תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:45
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לשמוע רק באוזניות - SB Audigy Platinum ex
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  ron2000  
הודעה פורסם: ראשון 05 מאי,02 23:50   
השבוע התחלתי להקליט באמצעות הכרטיס שכולכם נורא אוהבים. ונתקלתי בבעיה:

כשאני מקליט באמצעות המיקרופון (שירה למשל) המיקרופון "שומע" גם את הפלייבאק (תופים וגיטרות למשל) ואז ערוץ השירה מכיל גם.... אתם יודעים.

אני רוצה לגרום למחשב להשמיע לי את הפלייבאק אך ורק באוזניות כדי שהמיקרופון ישמע רק את מה שאני מתכוון להקליט באמצעותו. אז לכל בעלי הכרטיס ודומיו אנא עיזרו לי.

תודה רבה.

אגב, בעייה זו עוררה אצלי סקרנות בקשר להקלטה של להקה באולפן אחד.ישנם תקליטים שאני זוכר שקראתי שהוקלטו כשכל הלהקה מנגנת ביחד באותו הזמן ובאותו אולפן - האם הפקה של אלבום כזה זהה להפקה של אלבום הופעה חיה?ואם לא - איך גורמים למיקרופון של הזמר לא "לשמוע" את התופים שנמצאים באותו אולפן?

מאד מסקרן אותי לדעת...

תודה

#thumbsup
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 06 מאי,02 01:29   
מה הבעיה לחבר אוזניות במקום רמקולים?
* אם אתה שומע דרך מערכת סטריאו, חבר את האוזניות אליה
* אם אתה שומע דרך רמקולים של מחשב, חבר במקומם את האוזניות (או לרמקולים עצמם במקרה והם מאפשרים זאת)
* אם אתה שומע דרך מגבר ומוניטורים חבר את האוזניות במקום המוניטורים
פשוט וקל!

בקשר לשאלה השניה, אני בטוח שיש כאן כאלה שידעו לענות עליה יותר טוב ממני...
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 06 מאי,02 06:55   
כאשר אתה מקליט בבית אז באמת אין יותר פשוט מלכבות את הרמקולים ולחבר אוזניה וכך להקליט.
בקשר לשאלתך השניה: קרא את "ההיסטוריה של האולפנים בישראל" שראובן כותב. אולי תמצא שם תשובות.
בכל אופן, מקובל להקליט להקה שמנגנת ביחד באולפן אך תמיד ישימו דגש על בידוד בעת הקלטת כלים אקוסטים כגון תופים,כלי הקשה וכמובן זמר וכל כלי שמוקלט ע"י מיקרופון. בד"כ את התופים ישימו בחדר מבודד ושקט ושמירת קשר עין נשמרת באמצעות חלון שקוף. כל זאת כדי למנוע "נזילות" כמו שחווית.
ברוב המיקרים הזמר בהקלטה כזו יקליט "גייד" שבו יש פחות חשיבות לניקיון ויותר בקשר לסימון לנגנים. אח"כ שכל הנגנים ילכו (או אחרי כמה ימים) הזמר יוכל להקליט שירה בלא הפרעות על הפלייבק שהוקלט מקודם.
  ron2000  
הודעה פורסם: שני 06 מאי,02 18:17   
astond תודה על התשובה.

בקשר לחיבור אוזניות במקום רמקולים - זה אמנם פתרון אך לדעתי ישנה דרך טובה יותר (בכרטיס שלי לפחות).

יש לי יציאה נפרדת לאוזניות אך אין לי שליטה עליה במיקסר הוירטואלי (אבל אני בטוח שקראתי שיש אפשרות לבטל את הרמקולים כשמכניסים את הפלאג של האוזניות לחיבור האוזניות) אני פשוט לא יודע איך עושים זאת. חיפשתי ב-Help של הכרטיס וקראתי את כל החוברת שלו ולא מצאתי. ושוב, אני כמעט בטוח שקראתי שהאפשרות קיימת פשוט לא יחסתי לזה חשיבות עד שהגעתי להקלטות.

אז אם יש מישהו עם כרטיס כזה או דומה (Audigy) שיודע איך עושים זאת....

תודה רבה #thumbsup
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון