תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:05
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לימודים אקדמאים - מוסיקה, הפקה וביצוע - איפה ולמה?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (195) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  davix  
לימודים אקדמאים - מוסיקה, הפקה וביצוע - איפה ולמה?
הודעה פורסם: ראשון 26 אוג',07 11:52   
לאחר שנים של חיפוש עצמי, מצאתי סוף סוף משהו שמרתק אותי בדיוק כמו ששאר הדברים שיעממו אותי עד כה. עכשיו אני עומד בפני השאלה איפה ללמוד.

אני מחפש מסגרת שתהוה חממת גידול ותאיץ בי לפתח וליצור, להיות כמה שיותר יצירתי ופתוח בעקרון.

אצלי בשיקול נמצאות אוניברסיטת בר-אילן - במסלול ה'אלקטרו-אקוסטיקה' או המסלול משולב BA של מוזיקה.

אני יודע שאין לאף אחד כאן נסיון עם אחד מאלו, אבל בכל זאת אולי יודעי דבר יוכלו לשפוך אור על החלטותי, רק אציין שכסף הוא בהחלט מגבלה מבחינתי, אני מעריך שאוכל להסתדר עם שכ"ל אבל כן אצטרך לעבוד בזמן הלימודים. כמו כן יש לי נסיון נגינה על קלידים וגיטרה (רמה בסיסית) והייתי מעיד על עצמי שאני אחד הDJים היותר טובים ששמעתי (פחות ביצירה, יותר במיקס ובעבודה עם קהל, בהתמחות במוזיקה אלקטרונית מינימלית.)

אם יש לכם שאלות שיוכלו לעזור לכם לעזור לי, SHOOT.

המון תודה חברים. #thumbsup
הודעה פורסם: שני 27 אוג',07 07:01   
אני לא אובייקטיבי, ולכן לא אייעץ לך כאן באיזה מוסד לימוד לבחור. למרות שאני מגיע מ- Muzik יש לי הערכה רבה גם לעומדים בראש התכנית בבר אילן. אציין רק שעל אף שלימודים בשני המוסדות מובילים ל- BA, קיימים הבדלים ניכרים ביניהם, הנובעים בראש ובראשונה מכך שבר אילן היא אוניברסיטה, ואילו Muzik הוא מוסד לימוד עצמאי, קטן וממוקד. שוני בסיסי זה מוביל להבדלים משמעותיים במטרתו של מסלול הלימודים, תכניו, דגשיו, שיטת הלימוד, צוות ההוראה והאוריינטציה המוזיקלית. בסופו של דבר תצטרך להחליט, לא על פי אמות מידה כלליות של "טוב או לא טוב", אלא על פי מה שמתאים לך, בהתאם לצרכיך, יכולותיך ושאיפותיך. לכן, טוב תעשה אם תנסה לחדדם ולהבהירם לעצמך. מה שעשוי לסייע לך בכך הוא קיום שיחת ייעוץ אישית בשני המוסדות ועמידה מקרוב על אופיים, לצד שיחות עם תלמידים פעילים בהם והאזנה ליצירותיהם.

והערה פרקטית – אם ברצונך להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה (אוקטובר 2007) – אתה נמצא קרוב מאד לדקה ה- 90 – ההרשמה לשנת הלימודים הקרובה עומדת לפני סיום.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 27 אוג',07 13:08   
למה שלא תשקול גם את רימון? אמנם אין שם מסלול ל-DJs או מוסיקה אלקטרונית, אבל אם מוסיקה קלה היא הכיוון שלך אז רימון הוא המקום הכי מתאים לדעתי.
  davix  
הודעה פורסם: שני 27 אוג',07 13:42   
פחות מוסיקה קלה,
אמנם אני אוהב לנגן על גיטרה וקלידים אבל אני בהחלט שואף להגיע להתמקצעות מלאה באולפן האלקטרוני.

לגבי שנת הלימודים, אני לא לחוץ על השנה הזאת, אני אפילו לא לחוץ על השנה הבאה, אני לא רוצה להגיע להחלטה לחוצה יש לי עד שנתיים להחליט.
הודעה פורסם: שני 27 אוג',07 14:33   
דוד,
לך למקומות שמעניינים אותך (או לאתרים שלהם) והסתכל על רשימת הקורסים במסלול הרלוונטי. הסתכל בתיאורי הקורסים, ותראה אם יש גישה לחומר לימודי (דפי שיעורים/חומר עיוני וכו'). אתה תראה שיהיו מסלולים ש"ידגדגו לך" יותר מהשאר. זה כבר יצמצם לך את הרשימה במעט.

אחר כך הסתכל ברשימת המורים, ובקורות החיים שלהם. נכון - לא כל ביג שוט הוא בהכרח מורה טוב, אבל כך לפחות תקבל מושג כללי עם מי אתה הולך להתעסק. הרי בסופו של דבר, איפה שלא תלמד, אתה יושב עם בן אדם מסויים שעתיים בשבוע ולוקח ממנו כל מה שהוא מסוגל לתת לך. אתה לא לומד מ"המוסד הלימודי". אתה לומד מהמורה, ולכן המורה הוא החלק הכי חשוב.

תואר/לא תואר - זה כמובן שיקול שלך. בתור אחד שלפני שבוע סיים תואר, אני יכול לומר שאפילו שזה בונוס נחמד, במקצוע הזה זו לא דרישה (אלא אם אתה מתכנן להכנס לתחום מחקרי/הוראתי, וגם אז לא תמיד דורשים תואר). בכל מקרה - זו לא הסיבה שבאתי לכאן. אם כל מה שאתה רוצה זה לעשות מוסיקה, אף אחד לא יבקש ממך תואר. אם אתה טוב (ותהיה במקום הנכון בזמן הנכון) - אתה תצליח.

לגבי שיקול כלכלי - בוא תפריד רגע את הרצון מהיכולת הכלכלית. תירה לכל הכיוונים. גם כאן, מנסיון, אני יכול להגיד שהכל אפשרי. תראה, תחלום, תנסה - אולי תצליח. אם לא תנסה - בטוח שלא תצליח. הסיבה היחידה שאני פה היום היא כי ניסיתי, אפילו שלא חשבתי שזה אפשרי.

ואם כבר בזה עסקינן, אז אתה מוזמן להסתכל על מסלול Music Synthesis של ברקלי. חוץ מזה שהfacilities נהדרים, המורים פשוט מצויינים. אמנם זה לא המסלול בו למדתי, אבל אני מכיר את הנפשות הפועלות.
הודעה פורסם: שני 27 אוג',07 22:37   
עודד, חברי לשירות הצבאי. קודם כל, ברוך השב. ושאפו על המיקסים הנהדרים של גברת רשף. שנית תודה על ההתייחסות.

אני מכיר בעבודה שהכי חשובים המורים, היתה לי פעם מורה לכימיה שהיתה נרדמת באמצע ההסברים שלה (היתה לה מחלת שנה רצינית) זה היה מאוד משעשע אבל אף אחד לא היה משועשע מהציון הסופי שלו במקצוע הזה. #smile

אני יודע שתואר לא תמיד מספר המון על הבן אדם, נכון לעכשיו אין לי תואר (או בגרות אפילו) ואני עובד במשרות די נדרשות בתחום המחשבים, הנסיון והSTREET WISE (וכמובן הזמן הנכון והמקום הנכון) משחקים הרבה יותר בעולם של היום.

אני מוכרח לציין שכבר קראתי על מסלול הסינתזה של ברקלי בחוברת שלהם שקיבלתי. איכשהו נראה לי שעם כל הרצון הטוב שלי, קצת לפני ברקלי התקציב שלי נעצר, למרות שאיני שולל שנה-שנתיים של עבודה אינטנסיבית רק בשביל ללמוד שם, זה בהחלט נראה אצלי הגיוני.

דוד, שהולך להכין את תת-המקלע ליריה לכל הכיוונים

תודה עודד כפרה, נפגש בהזדמנות אם ירצה השם.
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',07 10:09   
תשמע, לא נעים לי להיות הורס מסיבות, אבל בשביל להתקבל לתואר ראשון בבר-אילן אתה צריך גם בגרות וגם פסיכומטרי. #read כנ"ל לגבי תארים במוסיקה בשאר האוניברסיטאות ובאקדמיה למוסיקה בירושלים (אם כי שם צריך רק בגרות). מה שאומר שאם אין לך רצון להשלים בגרות (למי יש כוח לזה? #biggrin ) כנראה שבי"ס פרטי כמו Muzik, רימון, הד וכו' הוא יותר מתאים בשבילך.
  davix  
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',07 10:39   
זה לא מכשול בשבילי להשלים בגרות.
ברקלי
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',07 14:09   
Davix ,

עבודה של שנה ומשהו שנתיים בכדי לאפשר לימודים בברקלי הוא בהחלט רעיון הגיוני.
אני לא רוצה להיות עוד אחד ממשביתי השמחות אבל פשוט תפסת אותי בנקודה שזה כל כך רלוונטי לגבי שאני לא יכול לא לשתף אותך בסיטואציה כמו שהיא:

אני כרגע סיימתי בדיוק סמסטר ראשון בברקלי (אמנם לא במסלול במדובר אך הכסף הוא אותו כסף) , כדי להגיע למצב שבכלל יכולתי להגיע לכאן היה עלי להקדיש שנה וחצי לעבודה אינטנסיבית מאוד וזה אחרי שקיבלתי מלגה יחסית מאוד מכובדת מברקלי ועכשיו אני עומד במצב כזה שאחרי הסמסטר הבא כל מה שחסכתי הולך להיגמר. קח בחשבון שאם תרצה באמת ללמוד כאן ולסיים אתה תצטרך סכום כסף שלוקח יותר משנה או שנתיים של עבודה להרוויח אותו או איזה מקור מימון נדיב מאוד.
אני באמת לא אומר את זה כדי להוריד לך את המוטיבציה , אני פשוט כרגע במצב שכנראה שלא אוכל לסיים את הלימודים שלי כאן אם ברקלי לא יתנו לי מלגה מלאה , וגם אם כן כנראה שאצטרך לחזור לארץ לעוד איזה סבב של עבודה כדי לממן את המחיה שלי במהלך הלימודים

שיהיה יום נעים
איל
ds-sound
תומך
הודעה פורסם: שלישי 28 אוג',07 16:12   
אם השאיפה שלך היא להתמקצע כיוצר של מוסיקה אלקטרונית, אתה יכול להשיג את המטרה הזו גם בלי "לעצור את החיים" ולהקדיש שנה ומעלה למוסד זה או אחר.
סביר להניח שלמידה אישית, אחד-על-אחד עם מדריך מיומן (הן כמפיק והן כאיש הוראה) במתכונת פרטית תעצים את היכולות שלך הרבה יותר מהר והרבה יותר בזול מכל אלטרנטיבה אחרת.
אני לא מכיר שום שיטת למידה שיכולה להתחרות ביעילות של לימודים פרטיים.

אין ספק שללימודים קבוצתיים יש את היתרונות שלהם - היכרות עם אנשים חדשים, העשרה בנושאים שלאו-דווקא לשמם נרשמת, הרצאות של אנשי תעשיה ועוד,
רק חשוב שתשאל את עצמך אם הבונוסים האלה באמת מצדיקים את העלות הגבוהה בזמן ובכסף, והאם היחס בין מה שאתה משקיע ומה שאתה מקבל בתמורה הופך את ההרפתקה לכדאית.

גילוי נאות: אני מפתח ומעביר קורסים אישיים בסאונד ובהפקה אלקטרונית לפרנסתי.
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון