
השאלה היתה לגבי שלוב של השניים.
אם אני אחליט ללכת על פתרון חד-תחומי, אז ברור לי שזה יהיה במחשב.
אבל ללכת על תהליך הפקה שיכלול את שני הרכיבים האלה באופן שציינתי, נראה לי פתרון סביר (ועל זה אני מתייעץ כאן כמובן)
ובכל זאת, איזה יתרון אני מוצא במכונת הקלטה?
בתור התחלה, קלות תפעול.
plug&play #smile
פחות התעסקות בתוכנות בשביל היצירה הראשונית (שכאמור אמורה להגיע למחשב ל"טיפול")
דבר שני ומאוד משמעותי, פתרון לבעית רעש מהמחשב בהקלטה.
עם מיקרופון איכותי (ובסביבה אקוסטית הולמת כמובן) אני אוכל להקליט שירה\מפוחית או אפילו את אחד כלי הנגינה שלי בלי כל מיני מאוורים שיזמזמו ברקע.
אני אוכל לשים למשל מיקרופון ליד המגבר שלאט לאט אני מגלה שזו שיטה שאנשים רבים מעדיפים מאשר פתרון של direct injection box.
למיטב הבנתי, ובהחלט ייתכן שאני טועה, קופסת הקלטה כזאת גם תספק לי איכות הקלטה טובה יותר מאשר אם הייתי צריך לשרשר גיטרה->מיקסר(גם על תקן פרה-אמפ)->כרטיס קול שקיבצתי במגבלות תקציב וידע.
שלא לדבר על מה קורה אם אני צריך לחבר עוד דברים לשרשרת.
ולא פחות חשוב, לא אמורה להיות תופעה של "עכבת" latency).
אלה יתרונות ממה שנקרא top of my head.
talzeevi45
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 21:20   
רק מחשב!
עבדתי שנים עם הBOSS BR-1600CD ואח"כ עברתי לעבודה על מחשב, אין מה להשוות, יותר נוחות בעריכה שזה מבחינתי הכי חשוב ... אפשרות עדכון וכו' וכו'... הייתי ממשיך לפרט את הייתרונות של מחשב על פני מכשיר הקלטה , אבל זה נראה סתם מיותר, כי פשוט אם אתה לא צריך ניידות, אין טעם לקנות מכונת הקלטה...
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 21:33   
קלות תפעול...?
רוב מכונות ההקלטות מצטיינות בממשק משתמש מצומצם למדי, שבמקרה הטוב מגובה במסך LCD זעיר ודל צבעים.
דברים פשוטים כמו רקורד ווליוום תמצא בקלות, אבל לך תגדיר נקודות חיתוך או תערוך אוטומאציות...
לא שזה בלתי אפשרי, אבל בוודאי נגיש פחות מאשר ממשק משתמש ויזאולי על מסך 19" עם עכבר ומקלדת.

רעש מהמחשב אתה יכול לצמצם ע"י החלפת מאווררים / מארז שקט / העברה לחדר אחר (מה שעשיתי אני, וזה תענוג).
כל אחד משלושת הפתרונות האלה יהיה זול משמעותית מרכישה של מכונת הקלטה.

ובאשר לאיכות, כרטיס קול עם ממירים טובים ייתן לך את התמורה הטובה ביותר להשקעה הכספית.
מכונות הקלטה הן לא מוצרים קסומים - גם להם יש רכיבי עיבוד צליל וממירים מובנים,
ולך תדע איפה עיגלו בהם פינות ועל מה התפשרו בדרך כדי ליצור מוצר "all-in-one" במחיר סביר.

לייטנסי בהקלטות חיות הוא דבר שכבר עבר ברובו מהעולם -
כל כרטיס קול ממוצע מאפשר direct monitoring שעושה את העבודה,
מה גם שחיווט נכון ושימוש בכלי עזר למוניטורינג (דוגמת מיקסר) יכול להפוך לייטנסי ללא-רלוונטי לחלוטין.

גם למחשבים יש את החסרונות והאתגרים שלהם, אך הם עדיין 'לוקחים' בעיני כל מכונת הקלטה.
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 21:49   
dragonfly, יש לי שאלה, ואני ממש לא מתכוון לפגוע, אבל אתה יודע להקליט\למקסס\למסטר.

אני גם פעם באתי בגישה כזאת, ועוד פעם, אני לא בטוח שזה המצב שלך, פשוט בתור מתחיל זה היה נראה לי מאוד הגיוני ומהפרספקטיבה של היום זה נראה דבילי לגמרי.
קניתי כרטיס קול, מיקסר פשוט והשגתי איזה מיקרופון או שניים ואחרי שבוע הודעתי ללהקה שלי שנכנסים להקליט כמה קטעים בצורה "מקצועית".
הסתגרנו 5 חברה בני 15 שלושה וחצי ימים רצוף בתוך החדר בו נהגנו לנגן יחד עם ה"ציוד הקלטה" החדש והקלטנו נון-סטופ.
לא יצא מזה כלום.

עוד פעם, חלילה לי מלפגוע או לערער את בטחונך לגבי הפרוייקט, אבל יש עוד צדדים שצריך לשקול, אולי כדאי ללמוד?

בהצלחה
תם
קודם כל, תודה לעונים
הודעה פורסם: ראשון 02 ספט',07 22:09   
קראתי והשכלתי (ואני מניח שאני עוד אקרא הרבה).
לשני המגיבים הראשונים, העצות שלכם בהחלט משכנעות.
למגיב האחרון, תם:
לא.
אני לא יודע.
לא ברמה מספקת.
האמת? אני לא רואה בזה בעיה.
קודם כל אני לא קופץ למים עמוקים מדי בלי לנסות להכין שיעורי בית.
אני "משתעשע" לי בכל מיני תוכנות, בעזרת כל מיני קבצי מידי שאני מוריד ברשת, חורש פורומים, מנסה להבין את ההיבטים התאורטים של כל העניין.
הייתי שמח אם לא הייתי צריך להתעסק עם כל זה ולהיות טכנאי הקלטות ממש לא ברשימת השאיפות שלי.
אבל אני צריך להתמודד עם זה ובגלל זה אני שואל כאן שאלות.
ללכת ללמוד? בלי לזלזל במכללות למינהן ובמה שהן מציעות, את הכסף שהייתי משקיע בלימודים, אני אוכל להשקיע בזוג מוניטורים (לפחות) ואת הידע לרכוש בדרך של עבודה מעשית.
עם כל הכבוד לנושא, איכשהו יש לי הרגשה שברגע שאני אעבור את כל ההתלבטויות של הציוד, ההקלטה עצמה ומה שאחריה, יהיה לי קל יותר.
סך הכל אין לי אשליות שמה שאני אעשה הולך ללמד את פינק פלויד איך עושים סאונד#smile
אני רוצה לחשוב שאני מודע למגבלותי ולמגבלות "אולפן ההקלטות" העתידי שלי.
תם
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 03 ספט',07 11:12   
סבבה, רק רציתי להיות בטוח שאתה מודע לנושא.
גם אני לא למדתי לעבוד באולפן בצורה פורמאלית והכל זה פרי ההתנסות, זאת הדרך הכי טובה, אבל היא לא קצרה.

המון המון בהצלחה

תם
Supporter
הודעה פורסם: שני 03 ספט',07 17:27   
ציטוט:
אני נחוש להקליט אלבום ביתי עוד השנה.

השאלה מה יותר חשוב לך. שהשנה יהיה לך אלבום. או שהאלבום יהיה "ביתי".
כי כאן לדעתי אתה צריך להחליט.
אם אתה רוצה אלבום "עוד השנה". לך לאולפן לכמה ימים וסגור עניין. (ובאותה הזדמנות גם תוציא איכות יותר טובה.)
אם אתה חייב את אווירת הבית, (בלי לזלזל,) נראה לי שהשנה זה לא יהיה מוכן.
החיים מלאים בפשרות.
בהצלחה. #thumbsup
תיקון קל
הודעה פורסם: שני 03 ספט',07 17:34   
לא הייתי ברור.
קבעתי שני רוצה אלבום עוד השנה, אבל הכוונה היתה לשנה שבין יומלדת אחד לשני., ככה שיש לי עוד מספיק זמן לשאול שאלות בפורומים #smile
אבל כאן האשכול מתחיל לקבל כיוונים לא רלוונטים,, אז נניח לזה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון