פורסם: ראשון 02 ספט',07 18:06
שלום לכולם.
אני יודע שאף אחד לא יכול להחליט בשבילי, אבל הראש שלי כל כך מלא במידע שאני מרגיש שאני מסתובב סביב הזנב של עצמי מכיון שאני לא מסוגל להחליט.
אני נחוש להקליט אלבום ביתי עוד השנה.
העניין הוא שאני לא יודע אם כדאי לי ללכת על מכונת הקלטה (הboss br-600 על הכוונת) או מערכת מבוססת מחשב.
אני יודע שהדעה הרווחת היא שמערכת מבוססת מחשב היא דבר שווה יותר אבל חשבתי אולי לנסות דבר כזה:
את הבסיס (בס, גיטרה, מפוחית,שירה) להקליט למכונת ההקלטה, ואת המיקס והמאסטרינג ומה שעוד יידרש (נניח, מכונת תופים אלקטרונית, כלים נוספים שאפשר לדמות דרך סיקוונסר) לעשות במחשב בעזרת כרטיס קול איכותי ותוכנות יעודיות.
עכשיו, כשאני אומר כרטיס קול איכותי, אני לא מתכוון לכרטיס סופר משכולל אלא למשהו שמתאים כאמור למיקסים ותוספות נוספות (אולי חיבור מקלדת שליטה או סינתיסייזר בחיבור מידי), ואני מניח שאני מחפש משהו בסביבות ה1000-1500.
הרעיון הזה סביר או שזה יהיה סתם בזבוז כסף (בהחלט אין לי כוונה להתמכר לקניות, כפי שהוצע במדריך למעלה. להפך, עודף הזהירות שלי כנראה גורם לי להתלבטויות).
פורסם: ראשון 02 ספט',07 21:20
רק מחשב!
עבדתי שנים עם הBOSS BR-1600CD ואח"כ עברתי לעבודה על מחשב, אין מה להשוות, יותר נוחות בעריכה שזה מבחינתי הכי חשוב ... אפשרות עדכון וכו' וכו'... הייתי ממשיך לפרט את הייתרונות של מחשב על פני מכשיר הקלטה , אבל זה נראה סתם מיותר, כי פשוט אם אתה לא צריך ניידות, אין טעם לקנות מכונת הקלטה...